Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Retardovaný Bubba je falešně obviněn z napadení malé dívky. Utíká před rozzuřenými vesničany a převléká se za strašáka do pole. Zanedlouho je ale odhalen a zabit. Krátce po pohřbu se začíná zjevovat strašák, který touží po pomstě a nic ho nezastaví. (Chatterer)

Recenze (50)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika která se odehrává kdesi ve vidlákově. Příběh o prosťáčkovi Bubbovi na kterýho maj pifku místní burani. Když je nějakej problém hned ho hoděj na něj. Po falešným obvinění ze zabití malé dívky( z kterýho nakonec vyleze, že jí nakonec zachránil) je skupinkou místních buranů naháněn a poté co se převleče za strašáka následně dopaden a zabit. Vrahové však od soudu odchází bez postihu. Ale jak se říká na každou svini se vaří voda a tak musí přijít jiná spravedlnost. Film sice neoslní vraždami ani gore ale má svoji atmosféru a stupňující napětí. Milovníci těchto starších 80kových kousků by vyloženě zklamáni být neměli. Slabší 4hvězdy. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

TV film jak víno. Kdyby se jednalo o běžnou produkci, přikláněl bych se spíše ke třem hvězdám, ale takto mohu dát s klidným svědomím 4 jako jistě nejlepšímu televiznímu hororu, co jsem doposud viděl. Snímek neobsahuje prakticky žádné krvavé scény, zato disponuje kousavou atmosférou se zuby ostrými jako břitva, oproti které by se lecjaké horory, které kdy běžely v kinech mohly jít schovat. 70% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal k této "strašácké" raritce. A uznávám, že zklamaný nejsem. První překvapení pro mě bylo to, že retardovaného Bubbu, kterého popraví skupinka vesničanů, si střihnul Larry Drake. Dalším překvapením bylo v atmosféře a napětí, které mě od začátku chytlo, bohužel do úplného konce takhle silně nevydrželo. Tenhle televizní (!) snímek je ale hlavně o pomstě ze záhrobí, než o samotném strašákovi. Škoda, že se na plátně moc neohřeje, ta jeho maska je totiž vskutku povedená a děsivá, i když je to obyčejný pytel. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně povedlo, když uvážím, že jde o tv snímek. Námět je možná pro někoho klasický, ale pro mě je ještě dostatečně neobehraný. Rozhodně 3.5 Na tento film jsem vlastně narazil (jak to tak bývá) náhodou, i když mě motiv strašáka uprostřed amerického pole, vždy nějak přitahoval (viz.výborná episoda ze Supernatural a o něco slabší díl z Pátku 13. tv s.) . Dovedl bych si představiti remake. Ale nesměl by to dělat Dauberman. P.s. pohled na pošťáka s tím otřesným nočníkem na hlavě, to byl tedy zážitek. Možná ještě hrůznější, než samotné hororové scény. Jeden z vrcholů (byť se odehrává během slunečného dne) jest samože, zastřelení Bubby, které mělo až psychologickou sílu. Rozhodně překvapení u v podstatě neznámého filmu. Ale to by mě po těch letech už nemělo překvapovati. Heslo? Místní burani si zase takhle jednou...šli zastřílet. A samoz., jak to u správného hororu má býti...nejlepších je posl. 5 minut. Tedy...závěr. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku a na to, že se jedná o TV film je to fakt hodně slušný ... Film se rozjede hned ze začátku klasickou slasherovskou zápletkou, ale po spáchaném zločinu/neštěstí se už jako typický slasher nechová. Gore zde sice nejsou, ale celková atmosféra a herecké výkony, stoupající napětí je prostě precizní ... Pro milovníky klasických 80.kových hororů a slasherů povinnost. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Charles Durning točil všechny scény sám bez dubléra, včetně té, kde utíká před traktorem. (hladass)
  • Film byl natočen za pouhých 17 dní. Původně se plánovalo, že se bude natáčet 18 dní, ale jeden den byl ztracen kvůli ohni. (hladass)

Reklama

Reklama