Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Už to není církevní. Pravda první dva díly jsou klasikou, ale nebudu tvrdit, že jsem toho očekával víc. Naopak jsem se bál totálního propadáku. Ač je scénář zdlouhavý a děj v podstatě nikam nesměřuje, zůstalo tu to hlavní Reno, Clavier a základní pointa. Páchnoucí hrdinové měli být hlavním humorným námětem, ale někdy už to skřípalo. Má se včas končit, což by teď mělo být, ale zase námět z období 2. světové války, to by mohlo Francouzům sedět. Uvidíme. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na třetí Návštěvníky se tolik let čekalo. Jenže to čekání skončilo bohužel zklamáním. Jedničku a dvojku zbožňuji (nevnímám mezi nimi žádný zásadní kvalitativní rozdíl). Trojka je však oproti nim jen slabý odvar. Reno a Clavier jsou stále výborní, ale sami nic nezmůžou, když ostatní postavy jsou příšerně zahrané (pořád jen někdo řve a trapně se pitvoří) a humor osciluje mezi trapností a nevtipností. Jen pár vtipů se opravdu povedlo. Konec mě naštval. Tvůrci měli jedinečnou šanci, aby ten příběh konečně nějak uzavřeli, jenže ono to končí stejně otevřeně jako dvojka. A vzhledem k tomu, že byl snímek ve Francii propadákem, tak už se pokračování nedočkáme. Což je možná škoda, Návštěvníci 4 "v časech Germánů" (nebudu spoilerovat) by nemuseli být špatní. Chtělo by to ale lepší scénář. Návštěvníky: Cestu do Ameriky si jednou za čas pustím, byť ten film není žádný zázrak, ale u Návštěvníků 3 nevidím důvod, abych se na to někdy podíval znovu. Dávám 3 hvězdičky, jedna z nich je čistě jen za Rena a Claviera, protože to v sobě pořád mají. O to víc mě mrzí, jak ten film dopadl... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravej šlechtic nenosí krátký kalhoty a punčochy pro slečinky." Správně. Rytíř Godefroy Udatný si nemyje nohy, smrdí a bojuje. A takový šlechtic se mezi občany za dob Velké francouzské revoluce určitě neztratí. Jenže svou odlišností by mě měl bavit a na to chudák starý tak nějak zapomněl. Alespoň tedy není trapný jako jeho sluha Jacquouille, ale kde je zábava? Nevím, asi ji někde uťala gilotina. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl celkem náladu a chuť na ten Návštěvníkovský humor. Dost scén s Renem a Clavierem jsem vzal za vděk a pobavily mě. Clavier to prostě zabijí a opět je pro mě velkým pozitivem i dabing pana Meduny, v jehož podání je vtipné snad všechno.. Určitě by mi ovšem nevadilo kdyby mělo hlavní duo více prostoru a vedlejší postavy naopak méně. Drtivá většina z nich je absolutně nezajímavá, nudná, jenom blbě žvání a zdržuje. Toho kecaní je prostě nějak moc i na poměry této série. Děj je pochopitelně na vedlejší koleji a často jsem se v něm spíš ztrácel. Nejspíš by prospělo vědět o francouzské revoluci víc než pouhé základy z učebnic, ale tak mi to nepříjde dostatečně nosná doba pro tuto sérii. Když se návštěvnící na posledních pět minut dostanou do období 2.světové války slibuje to velký potenciál a rychlý otevřelý konec naštve. Ano, herci už jsou staří, ale kdyby se to natočilo včas , klidně bych si čtvrté Návštěvníky o náckách dal. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Reno a Clavier mají sice už nějaký ten pátek po šedesátce, nicméně i tak jsou třetí Návštěvníci obstojnou komedií. Film stojí na obdobných vtípcích jako dva předešlé díly, takže nic moc nového nepřináší, ale i tak jsem se nechal na sto minut unést na vlně nostalgie. Osobně bych vyškrtal většinu nových postav, jelikož o největší část zábavy se ostatně jako vždy postarali Christian Clavier a Jean Reno. Průměrné pokračování francouzské komediální klasiky, které přišlo možná až příliš pozdě, ale i tak nemohu říct, že bych oné návštěvy kina litoval. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama