Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o výjimečném hokejistovi (dost možná nejlepší hokejový film, co jsem kdy viděl). Spousta nezapomenutelných scén (hlavně zápas proti Rangers), skvělé záběry z hokejových zápasů, výborné nastínění situace okolo vztahu Francouzů a Kanaďanů.... Určitě povinost pro všechny skalní hokejové fanoušky- 90%. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Parádní hokejový film, který vychází z dějin NHL. Takových filmů víc. Jediná výtka je, že Maurice vypadá celou kariéru jako na konci kariéry. Příběh o tom, jak se největší kanonýr snažil změnit něco "shnilého" v NHL. Skvělej příběh, dočkal jsem se dramatu i dojetí. Např. když ukazoval puk, kterým vstřelil 45. gól nebo když jim trenér děkoval po zisku Stanley cupu. Na tomhle filmu se podílelo několik bývalých a současných hráčů NHL (Roy, Lecavalier, Avery) a i díky tomu to dostalo tu správnou atmosféru a autentičnost. V historie NHL je spousta další hráčů a příběhů, který by zaslužili takovéhle pocty (Vezina, Orr, Howe nebo i Gretzky a Lemieux). Třeba se ještě nějakého dočkáme. ()

Reklama

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Pro hokejové lábužníky voda na mlýn. Spoluproducent a bývalý slavný hokejový brankář Patrick Roy plus malé role pro několik stabilních hráčů současné NHL včetně Vincenta Lecavaliera či bouřliváka Seana Averyho , který hraje vlastně sám sebe :D. Po filmové stránce skvěle zvládnuté sportovní drama, jehož dobové ztvárnění je bomba a můžu ho dopručit i hokejovým nefandům. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krása! Každý film z hokejového prostredia poteší, a to som doteraz Maurica Richarda poznal len skrz jeho legendárne roky v Canadiens, no o tom pozadí okolo jeho účinkovania v NHL som až tak veľa nevedel (hoci dávnejšie som o tom čítal článok). Perfektne vystihnutá atmosféra 40tych a 50tych rokov v NHL, resp. slávnu éru Original Six (Canadiens, Maple Leafs, Bruins, Rangers, Red Wings a Blackhawks). Tento film je obrovskou poctou pre montrealskú Raketu, presne takú ako si zaslúži. Veď aj vďaka nemu sa "pohli ľady" a Franko-Kanaďania sa po dlhom boji dočkali uznania. Aj keď Mauricova kariéra bola doslova popretkávaná neustálymi konfliktami a predsudkami zo strany vedenia, len kvôli jeho francúzskemu pôvodu. Ani sa mu nedivím, že cítil taký smútok a bezútešnosť, a to aj napriek toľkým úspechom, za ktoré by si obrovský kus úcty právom zaslúžil. Je to pán hokejista! Toľko skvelých hokejových príbehov, osudov, udalostí a kariér hráčov by stálo za sfillmovanie - tak dúfajme, že ich bude len a len pribúdať. The Rocket bol výborný filmový príbeh s veľkou dávkou reálnosti, no k úplnej spokojnosti predsa len niečo chýbalo - najmä lepšie vykreslenie vzťahov medzi Mauricom a jeho spoluhráčmi (presne to isté mi chýbalo aj vo filme o Charlamovovi - Legenda 17). Takže tak - len malý kúsok od 5*. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jako fanoušek hokeje jsem doufal, že konečně uvidím pořádný film z hokejového prostředí plný emocí, napětí a skvělých hereckých výkonů na pozadí nepříjemné doby 40. a 50. let. Bohužel vše zůstalo tak na půl cesty a aby toho nebylo málo, tak mi hlavní představitel Richarda přišel strašně prkenný a nesympatický. Zkusím si sehnat ještě anglickou verzi, protože ta francouzská není na poslech moc příjemná. Za mě 60%, na IMDB 75%, tady 87%....jsme fakt blázni do hokeje :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)
  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (pawleta)
  • Počas bitkárskej scény v Madison Square Garden (aréna New York Rangers) sme si mohli všimnúť hráča na lavičke so slúchadlami, ktoré v tej dobe ešte neboli vynájdené. (vander19)

Reklama

Reklama