Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýn 1888. Polícia zo Scotland Yardu je v pohotovosti. V meste zúri krvilačný vrah a zástupca náčelníka, inšpektor Hansen (Patrick Bergin) je poverený samotným Sirom Charlesom Warrenom (Michael York), aby zločin v krátkom čase vyšetril. Obeťou sa stala pouličná prostitútka v stredných rokoch. Zomrela skôr, ako jej páchateľ podrezal hrdlo a vzápätí so zručnosťou chirurga vypitval vnútornosti. Inšpektor Hansen je poctený pozvaním Sira Charlesa ne večierok do jeho rezidencie. Tu sa zoznámi s jeho vplyvnými priateľmi a princom Albertom Victorom (Samuel West), ktorý sa aktívne zaujíma o priebeh vyšetrovania. Na Scotland Yard je nečakane doručená listová zásielka od Jacka Rozparovača, ktorý sa prizná k zločinu a nabáda políciu, aby si odviedla prácu tak kvalitne, ako on. Jack Rozparovač na seba nenechá dlho čakať a opäť zasiahne. V tú noc vraždí dvakrát. Obeťami sa stali opäť prostitútky. Inšpektor Hansen získa výpoveďou náhodnej svedkyne druhej vraždy zvláštnu informáciu - vrah vonia po marhuliach. Vydá sa teda po tejto stope a prichádza na šokujúce súvislosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

cariada 

všechny recenze uživatele

Poněkud nechápu proč tohle vyšlo v edici horor! Děj odehrávající se ve staré Anglii mě moc nesedí ono noblesní chování není pro mě. Vrah je velmi brzo ukázán a je jen otázka času, kdy spadne klec. Chtělo to víc nápadu. Prostitutka je velmi pohledná a konec dopadne jak jinak, než že s vrahem se jedná jako vrukavičkách, když je z významné rodiny. Koukat se na to dalo, ale nic světoborného to není, hlavně , že tam nebyl ten "tučnák" Poirot. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je tvrdý průměr. Poměrně lehce zapomenutelný, na to, že je to film o sériovém vrahovi, tak v něm takřka vůbec chybí napětí, plyně tak nějak pozvolně. Vraha známe od samého začátku a ani pořádně nevím, co bylo záměrem tohoto filmu. Chvíli to vypadalo jako v Colombovi, že půjde o to, jak poznat vraha, ale pak to spíše bylo o ničem. Není to úplný propadák, tak film na jednoho zhlédnutí, ale téma bylo určitě v jiných filmech vytěženo daleko lépe. Hodnocení 5/10. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Hlavnou chybou tohto spracovania známeho príbehu o Jackovi Rozparovačovi je fakt, že scenár vystrieľal všetku svoju muníciu prakticky už na začiatku. Preto je prvá tretina filmu v ktorej zisťujeme identitu Jacka Rozparovača a vidíme asi najkrvavejšie zábery filmu, tá najzaujímavejšia. Zvyšok je už iba tápanie a snaha o dôstojné ukončenie príbehu napriek absencii inovácií a nápadov. Celkovo teda ide o priemerné spracovanie. 50% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Záhadnej Jack Rozparovač tady v tomhle filmu není tak záhadnej, a proto je to zas něco jinýho. Docela se mi zamlouvala ta konspirace s královskou rodinou a s heslem na rtech "kdo nemá syfla, ten jakoby nežil" doporučuju pro nenáročného diváka na klidné odpoledne s pár mrtvolama nebo s rodičema. Chvilku mě zmátl Samuel West, protože s tím knírkem vypadal místama jak Borat. Z dalších známejch herců je tam Gabrielle Anwar (Fiona z Burn Notice), Bergin, kterej je tady aji docela sympatickej, a York, kterej je zas naopak nesympatickej... ()

Canniosh 

všechny recenze uživatele

Jedna z možných verzí o Jacku Rozparovači. Tentokrát známe pachatele hned od začátku a tak máme možnost sledovat nitky k rozřešení případu, které inspektor Hansen nachází a dává dohromady. Byť se jedná o docela zajímavě natočený film, nemůžu si pomoct, ale nijakým způsobem mi tento film nepřipadl děsivý; prostě jsem se u něj nebál tak, jak jsem očekával, že budu, obdobně jako u jiných filmů tohoto ražení. Takhle se jednalo o příjemnou oddechovou detektivku s pár krvavými záběry (mrtvol, nikoliv vražd) a nevýraznými hereckými výkony. Docela mně zarazila herecká účast Michaela Yorka - tento herec má opravdu na to, aby si role vybíral a ne se nechal upíchnout kamkoliv. 50%. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Australském městě Melbourne. (Terva)
  • Ve scéně, kdy inspektor Hansen (Patrick Bergin) ukazuje Florry (Gabrielle Anwar) fotky z vražd, je možné vidět i několik fotografií vražd, které se ještě nestaly. (Terva)

Reklama

Reklama