Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

kingik 

všechny recenze uživatele

Belmondovi bezva finta vyšla pokud jde o "oblafnutí" policejních orgánů a pokud jde o diváka tak, to bylo téměř, ale až tak napálit jsem se od něj nenechal. Jistě se mnou bude každý souhlasit, že Bebel je natolik charismatický uličnický týpek až mu projde ledacos. Když se rozhodl vykrást v poledne banku v převleku klauna a přijít si tak na pořádný balík peněz udělal jenom dobře. Diváka svými kousky a nápady pobavil v komedii pro francouzskou provenienci zcela charakteristickou s příměsí kanadské koprodukce, ale vykradl ji už před dlouhými 27 lety. Za tu dobu se můj postoj k filmu dost změnil, když uvážím, že filmy sleduji od roku 1987 a od roku 1991 už se staly neodmyslitelnou součástí mého života. Jistě, byl jsem na téhle krimi komedii v kině a pak ji viděl v televizi, ale právě tím víc se mně ohrála. Zpočátku neotřelý film s námětem dost provařeným, ale se skvělým francouzským idolem v hlavní roli. Pak ovšem v následných reprízách jsem se už začal nudit, protože nebýt Belmonda, tak to tak zábavné rozhodně nebylo. Nástup měl tenhle film povedený, ale ke konci už to bylo takové celé rozvrzané a přítomnost Kim Catrall docela zajímavá, ale zase stalo by se tolik kdyby tam nebyla? Asi ne. Celkově je to film na který se tolik nechytám, ale po letech si ho dát nebyla nejhorší volba. Jenže když uvážím, že mě čeká spousta letošních filmových novinek, tak si na tohle archaické a naivní vykradení banky ani nevzdechnu. Zkrátka z nouze ctnost. 60% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel shledal, že přepadení banky je dost nudná rutina a rozhodl se v převleku klauna ukázat policajtům i rukojmím, co je ta pravá taškařice. A je to pravá taškařice i pro diváka. Ty hnidopišské řeči o slabší druhé půlce jsou mimo mísu. Vám by snad nešlo pod vousy ujíždět před biřici s větrem o závod v taxíku Jacquese Villereta, po boku s (tehdy ještě) mladinkou Kim, ustrašeným debilem a s Laskym v patách? ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bezva finta mě nikdy nechytla a nestalo se tak ani po letech. Sice trochu zajímavý, trošku vtipný, ale až na lehce poblázněné výlevy klauna či převlečeného důchodce je Belmondo již tím drsnějším JÁ, které směřovalo k rolím zatvrzelých poldů. Které jsem rád neměl. Víc než klaun mě tu bavil jeho parťák a bývalý spoluvězeň Luca, který zloděje stále pronásleduje. No a v závěru se objeví oblíbený tlouštík (taxikář), který si také všechny scény ukradne pro sebe. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, komédia je to zábavná, ale naivita scenáristu je niekedy zarážajúca. Pôsobí ako dieťa, ktoré má bujnú fantáziu, plno nápadov, ale pri ich realizovaní nemyslí na kopu faktorov, ktoré by mu nehrali do karát. Tým pádom je to napísané síce inšpiratívne, ale nedomyslene. A že by som takéto veci nemal riešiť v prípade komédii, vážne ako argument neberiem. Ostatne, prirovnanie scenáristu k dieťaťu mi pripomína jedno veľké klišé, ktorému sa nepodarilo predísť ani tu. Tie prehnane inteligentné deti vo filmoch! Určite viete, o čom rozprávam. Lupič má pred rukojemníkmi rešpekt, z polície zábavu, jej šéf si s ním nevie rady, ale na úteku musí podplatiť chlapca z ulice, aby nevyzradil jeho identitu, pretože on jediný ho rozpoznal v tom "geniálnom" prestrojení... Ale určite to má svoje čaro, hlavne vďaka smutnému klaunovi v podaní charakterného Belmonda, "bond girl", ozdobe filmu a (spoiler!) transportu peňazí v jednom - Kim Cattrall a ich vzájomnej chémii. No prihadzovať hviezdy z nostalgie nemienim, buď som na to mladý alebo zábudlivý, každopádne film som pozeral v rámci dobiehania zameškaných klasík, nie ako pripomenutie starých dobrých čias, kedy sa robili filmy a dabingy tak neporovnateľne lepšie, chleba stál korunu a deti sa mali kde hrať. :) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V žádné jiné zemi snad nemají takové ksichty policajtů s přehlídkou nejdebilnějších výrazů, co vůbec jdou vykouzlit, než ve Francii. Tento film je co do zábavy sázkou na jistotu jakože klaun s přehledem nejen vykrade nejstřeženější banku ve městě, aniž by padla jediná oběť, ale navíc pobaví sebe, rukojmí i všechny ostatní. Belmondo řádí jako vždycky!☺ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)
  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno