Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Jean-Paula Belmonda, jako malý jsem to jednou viděl a strašně se mi to líbilo. Parádní plán, jak vykrást banku a neodbytný "záporák" Lasky, kterému jsem přál jen to nejhorší :-) Ale i postupem času je to zkrátka dobrá podívaná, na kterou se dnešní filmy o vykradení banky, jen težko hrabou. * * * * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co si tady vsichni serou do gati, jak je druha polovina filmu strasna, sice to neni tak paradni zabava jako prvni polovina, ale zase tu je dost akcnich scen a i tech forku tu je porad fura, takze fakt nevim, v cem je problem. Navic Belmondo je tady fakt perfektni a taky me potesil Jacques Villeret a ve filmu hraje paradni hudba. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Belmondovi bezva finta vyšla pokud jde o "oblafnutí" policejních orgánů a pokud jde o diváka tak, to bylo téměř, ale až tak napálit jsem se od něj nenechal. Jistě se mnou bude každý souhlasit, že Bebel je natolik charismatický uličnický týpek až mu projde ledacos. Když se rozhodl vykrást v poledne banku v převleku klauna a přijít si tak na pořádný balík peněz udělal jenom dobře. Diváka svými kousky a nápady pobavil v komedii pro francouzskou provenienci zcela charakteristickou s příměsí kanadské koprodukce, ale vykradl ji už před dlouhými 27 lety. Za tu dobu se můj postoj k filmu dost změnil, když uvážím, že filmy sleduji od roku 1987 a od roku 1991 už se staly neodmyslitelnou součástí mého života. Jistě, byl jsem na téhle krimi komedii v kině a pak ji viděl v televizi, ale právě tím víc se mně ohrála. Zpočátku neotřelý film s námětem dost provařeným, ale se skvělým francouzským idolem v hlavní roli. Pak ovšem v následných reprízách jsem se už začal nudit, protože nebýt Belmonda, tak to tak zábavné rozhodně nebylo. Nástup měl tenhle film povedený, ale ke konci už to bylo takové celé rozvrzané a přítomnost Kim Catrall docela zajímavá, ale zase stalo by se tolik kdyby tam nebyla? Asi ne. Celkově je to film na který se tolik nechytám, ale po letech si ho dát nebyla nejhorší volba. Jenže když uvážím, že mě čeká spousta letošních filmových novinek, tak si na tohle archaické a naivní vykradení banky ani nevzdechnu. Zkrátka z nouze ctnost. 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Belmondovek, navíc hodně novějšího data. Belmondo se s tím rozhodně nepáře a jako klaun si to nakráčí do banky, aby ji jak jinak než vyloupil. Jeho plán je výborný, ale jak později zjistí, osud mu pod nohy začne klást různé překážky, z nichž jedna se jmenuje Jeremy. Tento taxikář je prostě parádně zahraný. Zkrátka příjemně nostalgický film z dob mého mládí, kdy tohle v televizi běželo, nebudu psát do omrzení. To by rozhodně nebyla pravda. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě je 371 bank a on je nakonec všechny vykrade." Ale ne, taťuldo, to by Klaun nikdy neudělal. Jemu nějaký ten dolarový miliónek stačí a nebude se přece zbytečně dál unavovat. Na mne tedy jeho výkon zapůsobil tak, že jsem si kdysi začal šít klaunský kostým pro případ, že by nastaly horší časy. Pak jsem si však uvědomil, že v mém případě by mi to určitě zkazil nějaký ten Lasky - šarmantní člověk, na kterého si ve vězení i mouchy bály sednout. Tehdy jsem zahnal myšlenky na bankovní loupež a vydal jsem se vydělávat bohatství do státních služeb. Zatím to moc nejde. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Právě tento film ukončil na podzim roku 1987 v československých kinech více než pětiletý belmondovský „půst“, který nastal po uvedení Policajta nebo rošťáka (což bylo na konci jara 1982). V tomto mezidobí se návštěvníci našich kin dočkali Bébela jenom v reprízách Zvířete (1977) a Rošťáka, či obnovené premiéře Muže z Hongkongu (1965). Pětice Belmondových filmů, natočených mezi Rošťákem a Fintou (tedy Kašpárek – 1980, Profesionál – 1981, Eso es – 1982, Dobrodruh – 1983 a Mrchožrouti – 1984) se do tuzemských kin nikdy nedostala. Následující Veselé Velikonoce byly uvedeny teprve na jaře 1988. (charles3)
  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)
  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama