Reklama

Reklama

Šestnáctiletá matka

(TV film)
  • Česko Matkou v šestnácti (více)

Obsahy(1)

Nedávno rozvedená Terry Jeffriesová s šestnáctiletou dcerou Jacey a dvanáctiletou Macy se právě přestěhovala do jiného města, aby s děvčaty a tříměsíčním synem Charliem začala nový život. Zatímco na ní leží tíha celé domácnosti, včetně veškeré péče o malého Charlieho, Jacey se jen pomalu sžívá s novým školním prostředím. Ačkoli je uznávaná studetka a nadaná sportovkyně, straní se ostatních. Důvěrnou přítelkyni si najde pouze v bezdětné školní poradkyni Donně Cooperové, která s manželem Bobem doufá, že se jim konečně poštěstí mít dítě. Když se Donna snaží pochopit chování své oblíbené studentky, odkryje překvapující tajemství. Tříměsíční Charlie není Jaceyin mladší bratr, ale ve skutečnosti její syn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tak toto vyzeralo na made in Hallmark. Neviem, či to naozaj vyrobili oni, ale ak áno , preradili na vyššiu filmársku úroveň a svoje konzervatívne názory tvorcovia prispôsobili realite a konečne z toho vznikol takmer nebrainwashingový, ale PRESVEDČIVÝ (až na ten patetický záver) film. Zmysluplná téma, plno diskusií s neistým koncom, presvedčivé herecké výkony, veľmi slušný scenár s dobre vykreslenými charaktermi, moralizovanie udržané na únosnej miere a hlavne varovania pred predčasným sexuálnym životom bez zavrhnutia pohlavného styku medzi mládežou ako takého. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí a vzorná studenta Jacey s jako Julie pomiluje se svým Romeem, což není nic zvláštního, protože to přeci dělá každý teenager, čemuž se nikdo nemůže divit, protože v každém časopise, filmu, prostě všude je plno sexu. Ovšem nikdo z teenagerů si neuvědomuje, že by se měl chránit, že by si měl dávat pozor, protože hrozba nechtěného početí je všudypřítomná. Právě to se stalo Jacey, věřila, že vše bude dobré, ale to nejde, mateřské city jsou znát a nakonec se projeví. To, že se mladá matka nakonec rozhodne k všeobecné spokojenosti je dobrým závěrem. Největším kladem na tomto filmu by mohl být dopad na mládež, která si snad alespoň týden po filmu bude dávat větší pozor. Mě osobně hodně překvapila Danielle Panabaker, která hraje s naprostým přehledem a odzbrojující nevinností. Opravu příjemný film, odnáším si pěkný zážitek, jen mě trochu zamrzel až moc vyslazený konec. Ale jinak skvěle ztrávený večer. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi to naozaj takto malo byť.“ Larry Clark je v určitom ohľade handra. Stratené a osamelé šestnásťročné dievča, ktoré v pätnástich otehotnelo s osemnásťročným karieristom, ktorý odišiel krátko po tom, čo odišiel jej otec, a ona zostala na svojho syna sama, len s vyčerpanou matkou a mladšou sestrou. Hoci mám rád porno, tento film má pre mňa stokrát zaujímavejšiu hodnotu, ako ktorýkoľvek Clarkov "film o americkej skazenej mládeži". Danielle Panabakerová je ako Joyce prirodzená, presvedčivá a milá a „obyčajne“ - no citlivo - nakrútená snímka sa nehanbí silných scén, ktoré zapôsobia na každého, kto v živote urobil chyby. Troška prehnaných 80%. Ale pripadalo mi to ako "film so srdiečkom a ustráchanou dušou". P.S. Len si nie som istý, či s tým malým tvorcovia neporušili nejaké filmárske zákony o zákaze traumatizovania. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Pekne zahraný film o živote šestnásťročnej mamičky, o jej pocitoch a o jej živote. Ale tento film nie je len o nej, Je to aj o bezdetnej školskej poradkyni a a o matke teenagerky, ktorá sa pre dcéru obetovala, aj keď som mal mal niekedy iný dojem, ale ak sa na to pozriem celkovo, tak aj chápem jej konanie. Televízna kamera mala v tomto prípade svoje čaro a ku tomu všetkému prispel aj skvelé herecké výkony. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na TV film akurát, v pohode. Snaží sa byť tak trochu edukatívny voči mládeži, má svoj spád, dobrý dej, aj pointu. Dokonca aj treťoradí herci sú dôveryhodní, len rola matky mi nesympatizovala. Napriek snahe priniesť adolescentom niečo pozitívne si však myslím, že ich to neosloví, ani nevaruje. Aj naďalej pôjdu so svojím názorom: "Mne sa to nemôže stať." ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama