Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najzábavnejšia komédia ever. Ešte pri ôsmom zhliadnutí mi od smiechu celých 100 minút tiekli slzy a bolelo brucho. Jean Reno a Christian Clavier čoby zbrojnošskí burani v našej hetickej dobe a všetky postavičky, ktoré stretávajú, sú božské. Ich vystrájanie, poňaté typicky francúzskym, rýchlym, bláznivým tempom a šialenými uhlami kamery ma dostáva. Rovnako koncipovaných je síce väčšina francúzskych komédií, ale Les Visiteurs mi prídu výnimočný a dokonalí. Aj vďaka úžasnej hudbe, milému fantasy feelingu a myšlienke filmu, ktorá je na žáner prekvapivo hutná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre filmy, ktoré sú vybudované na myšlienke cestovania v čase. Preto ma „Návštevníci“ z minulosti ihneď zaujali a navyše výborne pobavili. Skvelá francúzska komédia o dvoch mužoch, čo sa posunuli v čase o takmer tisíc rokov. Dvaja stredovekí zurvalci sa razom ocitnú v našej súčastnosti. Christian Clavier ako pokorný, oddaný zbrojnoš Jacquouille a Jean Reno ako jeho pán, hrdý, udatný rytier Godefroy. Ich hulvátske spôsoby, osobná hygiena a vznešená mluva robia túto fantasy komédiu nezabudnuteľnou. **** ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nejlepší francouzská komedie všech dob a ať zhynu jestli ustoupím od svého názoru !! Clavier a Reno jsou ve svých rolích dokonalí a já se při sledování, jedné jejich kalamity za druhou, válel smíchy po zemi. Clavierova dvojrole je dokonalost, ten chlap je neuvěřitelnej herec a Reno jako šlechtic se snad narodil a jeho účes podle hrnce stačil mé maličkosti k tomu, abych se smál, kdykoli velkolepě nakráčel na scénu. Je naprosto zbytečné dále chválit, to prostě musíte vidět. Takže zapnout skříňku na trubadúry a koukat, jen pokud možno bez kakaa (kdo zná dvojku, ten mě chápe) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Navštívila nás dvojka ze středověku. Rytíř se svým sluhou, kteří se po požití lektvaru ocitli v současnosti. Střet vyspělé civilizace se středověkými zvyky je nejsilnější přísadou francouzské hitové komedie, ale překvapivě na tom až tak nestaví. Konfrontace s neznámým prostředím je vystavěná dobře. Jean Reno & Christian Clavier jsou komediální a funkční dvojka, která gagy podává s patřičným nadhledem a originálně. Naopak slabší až chudá výprava a nijak zvláště propracovaná režie nedaly vzniknout něčemu mimořádnému. Je to návrat ke starým dobrým francouzským komediím, které jsou na úbytě. Pobavil jsem se na střední úrovni a rafička dobrých gagů nepřesáhla požadovanou normu. Klidně to celé mohlo být ještě odvázanější, ale série měla na to ještě další dva díly. Není kam chvátat. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici klasicka francouzska komedie, a ze vsech tri dilu (2 francouzsky + 1 americkej) je tenhle nejpovedenejsi a taky nejvtipnejsi. Druhej dil uz tak vtipnej neni a americkej remake je spis trapnej, ale tady je vetsina foru fakt vybornejch. Prvnich 15 minut by se to klidne mohlo brat jako historickej film, i kdyz tu samozrejme vtipky jsou (zajimalo by me, jak by v necem historickym zvlad Jean Reno rytire, tady byl docela hustej - vznesenej, agresivni, proste cool). Oba herci jsou fakt v pohode, Christian Clavier se na roli poskoka skvele hodi. Jediny v cem je americkej remake lepsi, je hlavni herecka, Valérie Lamercier fakt neni moc hezka, ale hraje celkem slusne. Triky jsou uz na docela slusny urovni a i hudba se povedla, navic nektery najezdy kamery na obliceje atd. jsou fakt kouzelny. I kdyz je tenhle film docela slusna uchylarna, tak jsem se po celou dobu vyborne bavil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části odehrávající se v roce 1123 jsou bojovníci, včetně Godefroye (Jean Reno), vesměs oděni do plátových zbrojí z mnohem pozdější doby (min. pol. 14. století). (Merenre)
  • Godefroy (Jean Reno) v jednom z rozhovorů pronese, že u něj v království nezůstal už ani jeden hektar volné přírody na lov. Hektar a obecně metrický systém byl zaveden až po Velké francouzské revoluci roku 1789, zatímco film se odehrává v 11. století. (Mr.Hudson)
  • Natáčelo se ve středověkém městě Carcassonne na jihu Francie. Zámek Montmirail byl ve skutečnosti zámek Château d'Ermenonville, který leží zhruba 50 km severovýchodně od Paříže, zatímco dům Beatrice (Valérie Lemercier) se nachází ve městě Thoiry přibližně 50 km na západ od Paříže. (Cheeker)

Reklama

Reklama