Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a zase jednou nuda. Cage si připisuje už třetí blbost v řadě, i když je nutno uznat, že tady se aspoň snaží. S tímhle ale nic sám nezmůže, když Julianne Moore hrát neumí a s Jessicou Biel mu to nesluší. A Tamahori se taky moc nepřevdedl. Prostě další Cageův průser, ještě že ho jistí Lovci pokladů. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zápletka z pera klasika SF Philippa K. Dicka má velký potenciál, bohužel ve filmu je rozemletá na prášek pudru jemnější, aby i ženy mohly úlevně vydechnout "to nám to zas krásně dopadlo." Tvůrci se asi nemohli rozhodnout, jak schopnost hlavního geroje pojmout, takže jednou je to přimhouření očí a nahlédnutí do budoucnosti, jindy Nicolas Cage namnožený ve stylu agenta Smithe zkoumá v reálném čase systémem pokus-omyl. Vypadá to, jako by sami scénáristi nepochopili, jak to vlastně funguje. Smysl plánu teroristů jsem nepochopil, ale vzhledem k tomu, jak se ve filmu mluvilo o svobodě a tomu, že mluvili francouzsky a německy, jde zřejmě o široké spiknutí celého světa proti pravým americkým hodnotám. Cage si odehraje svoje a jde pro výplatnici, Julianne Moore si střihla další odpudivou roli nezávislé silné ženy, pro kterou jsem jí v Potomcích lidí tak přál tu kulku do krku. Krásu zastupuje Jessica Biel, jejíž vrchol přichází ve sprše. No skutečně. I tak bych možná ty tři dal, protože námět se triu scénáristů přece jen nepovedlo úplně zlikvidovat, nebýt povinného závěrečného zvratu, který prostým leč násilným způsobem vše vrací ke v úvodu zmiňovanému hepáči. Pokud chce člověk vypnout, nudit se nebude, ale nesmí u toho moc přemýšlet. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dickovina a pre potreby publika notne zbastardená. Tamahori si proste natočil ďalšieho sci-fi Bonda minimálne čo do veľkosti potenciálnej hrozby a neváhal pritom (okrem spomínanej mutácie predlohy) nasadiť Cagovi Hanksov tragický preliv z Da Vinciho Kódu. Škoda absentujúceho anithrdinu, škoda otravne poetických dialógov, škoda tej horúcej ihly. Potenciál na seriózne akčné sci-fi tu bol, len škoda, že film vo výsledku divákovi nedá ani o kúsok viac, ako dal trajler. 50% škoda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No tak, kluci, už neblbněte. Nicku, ty koukej vratit ty vlasy Tomovi "Langdonu" Hanksovi, bude je v ´Andělech a démonech´ potřebovat. A ty, Lee, koukej si hezky rychle vzpomenout, jak skvělý osobitý film si u protinožců ve svých počátcích natočil a takovouhle rutinu přenech "dělníkům" filmového pásu. Jedno je jisté - Philip K.Dick byl bezpochyby génius, ale v případě ´Next´ by mě upřímně zajímalo, zdali závěrečný dějový zvrat, který celkový divácky dojem posunul z "Určitě nelituju." na "Jednou to stačilo.", byl skutečně z jeho pera, či jen uměleckou licencí pánů scenáristů. Jak znám tvorbu "Pana Depresária" P.K. Dicka, spíš bych sázel na to druhé a o to by byl výsledek smutnější. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka to rozhodně. Nicméně domnívám se, že jí šlo i více rozvinout a navrch přidat ještě nějakou tu akci. To by se pak asi ovšem muselo jednat o velkofilm, který by svou délkou překročil dvě hodiny. Já sice nejsem příznivcem podobných spektáklů, ale v tomto případě by to opravdu nebylo vůbec na škodu, protože zde je celé to atraktivní téma poněkud naťuknuto a nedotaženo. Jak jsem uvedl myšlenka rozhodně dobrá, ale na víc hloubavý film to zpracování nestačí. Akční scény se mi líbili, ale zase akce je málo na to aby nějak výjimečně zaujala. Cage je pak ve své roli naprosto standartní a průměrný. Kretschmann jako záporák je vynikající, ale bohužel má jenom velmi omezený prostor takže ve výsledku z toho vychází tak nějak velmi průměrné akční sci-fi které, ale rozhodně mělo potenciál na to aby nabídlo mnohem víc. Naštěstí konec který staví všechno na hlavu je celkem zajímavý a kreativní a tak se domnívám, že se ten film dá bez problému shlédnout. Povídku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat, ale tohle nakonec celkem ušlo. Nemám s tím nějaký zásadní problém.55% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Motel Cliffhanger je ve skutečnosti restaurace nacházející se blízko Crestlinu v Kalifornii, v San Bernardino Mountains. (ČSFD)
  • Ruský preklad názvu filmu je "Veštec". (rador)
  • Všechny tři vrtulníky jsou typ Eurocopter AS-350. (ČSFD)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama