Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Paul Newman v tomhle filmu ztvárňuje hrajícího coache krachujícího týmu, trochu hajzlíka, ale vlastně fér chlapíka :) co se snaží zachránit tým, ovšem hlavně sám sebe. Aby přilákal diváky a přesvědčil sponzory, vymyslí novou strategii - tvrdou hru a tak, když na led nastoupí "posila" mužstva bratři Hansonovi začne peklo. Mě osobně hokej nebere, ale nenudil jsem se 70% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že zrovna mně, téměř patologickému závisláku na pozorování (resp. v dobách před zkurvením si kolen a zad předmětnou kratochvílí i aktivním provozování) mlácení zahnutým klackem do kusu tvrzené pryže a/nebo osob nosících na kluzišti oblečení jiné barvy, tento snímek doposud unikal? Vskutku nechápu. Ale to možná jen kvůli těm mnohačetným ranám pěstí a pukem do hlavy, hehe. No, slzu jsem po zhlédnutí i uronil a zamáčkl. A nejen kvůli obligátně charamantnímu Pavlu Novákovi, zde v roli něčeho na pomezí Jožky Mouřenína a Klárkovic Bobíka, ale zejména těm třem astigmatickým Jiříkům Goišům, dávajícím nostalgicky vzpomenout na památnou čtvrtfinálovou sérii Motor – Vepřov 2016, a rovněž závěrečnému Jezeru plnému chcíplých labuťů nesoucímu jasné poselství, že i s holou prdelí lze odkráčet z ledové plochy středem, s hlavou vztyčenou a s mistrovskou trofejí v ruce. Pročež pod mírně neobjektivní čtyři fakt nemohu. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Jo v sedumdesátejch se točily ty nejvíc drsný a naturalistický filmy. Tohle je jeden z důkazů. Všechno zobrazeno, tak špinavě a surově. Hráči za zápas propotěj víc krve než potu a když někomu nerozbiješ na ledě xicht, tak jako by jsi nebyl. Paul hraje jak jinak než skvěle a bratři Hansonovi to se nedá popsat, to se musí vidět. Z filmu bych vypíchl scénu, kdy borcovi šijou na střídačce ret, všude krev, vy úplně cítíte jak to musí kurevsky bolet a on prostě skočí na led a jde sejmout dalšího týpka. To slabé hodnocení mi nejde do hlavy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co je horší, než prohrát? Prohrát a být seřezán, aneb Paul Newman a jeho Náčelníci na válečné stezce. Nějak jsem nepobral, jestli to po éře filadelfských Broad Street Bullies mělo reflektovat násilí na ledě jako něco, co slouží k pobavení davu, stejně jako kdysi sloužily gladiátorské hry, a nebo jestli si to tím „šantánovým“ závěrem jen ze všeho dělá prdel. Každopádně, vylučovat se bude na straně domácích. George Roy Hill 2 minuty za filmování a scény z partnerského života 2 minuty za zdržování hry.. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Satira na skutečnost, že hra je čím dál tvrdší a životu nebezpečnější. V tomto vynikal hlavně tým Philadelphia Flyers (největší rival "mého" Pittsburghu), který zastrašování povýšil na taktiku. Dokázal tak získat i dva Stanley Cupy (1974-75). V samotném filmu se Charlestown Chiefs vedení tradičně dobrým Paulem Newmanem začali ubírat stejným směrem, a to díky bratřím Hansonovým. Po jejich příchodu do týmu začíná ta pravá zábava. Nechybí zde ani malé nahlédnutí do soukromí hráčů. Ovšem film je sám o sobě čistým průměrem a tak mu ani jiné hodnocení dát nemohu. Pořád je to ale jeden z těch lepších filmů ze sportovního prostředí. Taková Poslední sezona by si z tohoto filmu a z Miracle měla brát příklad. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Řidič autobusu, kterého hrál Cliff Thompson, byl skutečný řidič autobusu hokejového týmu Johnstown Jets, na základě kterého byl tým Chiefs založen. (Mol)
  • Film se začal natáčet v létě 1976. (Mol)
  • V tomto filmu si role útoku bratří Hansonů střihli opravdoví hokejisté. Jeff Carlson (Jeff Hanson) byl ze všech nejméně úspěšný, v profesionálním hokeji to dotáhl nejvýš k sedmizápasovému intermezzu za Minnesotu Fighting Saints ve WHA (obdoba NHL v letech 1972-79). Jinak hrál spíše v nižších nebo poloprofesionálních soutěžích. (MarekT)

Reklama

Reklama