Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film s Nicholasom Cageom, ktorý je podľa mňa jeden z najlepších viacžánrových hercov. Má celkom dobrý príbeh, hlavne začiatok, kedy je tento film vynikajúci, potom sa trochu zhorší, ale aj tak si udržuje vysokú úroveň. Je tu celkom dobrá atmosfára katastrofy, ktorá je hlavne na začiatku. Herecké výkony sú tiež dobré, hlavne výkon, ktorý predvádza Nicholas Cage. Tento film je považovaný za omnoho horší ako film Let č. 93, ale mne sa World Trade Center páči viac, pretože tu je kvalitnejšia kamera, lepší herci a prostredie Dvojičiek je podľa mňa zaujímavejšie ako prostredie lietadla. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zase tak moc bych WTC neodsuzoval. Je sice škoda, kam až klesl mnou tak milovaný Oliver Stone, ale na druhé straně látku uchopil po svém a.. nelze film hodnotit s přihlédnutím na Greengrassův nedávný opus, to by byl boj Davida s Goliášem. Bolavou událost nedávných časů představují dva muži - jedni z mála přeživších při zřícení budov Obchodního centra. Právě od zřícení se ale na plátně nestane žádná zásadní věc, žádný dramatický moment. Ostudný scénář dovolí jen několik zapamatovatelných scén, cukrové vaty je až příliš, i když předpokládám, že nejedno oko nezůstalo suché!! Emotivní záležitost, která se ovšem týká emotivního dne, jehož datum se bude ještě hodně dlouho skloňovat!! ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká promarněná příležitost. Přitom ten námět má na to, aby podle něj vznikl podobně strhující, v reálném čase se odehrávající thriller, jako byl Let č. 93, pouze místo v letadle by se odehrával v budovách WTC: Skupina lidí (kteří se navzájem neznají) přichází jako každé ráno do práce. Zprvu je to den jako každý jiný. Pak se ozve ohlušující rána. Ti ze Severní věže vůbec netuší, co se stalo. Ti z Jižní věže vidí celé představení z okna a s hrůzou jej sledují. Ještě netuší, že za pár minut na ně přijde řada také. Pak jsou již v plamenech obě věže a panika propuká naplno. Výtahy nefungují, schodiště jsou zbořená nebo v plamenech. Někteří v zoufalství skáčí z oken. Jiní zdrceně sledují televizní záběry. Pak se Jižní věž v oblaku kouře zřítí. Na Severní věž naplno dolehne bezvýchodnost celé situace. Lidé se se slzami v očích loučí s blízkými. Ti rozhodnější z hrdinů, které jsme od začátku sledovali, podniknou poslední zoufalý pokus, jak uniknout po hořícím schodišti. Pak se najednou ozve strašný rachot a....tma. Ticho. THE END. Kaněc filma. Tak přesně tohle ve filmu Olivera Stonea neuvidíte. A co uvidíte? Policisté přijedou na místo, vyfasují helmy a pláštěnky, a pak, po 20 minutách filmu, na ně zničehonic spadne strop. A po zbytek filmu už jen sledujeme dva uvězněné policisty, jak si spolu povídají, ba co hůř, sledujeme jejich rodiny, jak netrpělivě čekají na zprávy o nich (!), ba co hůř, sledujeme flashbacky do jejich šťastné, idylické minulosti (!!), ba co hůř, sledujeme, jak se jim zjevuje Ježíš (!!!). ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to kýčovitá plačka a má všechno, co jinde neustojím a co je tu hojně propráno. Má to ale jeden háček a to tak že velký - Olivera Stonea, o jehož nejlepším vědomí a svědomí nemám pochyb, i když se mu nepodařilo uskutečnit vizi o filmu, který by měl být "jak vystřelená kulka". Tentokrát neprovokoval, tentokrát se poklonil a neodhadl míru. Jestli to bylo erupcemi na slunci nebo začínám blbnout stejně jako Stone, nevím, ale nějak se stalo, že jsem s tím jeho faux pas souznila. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Je to přesně takové, jak se počítalo. Patetické, ubrečené, s významnými záběry na americkou vlajku. Nic moc se tam neděje, mnohem zajímavěji působí dějová linka v rodinách těch dvou policistů. Bohužel nejsem tolik odolný a několik scén na mě tak docela dojemně zapůsobilo (např. dohadování se o jménu mimča). Na mě tyhle věci fungujou. Mám se stydět? Asi ano... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl do kin převážen pod kódovým označením „Bluelight“. (imro)
  • Do role Johna McLoughlina se režisér a stejně tak studio Paramount dlouho snažili získat Mela Gibsona. Jemu se sice scénář zamlouval, ale raději se pustil do natáčení svého snímku Apocalypto (2006). Druhou volbou pro roli byl Kevin Costner, se kterým Oliver Stone natočil již snímek J.F.K. (1991). Studio ale nechtělo jejich další společnou konspirační teorii. (imro)
  • V závěrečné scéně si Nicolas Cage podává ruku s Johnem McLoughlinem, tedy s mužem, kterého ve filmu ztvárnil. (imro)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama