Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý a snadno předvídatelný snímek, po jehož první polovině nejspíš budete uvažovat o vypnutí televize. To bohužel nazachraňuje ani absolutně nudný, monotónní a plochý herecký výkon Hilary Swank. Lehká náprava nastupuje s příchodem AnnaSophii Robb (na tohle sluníčko si dávejte do budoucna velký pozor!), která se jediná dokázala vžít do své role neprávem obviněné hrdinky, "ďábelského" dítěte. Naštěstí je zde i relativně obstojný a zároveň paradoxní konec, který zachraňuje film od naprostého propadáku. Zábava na jeden večer. 5/10 ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

50% - Atraktivní děj. Držitelka dvou Oscarů v hlavní roli. Výborný název. Tolik předpokladů měli tvůrci KS v kapse. Výsledek? Děj, který se slibně rozvíjí a staví napětí v první polovině je náhle "krvavě sklizen" druhou částí, kde "vyniká" debilní pointa s imbecilním závěrem. Hilary Swank tak akorát "krvavě sklidila" černou šmouhu na svém talentu pro výběr skvělých filmů. A název? Ano, to docela sedí - "sklidíte" film, při sledování jeho pointy budete "krvácet." Tohle je krvavá sklizeň. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

S egyptskými ranami šlo pracovat mnohem lépe a využít potenciál, které nabízely. Mohl to být výborný horor. Už jenom ten název, sliboval tolik. Byl lákavý. Atmosféra byla docela ucházející. Dvakrát jsem se lekla, když to bylo podruhé, tak mi matka sáhla na ramena. To byl šok. Jinak film jako horor zrovna moc nepůsobí. Pár působivých momentů se zde ale najde. Nicméně, přikoval mě k obrazovce a to je hlavní. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Průměrná báchorka na téma "věda versus vyšší síly", v níž Hilary Swank stihne okusit tolik tůzných motivů z jiných hororů, že se na to ve výsledku kouká docela dobře. Stephen Hopkins umí pracovat s napětím a dokáže odhadnout moment, kdy se zrovna nervózně kousáte do prstů, aby v tu chvíli pustil za vaše záda na zem křišťálovou vázu. Pár ucházejících lekaček, slušná Swank, hloupý příběh, obligátní twist na závěr -> jednou a dost. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení. Jeden z nejlepších hororů roku 2007. Skvělá kamera,střih,zvuk a k tomu příjemé efekty viz.Kobylky. K tomu jako bonus příjemný výkon Hilary Swank a skvělá AnnaSophia Robb. Jedinou kaňkou na tomto filmu byla závěrečná typická "hollywoodská" hláška,ale ani to mě neodradí od vysokého hodnocení 4*. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Konzultantem pro snímek byl Joe Nickell, který je rovněž jako hlavní hrdinka příběhu vyšetřovatelem zázračných událostí. Nickell má bohatou minulost, kromě detektivní práce se věnoval i žurnalistice a kouzelnictví. Jeho široký záběr začíná u Jacka Rozparovače přes Turínské plátno a končí u UFO. (imro)
  • Natáčení v Lousiane bylo přerušeno díky hurikánu Katrina. (imro)
  • Až poznáte původních deset egyptských ran, které posloužily jako základ příběhu, všimnete si, že mají jiné pořadí. To, co stačilo Bibli, mělo pro potřeby filmu málo dramatický dějový oblouk. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno