Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

decouble 

všechny recenze uživatele

Youngblood je kluk z prdelákova, co se musí naučit, že ve velkým světe se nehraje vždycky podle pravidel, a proto se člověk musí naučit prát, i když je v tom, co dělá nejlepší bourák široko daleko. Osmdesátkovej polotovar, v kterým ale třímá kopa nevyužitýho potenciálu. Třeba ten broship, kterej je tu naznačenej mezi Lowem a Swayzem naplno dokázala využít až K. Bigelow v Bodu zlomu (kde ale Lowea nahradail Reeves). Film taky nemáš žádnou slavnou osmdesátkovou vypalovačku, s kterou by si člověk ten film spojoval. Ale myslim, že to zpětně docela vynahrazuje tenhle song: https://www.youtube.com/watch?v=zfuX1UaxIIM. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tuhle hokejku ti narvu do prdele." Komu? Tie Dominu? Marty McSorleymu? Nebo snad Bobovi Probertovi? Kdepak na tyhle tvrďáky Racki nemá a tak si troufá pouze na technika Youngblooda. Stejně jako tenhle hokej nemá na NHL, ale pro mě je to klasický produkt osmdesátkové doby se všemi jejími klišé, problémy i hudbou. A to jsou léta mého prvního oficiálního gólu, pravidelného setkávání s činkou i prvního výstřiku a na to já s Youngbloodem vzpomínám docela rád. ()

Reklama

billyador 

všechny recenze uživatele

koukat se na to dalo,ale jen ve chvilich mimo kluziste.... chapu,ze je tezke pro "b"ckovej film namaknout choreografii s bruslemi na nohou,ale realisticnost byla asi tak stejna jako u prumerne dobre skupiny amaterskeho sermu... Myslim,ze pribeh je naprosta klasika, kterou ma kazde filmove studio v archivech scenaru hned v prvnim regalu u dveri, nicmene i relax je treba kazdemu ;o) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Otřesná záležitost, ale také "výborný" případ součtu snad všech existujících žánrových klišé. Máme tu klasického loosera, který touží po osobním úspěchu, respektu od soukmenovců a srdci ženy, a to všemu navzdory a nejvíc i přes posměch těch, co jsou lepší prostě jenom v tom, že se někde objevili dřív (třeba ve frontě v sámošce) a tak si otvírají na bažanta hubu. Je to sportovní téma, takže budeme svědky zázračných výkonů natrénovaných přes noc, mnoha hloupě nedomyšlených zkratů, proher, postupné přeměny z despektu ve velké přátelství. Kolik už takových jsme viděli. Ovšem konec je fakt hroznej... ()

yVANs 

všechny recenze uživatele

Film je to veru hodne spatny, ale i ja patrim k tem co v mladi hrali hokej a tenhle film jsem uplne zboznoval. Ono jich ani moc neni a tento pusobi trochu jako "mezi slepymi, jednooky kral". Co je hodne smutne, ze hlavni hrdina neumi ani poradne bruslit a tak jsem mu tu roli neveril ani na chvilicku. paralely s rockym jsou usmevne :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Eric Nesterenko, který ztvárnil otce Deana Youngblood (Rob Lowe), je bývalým profesionálním hokejistou, který strávil většinu své kariéry v týmu Chicago Blackhawks. (Monco)
  • Peter Zezel a Steve Thomas, představitelé spoluhráčů hlavních protagonistů, byly v době natáčení profesionální hráči NHL. Ve filmu hrají za smyšlený tým Hamilton Mustangs, ve skutečnosti však hájili barvy Philadelphie Flyers a Toronta Maple Leafs. (Monco)
  • Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích. (lundgren86)

Reklama

Reklama