Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle klasického románu Mary O´Harové bylo natočeno dobrodružné drama o přátelství dospívající dívky a divokého hříběte. Katy je dcerou rančera, jenž chová koně, a jejím jediným přáním je pracovat na rodinné farmě ve Wyomingu. Otec však chce dívence zajistit lepší budoucnost a pošle ji do exkluzivní soukromé školy. Jenže Katy se tam cítí jako vyděděnec a touží po návratu domů. A když si jednoho dne vyjede do lesů, objeví krásného černého mustanga a pocítí, že je se zvířetem spjata zvláštním poutem. Dá mu jméno Flicka a rozhodne se, že z něj udělá šampióna, přestože otec o divokém koni ve stádu nechce ani slyšet… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

ladymarmelad 

všechny recenze uživatele

Ty jo tenhle film překvapil. Čekala sem něco nudnýho o koních(ale koně mám ráda) jako je hodně filmů.Ale pak mě to chytlo a je to skvělej film. Je to napínavý a občas sem opravdu netušila co přijde dál. Nebylo to přeplácaný a to bylo opravdu fajn. Nejhezčí bylo jak tam dokázali ukázat jak mustangové mohou důvěřovat a dají se vycvičit. Flicka byla nádherná klisna. V závěru když jí zranila ta kočka tak sem myslela že už to skončí smutně ale ten konec miluju. Prostě když je ve filmu kůň a člověk za dobře je to nádhera. =) ()

Ladull 

všechny recenze uživatele

No... jak hodnotit... z hlediska o koních nic netušícího diváka bych řekla: pěkný film, oddechový, dojemný, pěkný konec, i když od začátku naprosto jasný. Celkem pěkně zpracovaný... Jénže... jakožto koňák ho musím trošku shodit. Nemile mě překvapilo několik nebezpečných kousků (a jak jsem se dočetla v zajímavostech, jeden z koní díky tomu zemřel). Bohužel mi ani celkový děj a dojem nemohl pomoci odpustit nesmyslné zacházení s divokým koněm. Ale nemá smysl rozebírat koňácké věci, když jde prostě o film :D Bohužel mě to ale natolik ovlivnilo, že tu hvězdičku jednu musím šoupnout dolů. Na proti tomu musím pochválit parádně odehrané role. Dohromady mi to dá docela příjemný a jednoduchý film :) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jak ohodnotit tento film. Na první pohled se totiž může zdát, že se jedná jen o průměrný doják o přátelství divoké klisny - mustanga a dospívající dívky. Zkrátka se to může jevit jako průměrný film, který z vás chce vymáčknout nějaké ty emoce. Ale to je jen jeden náhled. Pokud vás však ten film chytne a vy se do něj zakoukáte, tak, jako se to stalo mně, tak v tom filmu uvidíte něco mnohem víc. Uvidíte v něm touhu po svobodě, po prosazení vlastní svobodné vůle. Uvidíte v něm jednu dívku, která chce jen mít kamarádku, kterou nachází v té divoké klisně, a trochu svobody od svého otce. Uvidíte v něm divokou klisnu, která chce jen jediné, a to sice být svobodná a moci si dělat to, co chce. Zkrátka toto je film, který mne nemohl nechat chladným a ač jsem měl původně v plánu v tu dobu sledovat jiný film, tak jsem se zcela náhodně dostal právě k tomuto filmu, který mne ale nakonec velice příjemně překvapil. A ten film se mi líbil ještě z jednoho důvodu. Mám velice rád zvířata a zdeu byla ona klisna velice sympatická a její přátelství s onou dívkou tak hluboké, že na konci filmu jsem byl dojatý a nestydím se za to. Tohle je prostě úžasný lidský příběh, který udělá radost nejen všem milovníkům koní, ale všem divákům, kteří chtějí vidět opravdovou hloubku přátelství mezi zvířetem a člověkem. Ode mne tento film dostává nakonec čtyři hvězdičky. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

jedneho dna prichadza katy domov s nie prilis dobrymi skolskymi vysledkami, z coho ocko vobec nie je nadseny. na druhej strane jej brat chce na vysku ist za kazdu cenu (asi pocul od sestry, ze sa tam non-stop suka, pije a fajcia kdeake latky). avsak radsej mlci, lebo ocko z neho chce mat rancera. tot asi psychologicka zapletka. pridajme si vsak k tomu este konika-mustanga-magora, kt. chce katy zkrotit a tym dokazat, ze je zodpovedna, a mame uz pekny dej. aby ho vsak skrotila musi samozrejme vela prekazok preskakat a hlavne vela slz vyronit. toto je asi tak vsetko z pribehu, kt. si pokojne plynie, avsak nijako sa nerozvija, pretoze by to bolo na 15-rocne babenky asi vela. prave tym je tato snimka urcena. preto je aj moje hodnotenie tak podpriemerne...no este su tam chybicky ako plno sentimentu, stastny koniec a nesympaticke dievca v hlavnej role. no musim jednu vec vyzdvihnut..je to hudba, kt. zkoncentrovala moj znudeny pohlad aspon na niekolko minut...35% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já tak velmi nemám ráda filmy o hrdinech á la mučedník. Ona chudera hlavní hrdinka stála proti celé společnosti a nikdo jí nerozumněl.. Jen ten divoký kůň. Hmmm.. aji bych tu představu snesla, kdyby mi byla servírovaná nějak jinak.. možná ne tak okatě a rádoby lítostivě. Nemám ráda, když hlavní hrdina trpý sebelítostí a přímo k tomu stejnému vybízí diváky.. to hned obracím oči v sloup a je těžké mě znovu naladit tak, abych byla schopná uvěřit... Nakonec tomu nasadí korunu otec naší hrdinky, protože to je typický vesnický balík, který měl těžké dětství, musel bojovat za to, co chtěl a světe div se, on se nepoučil a to stejné aplikuje na naši hrdinku. Ale nakonec tady máme onu koňskou duši, kvůli které se na to všichni rádi podíváme :)! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Tim McGraw se podílel na psaní písně “My Little Girl“. Jde o jeho první píseň, kterou napsal a také nahrál. (becki_tu)
  • Slovo “flicka“ má původ ve švédštině a znamená “holka“. (becki_tu)
  • Film je natočen podle knihy "My friend Flicka" od Mary O'Hary. (Alatiel)

Reklama

Reklama