Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem v televizi jako malá a už tehdy se mi to líbilo a strašně jsem chtěla takový malý byteček, kdekoli. A už tehdy mi připadala Corie pěkně hysterická, jen jsem to neuměla pojmenovat. Nicméně, když pak babička označila jednu známou paní za hysterickou, okamžitě mi naskočila před očima Corie:-) Fandila jsem chudákovi Redfordovi. A tyto pocity se nemění, kdykoli film vidím znovu (v TV, na dvd bych si haštěřivou Corie dobrovolně nepustila). Ale dopadlo to dobře, hurá! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Trable s prvním bydlením a prvním manželstvím v perfektní konverzačce Redforda s Fondovou. Zábavná, svižná, chytrá, ani na okamžik nenudící komedie, kde to v břitkých dialozích skvěle jiskří, hlášky a sarkasmus mají slušnou kadenci a přitom je to stále milé, místy až roztomilé. Co do humoru přitom ústřední dvojici zdatně sekunduje skvělá Mildred Natwick jako matka a Charles Boyer jako svérázný soused. Další důkaz, že dobře napsaný scénář nepotřebuje rekvizit než čtyři stěny a telefon, aby publiku nabídl skvělý zážitek. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Hlavné postavy sú geniálne zahrané a hláškujú jedna báseň (a to aj zo súčasného hľadiska, kdežto z 67eho)! Popravde pár hluchých miest, teda... presnejšie povedané len jedno a dosť rozsiahle, mi napovedalo, že film nad 3 odo mňa nemôže dostať, ale bravúrny záver (a vožralý Redfordov výstup) mi nedovolil nedať 5. Vskutku som už videl nejedného komika hrať vožralu, ale v živote ma nikto nepobavil tak ako on... U mňa jednoznačné potvrdenie, že od starej hollywoodskej školy by sa malo mnoho súčastníkov učiť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někteří zemřou na choleru, jiní na mor a jeden ubožák skape na díru ve stropě." Suchar Paul, hysterka Corie, bohémskej Victor, dýchavičná Ethel a zasněženej podkrovní byt mě dokázali pobavit už mnohokrát. Při konverzacích to totiž mezi všemi jiskří, padají velká moudra a já musím potvrdit, že manželství a nový bydlení jsou velkou zatěžkávací zkouškou pro každýho jedince. A na závěr musím dodat, že kdybych teď týden nenapsal žádný komentář, tak jsem pravděpodobně s Corii v hotelu Nacional v Mexico City na pokoji 703 a pouštíme si při sexu skvělou komedii. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trošku hysterická konverzační dobovka, natočená dle zjevně úspěšné brodvejské divadelní hry. Jojo, tak se to tenkrát dělalo a docela to fungovalo, tyhle doslova intelektuál(ní-ské) oddechovky. R.R. je takový usedlý morous a pragmatik a J.F. pořád hopsá a je celá rozjívená se silným vztahem k mamince a oba byli mladí a krásní a talentovaní a správně dobově tyjatrálně přehrávali a šlehali své vypointované dialogy a celé je to takové staromilské, že nebýt technicolor obrazu a dobových auťáků, jeden by si myslel, že hledí na film někdy z padesátek. Ale vůbec to nevadí! Je to zkrátka milý film o nereálně rozpustilých partnerských vztazích a i po skoro půlstoletí se na to dá koukat. Kdeže ty časy jsou, že. A kde že skončí většina dnešních stádu se blbě podbízejících >romantických< komedií... - - - P.S. A těch pater bylo pět! Celou dobu se to tam řeší, jen ten pisálek zde uvedené synopse coby "o.t.d." nic nepochopil. Pochopitelně... °-/ - - - - - Poprvé viděno 19.11.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu, hodnocení 2151., komentář zde jako stopětapadesátý - 20.11.2013) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Při scéně, když jde opilý Paul (Robert Redford) nahoru z parku domů a Corie (Jane Fonda) jde za ním, tak mu nese boty. Při další scéně však říká Paulovi, aby si sundal boty. (griph)
  • Původní divadelní hra je inspirována prvním manželstvím jejího autora Neila Simona. (D3VIL)
  • Robert Redford nenávidel celý deň nosiť oblek a kravatu, čo si jeho postava vyžadovala. Počas prestávok medzi nakrúcaním mal Redford obuté westernové čižmy a čierny kovbojský klobúk. (Arsenal83)

Reklama

Reklama