Reklama

Reklama

Šéfkuchař nadivoko

(seriál)
  • USA Kitchen Confidential (více)
USA, (2005–2006), 4 h 46 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

David Hemingson

Předloha:

Anthony Bourdain (kniha)

Hrají:

Bradley Cooper, Nicholas Brendon, John Francis Daley, Jaime King, Bonnie Somerville, Owain Yeoman, Sam Pancake, John Cho, Frank Langella, Tessie Santiago (více)
(další profese)

Epizody(13)

Podarí sa Jackovi Bourdainovi, ktorý bol kedysi skvelým šéfkuchárom, znovu vrátiť na výslnie? Na prípravu veľkolepej hostiny v top reštaurácii Nolita má so svojím tímom len 48 hodín...Bradley Cooper ako Jack Bourdain chcel byť už od detstva kuchárom. Keď sa mu to podarilo a stal sa z neho vynikajúci a obdivovaný šéfkuchár, sláva mu stúpla do hlavy, začal brať drogy dokonca aj pri varení, užíval si s prostitútkami, a tak prišiel o miesto a padol na spoločenské dno. Pomocnú ruku mu podá Frank Langella ako bohatý Pino Lugeria a ponúkne mu miesto šéfkuchára v jeho slávnej reštaurácii Nolita. Musí však za 48 hodín zohnať zamestnancov a pripraviť pohostenie pre vyše tristo ľudí. Jack sa najprv spojí so starými kamarátmi, šéfcukrárom Sethom Richmanom, odborníkom na morské pochúťky Teddym Wongom a majstrom na omáčky Stevenom Daedelusom, ktorý je súčasne aj poriadny zlodej... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem velmi rád, že jsem minulý víkend zapnul televizi a spatřil tento seriál.Ten den jsem viděl dva díly z druhé poloviny seriálu.Ale hned po skončení mi bylo jasné, že chci vidět celý seriál.A tak jsem celý pracovní týden doplňoval jednotlivé díly aby se mi vytvořil nádherný obrazec.Obsazení je parádní a proto taky stačí pár dílů abyste si oblíbily hlavní hrdiny a užívali si s nimi jejich problémy.Bradley Cooper je v hlavní roli perfektní a jeho komediální výstupy patří k tomu nejlepšímu.Opravdu mě mrzí to, že seriál má jen 13 epizod narozdíl od některých seriálu, které by si nezasloužily ani polovinu. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Velice atraktivní seriálová záležitost. Sympatický Bradley Cooper i zbytek obsazení, feel-good atmosféra, na sitcom až překvapivě výborná hudba, chytlavá znělka, v každé epizodě i nějaké dílčí podzápletky, takže tu není žádná vata... Jen na to člověk nesmí koukat hladový, to je pak k nevydržení. Snad jediným záporem zůstává, že to FOXové zařízli po pouhých 13 dílech. ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle má být povídkové zpracování Bourdainovi knihy z kuchařského prostředí tak potěš. Herci snad ze seriálu Přátelé, podobný střih, takhle ne. Pokud někoho zajímá kulinářské umění zkuste pohledat Hell Kitchen - kuchař Ramsay zde ve své reality show snaží z běžných lidí udělat profi kuchaře, další jeho šou je Kitchen Nightmare, kdy dobrou restauraci na dobrém místě, ale nevydělávající, během měsíce dá do kupy. Je úžasné sledovat jak kuchaři říká že krade a majitelce vysvětlí že tuňák se nekupuje v poledne v Tesku, ale ráno na tržišti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prima Cool vykopala neprávem zapomenutý klenot a dopřála mi dvě velice příjemná dopoledne plná lahůdek, lahůdkových výkonů, lahodných momentů i hlášek a ladných děvčat (Erinn Hayes, ach můj bože...). Skutečný kulinářský expert Anthony Bourdain napsal něco, z čeho vzniklo perfektně poskládané a vyvážené menu šéfkuchaře Jacka Bourdaina, skrze nymfu mé rané puberty Andreu Parker (však víte, ta z Pretendera;)) sebe znovu naleznuvšího génia od plotny. Jakkoliv ale Bradley Cooper dává svým komediálním talentem za uši všem, kdo se kdy na filmovém médiu mihli přes kuchyň, byl by tak jako skutečný šéfkuchař nahraný bez týmu, který sám o sobě zvládá víc než dobře nakládat pod kotel (o čemž jsou některé subzápletky). Ne, nedokážu a ani nechci popisovat, proč jsou každý zvlášť a všichni dohromady tak super - prostě chci jenom říct, že jsem nadšený z toho, jak se povedlo našlapat a vyladit těch jediných třináct dílů, co kdy vznikly, a že nemusím sledovat, jak další po první sérii megapopulární "kult" šponuje další a další série a téměř nevyhnutelně bledne do šedi. 90% i za tiché výhrůžky Franka Langelly...by to bylo. Jenže ono je tu ještě něco navíc. Něco jako "Já nespal, dával jsem si na čas, abys z toho měla větší potěšení.":))) I love it, stejně jako všichni tam "uvnitř" tohohle seriálu, včetně myče nádobí Ramona, milují svoji práci. Prostě dávám stovku a jdu se mrknout, kde se to dá ne nelegálně stáhnout. A kdyby snad někoho napadlo se ptát - ano, všiml jsem si, že je to jenom o vaření, paření a sexu - ale je mi to srdečně fuk, protože tohle je špičková stylová zábava;) ()

decay 

všechny recenze uživatele

Zas raz nerozumiem nejakému hodnoteniu niečoho...pre mňa je jednoducho tento sitcom vcelku blamáž. Áno, miestami som sa zasmial, ale ak tomuto dával požehnanie Anthony Bourdain tak budem musieť prehodnotiť môj názor na neho. Už úvodné titulky prezrádzajú, že tu nebude všetko v poriadku. Ehh..ale vlastne nechce sa mi tu rozpisovať takže asi len tak, že je to taký prvoplánový útok na receptory smiechu, postavy sú obyčajné, teatrálne a to, že by z nich mal byť niekto posádkou mise en place je nanajvýš smiešne a neuveriteľné. Sakum prásk taký slabý vývar v staničnom vyžieraku... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Seriál je natočen podle stejnojmenné knihy od šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. (Elbarto08)
  • Restaurace Nolita se objevuje ve 14. dílu 3. série seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005). Není však v epizodě nijak zmíněna. (ČSFD)

Reklama

Reklama