Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (240)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení. Jeden z nejlepších hororů roku 2007. Skvělá kamera,střih,zvuk a k tomu příjemé efekty viz.Kobylky. K tomu jako bonus příjemný výkon Hilary Swank a skvělá AnnaSophia Robb. Jedinou kaňkou na tomto filmu byla závěrečná typická "hollywoodská" hláška,ale ani to mě neodradí od vysokého hodnocení 4*. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

V době kdy se neustále natáčejí další a další díly průměrných horrorových sérií, případně špatné remaky, je tento film přijemnou změnou. Nejedná se sice o žádné veledílo a je to béčko jak vyšité, ale odrežíroval ho Stephen Hopkins slušně, navíc s velmi nadprůměrným obsazením. Hilary Swank opět výborná a AnnaSophia Robb je zdá se velice talentovaná. Mužští představitelé také hráli dost dobře. Zajímavý biblický námět (nic originálního, ale dobře zpracované) a poměrně dobré rozuzlení. Solidní kamera a střih + svižné tempo a dokonale zvolená stopáž (příjemných 96 minut). Celkově tedy slabší 4*. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Horor s hodne zajimavym tematem, slusnym pribehem, paradni vizualni strankou a treba takova ohniva boure nebo co to bylo je naprosto uchvatne udelana a v hlavni roli oskarova Swank a presto je vysledek takovej nemastnej neslanej. Tezko rict v cem je problem, jednotlivy Rany jsou udelany fajnove, jen to pusobi tak trochu malym dojmem, zaby prsici z nebe je par ropuch, umirajici kravy je jedno stadecko, vredy particka tlustochu v jedny mistnosti atd. Film ma docela slusnou atmosferu a i par lekacek se povedlo, ale vylozene mrazivy to neni. Herci nejsou spatny, ale nemaj kolikrat moc co hrat, nicmene mala Robb je v roli perfektni. Ke konci uz je navic film divne prekombinovanej, ze jsem se v tom kolikrat ztracel. Takze na jednu stranu zajimavy a stojici za zkouknuti, na druhou stranu ale jako horor pouze prumerny. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Krvavá řeka, kobylky, oheň a další biblické pohromy mě s Hilary Swank opravdu bavily! A na závěr jsem opravdu satanský kult nečekala, stejně jako to, že Hilary zachrání to bloňďáté ďábelské dítě (a věřím, že ďábelské vážně bylo)... z obětí se zrodí dokonalé dítě.. Závěrečná scéna v autě byla skvělá! ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Mno, jak to rict a neurazit. Hilary Swankova ma sice takovej zvlastne natvrdlej kukuc, ale i tak je proste radost se na ni koukat (caste klouzani kamerou po jejich krivkach a nenapadne nakuky do vystrihu nelze ocenit jinak nez ovacemi ve stoje). Hopkins si navic vybral tuze pritazlivy, zatim relativne neozvejkany tema. Dokonce se mu na znacne dlouhou dobu podarilo zakrejt mrnavost poskytnutyho rozpoctu. ALE... aby podobnej film, kde nejsou peníze na efekty, slavil uspech, musi mit neprustrelnej scenar. A poté, co uvidíte konec, mi musite dat za pravdu, ze to se tu fakt nekonalo. Skvele rozehrany, na konci fatalne pros###y. A co maji zamenat ty kamerovy svenky, vedouci do hliny nebo do vody? A co postava kneze, ktera spacha vseho vsudy dva telefonaty? A hlavne, co tech poslednich par vterin? Co to bylo za laci? Sám dávám tři jako 50%, ale pochopim kazdyho, kdo da min. NIcmene stejne jako Damiel se primlouvam za AnnuSophii - tady toho sice nenahraje tolik jako v Terabithii, ale i tak pro me zustava nejlepsi detskou hvezdickou soucasnosti. A s Fanningovou sup do kotle! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Když Catherine (Swank) prohledává znečištěnou řeku, má na sobě gumové kalhoty, v další scéně, kdy vystoupí na břeh už je nemá. (Nocturno culto)
  • Až poznáte původních deset egyptských ran, které posloužily jako základ příběhu, všimnete si, že mají jiné pořadí. To, co stačilo Bibli, mělo pro potřeby filmu málo dramatický dějový oblouk. (imro)

Reklama

Reklama