Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Špetka z Duny, hrstka ze Shakespeara, pořádný drobeček ze Star Wars, protřepat, nemíchat, okořenit orientálně pohádkovou mystikou, podbarvit libým symfonickým básněním a konečně uvést do chodu jedním geniálně prostým nápadem, na kterým stojí celý mechanizmus. Zní to bezvadně, ale i mistr loutkář se snadno zamotá do svých spletitých sítí a zaškobrtne... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strings ma prekvapili tým, že výborne fungujú ako historická dráma a že zvolená forma nijak neobmedzuje tvorcov v tom, čo chcú povedať. Tie body navyše sú aj za tú formu, ako často máme možnosť vidieť v našich kinách niečo podobné? Za chvíľu som si na netradičný vizuál zvykol natoľko, že som sa nechal unášať iba príbehom (ako niečo jednoduchšie od Shakespeara). V škandinávskom filme prekvapí hviezdna účasť na nahovorení postáv. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, no ďalšie sklamanie. Viem, že tá dvojka je možno trocha krutá, ale nedá mi to pretože ma dej, príbeh absolútne neoslovil a nezaujal. Ostal som úplne chladný počas celého filmu. Nič ma tu nenadchlo ani nepotešilo, teda na pár originálnych aj keď možno zásadných vecí. Hudba bola dobrá, to áno. Struny boli originálne v spojení s dejom. Kamera celkom ušla, fantasy krajina potešila, ale nič viac. Zaujímavý počin, celkom originálny, no fakt ma to neoslovilo ( na to že je to fantasy ! ) 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dánská fantasy s loutkami? No a proč ne, že? Loutky zde nezastupují lidi, ale jsou loutkami se vším všudy. Tedy i s provázky, které je ovládají. Celý jejich svět je vymyšlen originálně i komplexně. Některé detaily ze "života" jsou důkazem, že tvůrci mají nápadů na rozdávání. I po technické a hudební stránce zvládli film udělat tak, aby vypadal dostatečně výpravně. Na co však dojeli je laxní práce scenáristů. Něco tak ohraného jako je děj "Strings" se jen tak nevidí. Krom toho není ani dostatečně bohatý, aby utáhl devadesátiminutovou stopáž. Což je škoda, jelikož tohle mohlo být opravdu něco jiného, než je v žánru zvykem. Zbývá pouze kochat se prácí loutkářů a nápady z každodenního života marionet. Ovšem jako plnohodnotný film to neobstojí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby tomu příběhu a zápletce věnovali alespoň čtvrtinu toho, co loutkám a kulisám, tolik bych se neostýchal tam tu čtvrtou hvězdu přihodit a možná bych to přeplácl i tou pátou. Z ohledu "výpravy a masek" výborná až úchvatná práce, velmi potěšilo i zapojení loutkových negativ (ty věčné špagáty) do universa příběhu, proč jen to ale bylo tak kýčovité, prosté a milionkrát přežvýkané? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)

Reklama

Reklama