Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

hans500 

všechny recenze uživatele

V době kdy se neustále natáčejí další a další díly průměrných horrorových sérií, případně špatné remaky, je tento film přijemnou změnou. Nejedná se sice o žádné veledílo a je to béčko jak vyšité, ale odrežíroval ho Stephen Hopkins slušně, navíc s velmi nadprůměrným obsazením. Hilary Swank opět výborná a AnnaSophia Robb je zdá se velice talentovaná. Mužští představitelé také hráli dost dobře. Zajímavý biblický námět (nic originálního, ale dobře zpracované) a poměrně dobré rozuzlení. Solidní kamera a střih + svižné tempo a dokonale zvolená stopáž (příjemných 96 minut). Celkově tedy slabší 4*. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Až na pár nudných momentů to bylo koukatelné. Nijak zvlášť dobrý thriller, u kterého jsem se těšil na konec - ne kvůli nějakému finiši, ale už mě to doslova unavovalo. Škoda, myslel jsem, že to bude lepší. Pro fanoušky Hilary Swank jedna hvězda navíc, mě zase tak moc tato herečka nezaujala a kdyby nebylo Million Dollar Baby, tak bych ji ani neznal. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kathrine Winterová je vysvetená duchovná, ktorá sa obrátila chrbtom ku svojej viere. Vyučuje na vysokej škole a popri tom sa venuje prešetrovaniu údajných zázrakov. Doposiaľ pre každý takýto prípad našla vedecké vysvetlenie. Až do chvíle, kedy prijala pozvanie do mestečka Haven. V tomto na oko idylickom malomeste sa dejú divné veci. Na jej obyvateľov udreli biblické, staroegyptské rany - voda v rieke sa premenila na krv, mŕtve žaby, muchy, uhynutý dobytok, vši, hnisavé vredy, kobylky, oheň padajúci z oblohy, mŕtve deti... Za toto všetko je vraj zodpovedná dvanásť ročná Loren McConnell. Útle, blonďavé dievča. Skrz ňu uskutočňuje svoju vôľu samotný Satan. Kathrine musí prísť na to, čo sa to vlastne deje. S niečím podobným sa ešte nestretla. Okultný, sektársky horror s, dvojnásobnou držiteľkou Oscara, Hilary Swank v hlavnej úlohe. *** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hilary Swank společně s AnnaSophiou Robb mohly vynést Sklizeň do "nebes". Herecký potenciál byl, kdyby se trochu přitlačilo na kvalitu scénáře a snímek dostal od Stephena Hopkinse trochu lepší režii mohlo to být opravdu dobré. takhle zbývá pouze ten velký závěr...Taková škoda, mohlo to být skvělé... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $25,126,214Tržby Celosvetovo $62,771,059Tržby za predaj DVD v USA $19,735,886 //počet predaných kusov 1,055,007║ Režisér tohto horroru je Stephen Hopkins ostáva na svojej tradičnej priemernej úrovni ale určitý stanovený štandard poslednej doby dosiahol. Zopár scén je trošku surových ako mušky + ich larvičky hemžiace sa v grilovaných rybách ale to sa dá stráviť bez ujmi na žalúdku. Výhodou je že to v ostatných scénach zbytočne nepreháňa hlavne krvou, bez tak je jej dosť už v tom jazere. V poslednej dobe je podobne ladených „diabolských“ príbehov dosť (Kľúč, 3:15zomrieš, V moci diabla) a nehovoriac už o brutálnych scénach vyznievajúcich dosť samoúčelne(Saw III či Hostel), ktoré sa v poslednej dobe len tak hrnú ale na šťastie tento príbeh o 10 božích utrpeniach má určitú silu, teda je to v celku zaujímavo spracované len škoda že hlavné postavy neovplívajú hlbšou charizmou aby sme mohli byť do diania omnoho viac vtiahnutí a tak citeľnejšie prežívať prichádzajúce útrapy. __Herecké obsadenie je postavené hlavne na solídnom výkone Hilary Swank, ktorá svoju postavu v celku vytvaruje do určitého profilu neveriacej skeptičky, ktorá stratila rodinu keď pomáhala ostatným trpiacim a preto sa následne k božím úkazom stavia s vysvetleniami ohľadne opodstatnených faktov, herec David Morrissey si tu odbil úlohu učiteľa z mestečka Haven Douga Blackwella ,ktorý doviedol výskumný tím na miesto neustálych nešťastní jeho postava až do konca je opradená tajomstvom , ďalej tu hrá vychádzajúca mladá hviezdička ako AnnaSophia Robb v tomto filme oproti Terabithii už nemá taký priestor aby mohlo nejak viac zaujať, jednak z dôvodu že jej postava je skôr len taká pobehujúca návnada pre lynčujúcich ľudí. __Triky sú na priemernej úrovni, hlavne dosť ich je vidieť pri hynutí kráv čo v podstate dosť bije do očí ale aj pri útoku býka na auto a následné vyrvanie dverí z jeho rohmi. Nálet kobyliek na dom posadnutých diablom je už z tých vydarenejších trikov. Takže po tejto stránke keď človek privrie oči je to v pohode stráviteľné ako v podstate celý film. /videl v kine: 65%/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • AnnaSophia Robb (Loren McConnell) bola vo filme skutočne bosá, dokonca aj v scénach, v ktorých bežala lesom. Podľa jej slov si to celkom užila. (Pat.Ko)
  • Když Catherine (Swank) prohledává znečištěnou řeku, má na sobě gumové kalhoty, v další scéně, kdy vystoupí na břeh už je nemá. (Nocturno culto)
  • Hudbu k filmu původně napsal legendární Philip Glass, ale producenti nebyli s výsledkem spokojeni, a tak na poslední chvíli najali Johna Frizzella. (imro)

Reklama

Reklama