Reklama

Reklama

Made in Britain

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Made in Britain (více)

Obsahy(1)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu... (culas)

(více)

Recenze (49)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý skinhead Trevor je nekompromisne konfrontovaný s bezútešným životom v thahcherovskom Anglicku. Žiadna budúcnosť. Žiadna perspektíva. Nezamestnanosť. Špinavé mestá zamorené hordami prisťahovalcov. Drogy. Kriminalita. Rozklad a úpadok tradičnej britskej spoločnosti. Destabilizovanej Veľkej Británii vládne tvrdou rukou Železná lady. Jediné čo zostáva je držať hubu a krok. S tým sa však frustrovaný Trevor nedokáže zmieriť. Nechce rešpektovať skôrnatené autority chorého systému. Nechce sa zaradiť medzi poslušné, hlúpe ovce. On je mladý rozzúrený vlk. Je to divoký rebel, ktorý ide hlavou proti múru. **** ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

nějaké ty lehčí spoilery!! Syrový film bez zbytečným příkras, vituálních, hudebních, či dějových. V rámci žánru průměrná podívaná, naštěstí bez zbytečného závěru, který by divákovi prozradil, co tvůrci považují za správné. Nabídli nám pouze názor mladého, arogantního, zaslepeného, nasilnického, pseudonacionalistického a vlastmilujícího mladého Brita, který si jako zástěrku pro ospravedlnění svých činů vzpomíná právě na ideály neonacismu. Pro někoho možná zničení idálu, jelikož náš hrdina se vyhýbá práci (kde jsou ty ideály Bílé dělnické třídy), nevyhýbá se nějakému tomu ovlivnění mysli rozpouštědlem (kde je ten boj proti špinavému feťákovi), jako parťáka si vybírá černého mladíka (co dodat.....ale třeba to neni jak to vypadá - ok, není). Ale co, stejně se jen snažil být středem pozornosti, to je přece jasné ne? (ehm, raději to napíšu, abych se vyvaroval zbytečnému nepochopení: neberte tento text doslovně, díky). // Edit po druhé projekci - koment už trochu neaktuální a na ty čtyři to jde. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Můžete mě tu zamknout,ale nemůžete mi z hlavy vzít nenávist." ...Agresivní chování a provokace,to byly Trevorovy zbraně proti všem a všemu co nesnášel. Snad právě jeho inteligence,která tu byla zmíněna,ho nakonec zachránila,ale to už se nedozvím,protože to skončilo v tom nejlepším což je škoda. Každopádně už tohle byl výborný herecký rozjezd mladičkého Tima Rotha. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Větší brak s tématem skinheads jsem ještě neviděl a to mám za sebou hodně filmů... Trevor je psychicky labilní mladík s vytetovanou svastikou na čele. Dělá nepořádek, kde se jenom dá a je trošku paradox, že se kamarádí s černochem. Tento film nedává smysl, skín s černochem útočí na pákistánské domy a nadávají na přistěhovalce, že Británie je bílá, alan Clark si nejspíš nenastudoval historii hnutí a věci k tomu patřící. 15% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně podobné jako předchozí režisérův film Scum, ale se zaměřením na všechen ten odpor vůči autoritám a systému. Nemá cenu tady zmiňovat, že Tim Roth už v tomhle filmu ukázal svůj nespornej talent. Prostě tam zářil a jeho vzhled tomu dodal ještě na důrazu. Škoda toho useklýho konce, ale aspoň to neskončilo nijak tuctově. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Povráva sa, že Tim Roth dostal hlavnú rolu náhodou - v divadle, kde sa konal konkurz, si chcel iba požičať pumpu na bicykel. (Durexon)
  • Pesnička, ktorá hrá počas úvodných titulkov je „UK 82“ od škótskej punkovej kapely „The Exploited“ a nachádza sa na albume „Troops of Tomorrow“. (Jello Biafra)
  • Tim Roth sa snažil dostať do role aj tým, že chodil na stretnutia Národnej fronty (National Front) aj napriek svojmu vnútornému odporu voči tejto ideológii. (Durexon)

Reklama

Reklama