Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadal slibně a těžil z divákova očekávání následné hrůzy. Při sledování stínu ocasu letadla na baráku mě mrazilo jak po týdením koupání v Grónském moři. Prostřihy na panorama Manhattanu udržovaly mou husí kůži v čiré pohotovosti. Jenže najednou přišel otřes a s ním zmizela nejen "Dvojčata", ale i má husí kůže. Nebudu tady vyčítat patos, který ve filmu samozřejmě je. Ostatně proč by jako neměl být ?? Ono by se na to koukalo některým rádoby cynikům jistě jinak, kdyby ve Světovém centru zahynuli jejich blízcí. Myslím si, že Stone bral ohled zejména na rodiny po obětech 11.9. a naprosto tak zapoměl na dramatičnost a tempo filmu. Tak tedy nezbývá než doufat, že tento film alespoň pohladil na duši ty lidi, kterých se týká nejvíce.Tedy pozůstalé po obětech 11.září 2001. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zase tak moc bych WTC neodsuzoval. Je sice škoda, kam až klesl mnou tak milovaný Oliver Stone, ale na druhé straně látku uchopil po svém a.. nelze film hodnotit s přihlédnutím na Greengrassův nedávný opus, to by byl boj Davida s Goliášem. Bolavou událost nedávných časů představují dva muži - jedni z mála přeživších při zřícení budov Obchodního centra. Právě od zřícení se ale na plátně nestane žádná zásadní věc, žádný dramatický moment. Ostudný scénář dovolí jen několik zapamatovatelných scén, cukrové vaty je až příliš, i když předpokládám, že nejedno oko nezůstalo suché!! Emotivní záležitost, která se ovšem týká emotivního dne, jehož datum se bude ještě hodně dlouho skloňovat!! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage - (John McLoughlin) +++ Maria Bello - (Donna McLoughlin) +++ Jay Hernandez - (Dominick Pezzulo) +++ Maggie Gyllenhaal - (Allison Jimeno) +++ Kimberly Scott - (King) +++ Michael Shannon - (Dave Karnes) +++ Stephen Dorff - (Scott Strauss) +++ Frank Whaley - (Chuck Sereika) +++ Hudba: Craig Armstrong +++++++++++++++ Na tento film som bol dlho pripraveny, ako na film, ktory mnohych ludi sklamal a mozno aj preto sa mi celkom pacil. Musim priznat, ze chvilami na mna posobil prilis televizne a nezachranil to ani Nicolas Cage a taktiez suhlasim s Pomom, ze reziser Stone tam mohol pridat este nejake 2 vedlajsie dejove linie a trochu viac akcie. Vo filme som si ani nevsimol, ze si tu postavu Dominicka Pezzulu zahral Jay Hernandez z Hostelov. .............. 15.07.2008 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tohle a Stone? Olivere, Olivere, to snad ne. Vážně se mi tomu nechce věřit. Chybí mi větší sociální podtext, chybí mi charakteristické nípání v americké přirozenosti, chybí mi satirický nadhled. Jasně, tohle si nejspíš ani ty nemůžeš dovolit v takovém poplatně hnusném velkofilmu o rodinné tragédii. Navíc zasazeném v kulisách podajícího WTC a navrch jako třešnička, dle skutečných událostí. S Bohem a Ježíšem v zádech. Vivat WASP. P.S. - World Trade Center jsem nedokoukala, spíše doposlouchala, později jsem usnula. Ale pochybuji, že opětovné shlédnutí nějakým zásadním způsobem vylepší mé hodnocení. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Většina natáčení probíhala v New Yorku, část pak ve studiích v Kalifornii. (duklak2)
  • Jako součást nastudování své role se Michael Peña nastěhoval do domu Williama Jimena v New Jersey. (Specs)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama