Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný špión zvaný Žralok se vrací do Francie splnit další tajné poslání a netuší, že jeho nastávající, také „státní zaměstnankyně“, právě hájí zájmy Francie vlastním tělem. Ve hře je supertajná zbraň, ale zároveň superblbec, jehož manželka, pracující na ambasádě, je nechtěným svědkem nezákonného obchodu. A o to jde, svůdná Isabella má Jeana-Jacquese na chvíli odklidit z cesty, aby tajné služby získaly informace přes jeho nic netušící manželku. Právě na něj narazí Žralok, před kterým jeho kolegové i nadřízení tají, že tenhle blb s dýmkou, patkou a kabelkou je tím úkolem, na kterém v utajení „pracuje“ jeho krásná snoubenka Isabella. Začíná excelentní honička plná omylů, nedorozumění a mužné síly Jeana Rena, věčně nedovtipného Christiana Claviera a komediálního talentu Valérie Lemercierové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Savel 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie 80. a 90. let zbožňuji stejně jako komediální dvojice založené na kontrastu (Richard a Depardieu, Depardieu a Clavier, Clavier a Reno...). OCB je drsná, ultra sprostá a zároveň neskutečně milá špionážní komedie, okořeněná velice nevšedním způsobem o romantickou zápletku. Miluji český dabing, kdy Pavla Soukupa vystřídal v roli Rena Boris Rozner, aby Soukup netypicky propůjčil hlas Clavierovi. A dopadlo to skvěle. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to film rozjede ve velkym stylu a predvede naprosto masakralni akci, takze jsem se zacal tesit na pekne vostrej akcni film, samozrejme s prvky komedie. Ale za chvilku se dal Clavier dohromady s Renem a zacla klasicka komedie postavena na rozdilnosti charakteru, kdy byla naka akce jen obcas. Ale skoro to bylo lepsi nez ta akce. Reno je naprosto mega kurevsky vostrej cholerik a je naprosto dokonalej. To Clavier hraje takovyho dobraka-blbecka a i kdyz ho Reno naprosto zastinuje, tak je taky fajn. Jinak film ma nakou krimi linku, ale ne moc vyraznou, takze jde vetsinu casu jen o dialogy mezi hlavnima hrdinama. Ale i tak jsem se dobre bavil. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo to bláznivé, mělo to spád a bavilo mě to. Jean Reno působí dojmem neotesance, ale je to univerzální herec s drsnou tváří, který dokáže zahrát všechno, jak komediální roli, tak i tu vážnější. Těžko říct, kde ho mám radši. prostě mi hodně vyhovuje ve všech polohách. Ve dvojici s Christianem Clavierem neměli chybu. To byla parádní přestřelka, mám na mysli samozřejmě tu slovní. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Zlatým věkem francouzské komedie podle mě byla 60. a 70. léta. Novější filmy už bývají na můj vkus příliš cholerické, ukřičené. To je případ i Operace Corned Beef. I když pro Jeana Rena to úplně neplatí, tomu stačí kamenný výraz v tváři. Celkově tuto komedii řadím k lepšímu průměru. Je tam pár hodně zábavných scén a je to zřejmě jediný film, kde vystupuje milenka manžela nositelky mikrofonu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil existenci tohoto filmu. A vyklubala se z toho docela humorná komedie. Většina humoru je založena na neurotickém a vzteklém chování Rena a na jeho hrubých výrazech, vypuštěných ve správnou chvíli. Takže zároveň zaleží i na diváckém vkusu. Nápad dobrý - posílat skoro manželku do postele nepřátelům a myslet si, že tam chodí nějaká jiná agentka-šlapka. Film nejiskří jako celek, ale střední část je humorem dost dobrá. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo převážně v Mexiku. (Terva)
  • Ve filmu je vidět celá řada vozů Citroën, například XM V6 Finish "Ambiance", BX 16 TGS nebo C25 Combi E. "Comfort". (Terva)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Kolumbii, je v jednom záběru možné vidět Mexickou vlajku. (Terva)

Reklama

Reklama