Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nič netušiaca matka rodiny otvára dvere svojho domu, pred ktorými bezmocne stojí nejaký vysoký chlap s nápadnou dierou v bruchu. Padá na zem a je okamžite prevezený do nemocnice. Tam sa na počudovanie všetkých lekárov jeho zdravotný stav rapídne zlepšuje. Pokojne leží na posteli, keď cez okienko na dverách miestnosti zbadá v čakárni nejakého muža, ako sa naňho díva. Začne zúriť a pokúša sa vstať z postele, čo mu našťastie prekazí doktor zo sestričkou. Úplne sa upokojí, až keď je jeho záhadný návštevník odvedený ochrankou a dostáva sa pred miestneho šerifa. Tomu po hodinách naťahovania povie, čo je zač a čo robí v meste. Tvrdí, že ten pacient je Mikos Stenopolis, krvilačný a zdanlivo nezraniteľný kanibal, a že je potrebné zbaviť sa ho čo najskôr. V priebehu pár sekúnd je v nemocnici brutálne zavraždená jedna sestrička. Lov sa môže začať... (oli.G)

(více)

Recenze (81)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to bezmála (pár měsíců) dvacet let, co jsem tento VHS kult viděl naposled. Již to, že mě tehdy neskutečně děsil a dodnes si z něj pamatuji spoustu zásadních scén (pečení v troubě, vypichování očí, napíchnutí na vstupní bránu) svědčí o tom, že to byl opravdu povedený kousek. Dnes jsem se k němu tedy z radostí po dvaceti letech vrátil. A? Sice to ztratilo to kouzlo třináctiletého natěšeného diváka, který podobných filmů ještě neviděl desítky, ale i tak to má po těch letech stále kouzlo a závěrečných 25-20 minut opravdu stojí za to. K tomu vynikající hudba a mrazivě děsivý nemluvný šílenec George Eastmana. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"A teď jí majznu krumpáčem do hlavy! A tomuhle zase přeříznu hlavu pilou!" Věřím, že se George Eastman, představitel krvežíznivé bestie asi hodně bavil při psaní scenáře a to co vyplodil a spolu s béčkařem D.Amatem natočil, je "čistokrevný" trash. Scenář a herecké výkony adekvátní, tedy obojí nula, napětí se nekoná a lekačky tady jaksi nefungují. Ovšem ve srovnání s ubožáckou "jedničkou" se tady žádná bezbřehá nuda nekoná, gore je tu častější a propracovanější a konec se docela povedl. D´Amato tedy překvapil, takže za tři*, což je na něho až moc :o) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na první díl Anthropophága nedám dopustit. Druhý díl jsem ale viděl poměrně nedávno a teda řeknu to na rovinu. Nic moc. Což o to gore se drží a Eastman je samozřejmě stejný hovado. A i ta atmosféra se držela, ale prostě už to není ono. On ten ostrov měl něco do sebe. A navíc nějaký postavy mi přišly strašně ubohý. Co mě ale vytáčelo byly naprosto nesmyslné dialogy které naprosto nikam nevedly. Škoda mohlo to být lepší. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dvojka slabší. Stenopolis přišel o ten nahnilý look, už to není zrůda - tedy alespoň ne navenek. Navíc už úplně nepochopitelně nežere lidi. Je to ale pořád ten vytáhlý šílenec, navíc se dozvíme, že prakticky nezabitelný. V jedničce byl větší potenciál se nudit, ale celek byl o dost silnější. Navíc ten vylidněný ostrov... Tohle už je jen průměrná vyvražďovačka se dvěmi ucházejícími vraždami. Už to není SICK. (stopáž hodnocené verze: 01:30:15) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Joe D'Amato musí být blázen. Něco jako Ed Wood brutálního humusu. Nemá to hlavu, nemá to patu, gore scény působí tak samoúčelně, že nevíte jestli se máte smát nebo brečet, a s velkou pravděpodobností se ani nedodíváte. Ne proto, že by se nedaly vydržet ty odporné scény, ale jednoduše vás to po chvíli znudí natolik, že dokoukání nebudete považovat za nezbytné. Přesto dávám dvě hvězdičky. Ono je to celé totiž svým způsobem vyjímečné. [Zajímavost: Hraje zde Michele Soavi, který o dekádu později režíroval fenomenální kafkovskou zombie tragikomedii Dellamorte Dellamore.] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • George Eastman, hlavná postava a scenárista filmu, v rozhovore spomenul, že režisér a producent Joe D´Amato chcel, aby film bol pokračovaním filmu Anthropophagus (1980), zatiaľ čo samotný Eastman bol proti. D'Amato ho potom iba požiadal, aby v ňom účinkoval, ale keď si Eastman prečítal pôvodný scenár, rozhodol sa ho sám prepísať „od nuly, aby film pripomínal skôr jeden z tých amerických hororov v štýle Halloweenu. (westerns)
  • Film bol v Spojenom kráľovstve do roku 1984 úplne zakázaný. V roku 2017 bol vydaný nezostrihaný na Bluray vo Veľkej Británii. (westerns)
  • George Eastman (hraje hlavního záporáka) byl také autorem námětu a scénárista stejně, jako v předchozím horroru Antropophagus. V něm je ale uveden pod pseudonymem John Cart. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno