Reklama

Reklama

About Love

  • Tchaj-wan Guan yu ai
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tři příběhy o lásce a překonání jazykové bariéry, které se odehrávají ve třech různých městech - Tokio, Tchaj-pej a Šanghaj. V prvním příběhu vystupuje Yao, který přicestoval do Japonska z Taiwanu. Volný čas tráví projížďkami po Tokiu na kole. Náhodně potká malířku Michiko a zamiluje se do ní. Druhý příběh vypráví o Tecchanovi - japonském studentu v Tchaj-peji, který pomůže kamarádce A-Su s montáží poličky. V posledním třetím příběhu přilétá Shuhei z Japonska do Šanghaje. Yun, která žije v malé samoobsluze s matkou a u nichž je cizinec ubytován, se ihned do Schuei zamiuluje. (-Rastaman-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Oiolaire 

všechny recenze uživatele

Kompozici povídek podezírám ze silné účelovosti, po brilantním začátku (Tokio) přichází hodně rozvleklá a nezáživná Taipei, která předává v cílové rovince štafetu naprosto okouzlujícímu vyvrcholení v podobě Šanghaje, jež u mě překlopila pomyslný jazýček vah na plné hodnocení. Velké nadšení, tleskám :) ()

wege 

všechny recenze uživatele

Kouzelná, nudná, roztomilá. Tak nějak se dají ty jednotlivé povídky vystihnout. Kdyby se ta první rozáthla a udělal by se z ní samostatný film, možná by si to zasloužilo i vyšší hodnocení. Možná by to ale také delší rozsah úplně pokazil. Kdo ví. Druhá povídka je fakt děs, taková zbytečně natahované, fakt si přejete ať už skončí. Poslední má moc pěknou pointu, to je na ní asi to nejlepší. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Až se někdo zeptá, o čem je About Love, tak se možná zamyslím, možná zasněně usměju, ale nic kloudnějšího než "no prostě o lásce" ze mě nikdo nedostane. Škoda, že v prostřední povídce tak moc drhne tempo a já už si několikrát úpěnlivě přál, aby skončila, protože dorozumívací problémy jsou tady spíš na škodu a neskutečně svou roztahaností otravují. Na druhé straně povídka závěrečná je svou finální jazykovou minipointou opravdu něžná a kouzelná. Oním krásným a jiskřivým diamantem je ale úvodní příběh Tokio. Ten dokáže vzbudit pocity, jaké vyvolává opravdu jen láska. Oddanost, bezhlavost, zvědavost a všechno ostatní, na co si určitě vzpomenete sami. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak prý romantické příběhy o lásce…____ První historka: kterak každodenně stalkovat dívku na jednom místě a ve stejnou dobu, ale pak se málem přetrhnout při honičce po městě ve snaze oslovit ji a ještě přitom ztratit kolo. ______Druhá: jak si uprostřed noci v činžáku nekvalitně stlouct poličky za pomoci mladíka omámeného falešným sexuálním příslibem. _____ Třetí: Jak si /ne/nabrnkout zahraničního studenta při házení míčem do zdi._____ SHRNUTÍ: Příběhy spojuje motiv jazykové bariéry a na tu jsem narazila i já. Nerozumím, jakou řečí mluví autoři filmu, ale pozemština to nebude. Vzhledem k dlouhým, prázdným a opakovaným záběrům bych si tipla, že to bude řeč z planety Nuda. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mě bohužel moc nedotklo. Nedokázala jsem se vůbec vžít do jednotlivých postav. Hlavně proto jsem se docela nudila. První příběh má sice nápad a je mírně nadprůměrný, ale stejně mi nepomotal hlavu tak, jako to dokáže spousta asijských filmů. Ten prostřední je zase nevyrovnaný a místy mi lezl pořádně na nervy. Poslední je až nehezky křehký a melancholický. Jako celek 2,5*. Čekala jsem víc. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Shanghaji, Taipei a Tokiu. (Cheeker)

Reklama

Reklama