Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dickovina a pre potreby publika notne zbastardená. Tamahori si proste natočil ďalšieho sci-fi Bonda minimálne čo do veľkosti potenciálnej hrozby a neváhal pritom (okrem spomínanej mutácie predlohy) nasadiť Cagovi Hanksov tragický preliv z Da Vinciho Kódu. Škoda absentujúceho anithrdinu, škoda otravne poetických dialógov, škoda tej horúcej ihly. Potenciál na seriózne akčné sci-fi tu bol, len škoda, že film vo výsledku divákovi nedá ani o kúsok viac, ako dal trajler. 50% škoda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět měl potenciál, ale co nepohřbil blbý a předvídatelný scénář ulepený otravnou romantickou limonádou, to dorazila neinvenční režie, úsměvné triky a to, co měl Nick na hlavě. Po akční stránce to ale není špatné, úvodní honička v casinu i závěrečné masívní čištění přístaviště od teroristů bylo fajn a útěk z kopce před padajícím šrotem je jedna z nejhaluzovějších (rozuměj nádherně bizarních) akčních scén všech dob. Jeden by si po dokoukání filmu i běžel koupit to Nicovo kožené sako. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, ovšem zpracování už horší, respektive celej příběh je na pytel.. Ze začátku, kdy se schopnosti Cage používaj s rozmyslem, je to ještě dobrý, ale v závěru se z toho stane taková podivná Cageova exhibice jeho schopností a už se přestává stíhat a začíná to být nezvladatelný, až se kupí chyba na chybu a vznikne z toho takovej nemastnej, neslanej guláš. Krom toho Cage tady vypadá fakt děsně, něco jako Hanks v šifře. No prostě, kdyby si vzal nějaký zabordelený hadry, tak ho rovnou můžou strčit do nějaký uličky mezi krabice jako váguse. Ale myšlenka celýho filmu se mi fakt zamlouvala, fakt škoda toho zpracování ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to poměrně dobře. NEXT sice postrádá jakékoliv napětí (tady alespoň já ho v něm neviděl), má dost rozporuplné triky a Nicolas Cage má hrozný účes (ale zvyknete si:). Hodně velká podpásovka je ale konec, který sice na jedné straně bude těžko někdo očekávat (to je ta dobrá stránka), ale na té druhé je značně divácky neuspokojující. Tamahori by se měl vrátit z přetechnizovaných šíleností zpět ke kořenům ala NA OSTŘÍ NOŽE, protože mu to v přírodě prostě jde líp. Ale co, dívat se na to v pohodě dá, Cage je tu celkem sympaťák (až si zvyknete na ty vlasy) a Jessica Biel je tady kočka jako vždycky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka to rozhodně. Nicméně domnívám se, že jí šlo i více rozvinout a navrch přidat ještě nějakou tu akci. To by se pak asi ovšem muselo jednat o velkofilm, který by svou délkou překročil dvě hodiny. Já sice nejsem příznivcem podobných spektáklů, ale v tomto případě by to opravdu nebylo vůbec na škodu, protože zde je celé to atraktivní téma poněkud naťuknuto a nedotaženo. Jak jsem uvedl myšlenka rozhodně dobrá, ale na víc hloubavý film to zpracování nestačí. Akční scény se mi líbili, ale zase akce je málo na to aby nějak výjimečně zaujala. Cage je pak ve své roli naprosto standartní a průměrný. Kretschmann jako záporák je vynikající, ale bohužel má jenom velmi omezený prostor takže ve výsledku z toho vychází tak nějak velmi průměrné akční sci-fi které, ale rozhodně mělo potenciál na to aby nabídlo mnohem víc. Naštěstí konec který staví všechno na hlavu je celkem zajímavý a kreativní a tak se domnívám, že se ten film dá bez problému shlédnout. Povídku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat, ale tohle nakonec celkem ušlo. Nemám s tím nějaký zásadní problém.55% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Časti filmu sa nakrúcali v San Bernardinu, v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Všechny tři vrtulníky jsou typ Eurocopter AS-350. (ČSFD)
  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama