Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný francúzsky, mysteriózny krimi thriller, natočený v modernom, hollywoodskom štýle. Štedrá produkcia, napínavý scenár, úžasná kamera, profesionálna réžia a v hlavnej úlohe charizmatický hrdina, jedinečný Jean Reno. Nádherná scenéria francúzskych Álp v malom univerzitnom mestečku je dejiskom extrémne brutálnych a sektársky tajuplných vrážd, ktoré prichádza vyšetriť skúsený, parížsky inšpektor Pierre Niemans. Je to perfektne poskladaná skladačka, ktorá na konci filmu odhalí pozornému divákovi nečakané rozuzlenie. Excelentný thriller na francúzsky spôsob. **** ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá detektivka, která pro mě má něco do sebe. Sympatičtí herci a dobrá atmosféra dodává snímku "šťávu", takže se rozhodně nejedná o průměrný snímek, který by nebyla škoda nevidět. Poměrně nečekané vyloženě akční scény byly pro mě příjemným osvěžením, naproti tomu konec byl takový nedotažený. Ale jinak dobrá detektivka na večer. (8/10) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako když se na vás po sexu na prvním rande holka zadívá a položí jednu ze tří nejlepších otázek světa: "zůstane to takhle napořád?"; "vezmeš si mě?"; "budeme mít děti?" Mžitky před očima, v hlavě jeden velký otazník a už nikdy si nevzpomenete, co bylo předtím. Přesně takhle to mám s Purpurovými řekami. Pamatuju si jenom okamžik, kdy se Pierre s Maxem schovávají za rolbu, a pak už vidím jen jak řvu na televizi, ať se oblíkne a vypadne z mýho pokoje. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak píše Radyo - první hodina je fantastická - doslova hustá atmosféra, zajímavě konstruované vyšetřování, Reno i Cassel jsou výteční ve svých rolích, jenže pak přijde pointa a s ní strašný šok. Nemůžu si pomoct, ale ten konec sráží film strašně dolů. Za první hodinu bych dala 5*, za konec tak 1*, takže výsledek za 3*. A mimochodem, když už mluvíte o vykrádání SEVEN - není ta věc s dívčiným prstem tak trošku vykradená z Harryho Pottera? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První díl volné trilogie kriminálních thrillerů spojených se jménem Jeana Rena jako vyšetřovatele brutálních zločinů je ještě poměrně slušný film, byť už zde se nezapřou slabiny, které potopily následující dvě pokračování. Scénář je nedotažený a zjevně si příliš neláme hlavu s logikou ve prospěch prvoplánově efektních obrazů a šokujících odhalení, navíc se zjevně inspiroval zámořskými úspěšnými thrillery v čele se známým Sedm. Snaha přiblížit se Fincherovu režijnímu stylu je ostatně zřejmá z řady konkrétních scén. Výsledkem je nevyrovnaný film s rozpačitým koncem, kterému se nicméně nedá upřít řada divácky přitažlivých momentů a temná, byť kolísavá atmosféra. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)

Reklama

Reklama