Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Cival 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejhloupější film od Batmana a Robina. Zrovna ve chvíli, kdy jsem Stoneovi přišel hodně na chuť na nás velký Olie posílá expresní zásilku cukrové vaty, ubrečených očí, rozdrásaných srdcí a rozměklých mozků. MOžná řemeslně slušně natočená katastrofa, ale i zrada na všechny, co považovali Stonea nejen za kontroverzního, ale hlavně za INTELIGENTNÍHO a přemýšlivého tvůrce. Nikdy víc. 30% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco je ten film tak zle hodnoteny. Ved kto sa chysta si tento film pozriet, musi predsa ocakavat abnormalnu patetickost, slzave udolie, prehnane vlastnenctvo amikov a hlavne skoro ziaden dej. kto od toho ocakava prepracovany dej a ziadne slzy, je asi blazon. Film bol presne tym, co som ocakavala. Ludia, majte nizsie naroky a film sa vam bude pacit. Rozhodne to nebolo take zle, ako vacsina z vas napisala. Skuste sa na to pozriet objektivne. Keby sa u nas stala podobna tragedia a keby sme mali vyspely filmovy priemysel, nehanbili by sme sa taketo dielko natocit. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak dobře sice tady Stonův režijní rukopis absolutně nevidím a tenhle heroickej a dramatickej opus émerickej kterej je fakt strašně patetickej a hrdinskej mohl natočit úplně kdokoliv a bylo by to fuck, ale beru to tak, že i svědomí Ameriky Oliver jednou ustoupil a natočil to co bylo žádáno. Ve svém žánru si to účel splní i když bych řekl, že na stejný téma je o něco povedenější let číslo 93. Tohle je čistokrevnej průměr.50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadal slibně a těžil z divákova očekávání následné hrůzy. Při sledování stínu ocasu letadla na baráku mě mrazilo jak po týdením koupání v Grónském moři. Prostřihy na panorama Manhattanu udržovaly mou husí kůži v čiré pohotovosti. Jenže najednou přišel otřes a s ním zmizela nejen "Dvojčata", ale i má husí kůže. Nebudu tady vyčítat patos, který ve filmu samozřejmě je. Ostatně proč by jako neměl být ?? Ono by se na to koukalo některým rádoby cynikům jistě jinak, kdyby ve Světovém centru zahynuli jejich blízcí. Myslím si, že Stone bral ohled zejména na rodiny po obětech 11.9. a naprosto tak zapoměl na dramatičnost a tempo filmu. Tak tedy nezbývá než doufat, že tento film alespoň pohladil na duši ty lidi, kterých se týká nejvíce.Tedy pozůstalé po obětech 11.září 2001. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to už dřív, ale až teď jsem dost objektivní, abych hned nedal odpad. Nejenže tam hraje bulvič Cage a bulví celý film jako o život. Ještě je to patetické až k blití a vlastenečtější, než Bushovy trenky. Nebrat to díky bulvám Nickyho jako parodii hned od začátku, konce bych se zřejmě nedožil. Pro mě jeden z filmů, který zcela jasně objasňuje záhadu, proč se amíci liší od lidí jako lidi od vajec. Nebo od jogurtu, jak chcete:-))))) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Jako součást nastudování své role se Michael Peña nastěhoval do domu Williama Jimena v New Jersey. (Specs)
  • Scéna s Dvojčaty byla vystavěna podle fotografické dokumentace. (duklak2)
  • V jednom ze záběrů je viditělný billboard snímku Zoolander (2001), který měl premiéru krátce po událostech 11. září 2001. Digitální kouzelníci z něj museli narychlo vymazat všechny siluety WTC. (imro)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama