Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som videl Senzi fintu premiérovo, výborne som sa zabavil na originálnom nápade, tradične dobrom Belmondovi a celého radu dobre rozohraných komických situácií. To však bolo vtedy. Film som neskôr videl ešte viackrát (vďačný na reprízovanie v TV) a po dnešnom pozretí si viem, že už ho viackrát vidieť nemusím. Ostane po ňom pekná spomienka a pár nezabudnuteľných scén. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V žádné jiné zemi snad nemají takové ksichty policajtů s přehlídkou nejdebilnějších výrazů, co vůbec jdou vykouzlit, než ve Francii. Tento film je co do zábavy sázkou na jistotu jakože klaun s přehledem nejen vykrade nejstřeženější banku ve městě, aniž by padla jediná oběť, ale navíc pobaví sebe, rukojmí i všechny ostatní. Belmondo řádí jako vždycky!☺ ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Jasně že je první polovina mnohem lepší. Je totiž originální a zatím nikdy nic podobnýho ani nikde jinde nebylo (rozhodně ne takhle dobře zahraný a napsaný). Ta druhá část je už jen klasickej útěk ze všech komedií o loupeži. Pamatujete si nějakou, kde by se to nezvrhlo v boj s pesimistou Murphym? Belmondo je u mě nejlepší komediální herec Francie všech dob (v ostatních kategoriích se o první příčky dělí s Delonem a Gabinem a řekněme Venturou, kterej se sice narodil v Itálii, ale vyrostl ve Francii). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Klasika môjho detstva s príjemným lupičom s červeným nosom už veľmi nemôže prekvapiť, ale predsa prekvapila mladou Samanthou zo Sexu v meste. Začiatok a prvá polovica, ktorá je výborná, neskôr trochu poľaví, ale Belmondo to úspešne utiahne vo svojej osvedčenej chrakteristickej úlohe drsného sympaťáka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám ředitele banky, který by odmítl nechat se každý týden vykrást takovým sympatickým šaškem.. Bezva Finta a Muž z Acapulca mají dvě věci společné. Za prvé jsou to nejlepší komedie Bebela a za druhé mají s ohledem na nastolené tempo trochu slabší druhou polovinu. Leč budiž vše odpuštěno, poněvadž: „Mám Tě rád, klaune..“ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama