Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

Cival 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete pochopit, co znamená to otřepané sousloví "herecký galakoncert", mrkňete se na 8 žen. Dočkáte se totiž úchvatné přehlídky šarmu, charismatu, elegance i vzrušující krásy v laškovném koktejlu, který lehce osciluje mezi divadlem (ale v tom dobrém slova smyslu, kde můžou vyniknout jednotlivé osobnosti) a filmem ze 60.let, či z pohledu žánru mezi detektivkou, komedií a mým milovaným muzikálem - hudební čísla jsou opravdu sladká. Ozon natočil vtipný a malinko nostalgický film, který s grácií postihuje ženskou výjimečnost a krásu. Brzičko na něj kouknu znova. Třeba jen kvůli tomu, že horní ret Emanuéle Beárt a vzrušujícím způsobem zakloněné držení těla Viginie Ledoyen mi už dlouho nedá spát:-) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Oh la la!Kostlivci a babičky ze skříní ven,začala hra na pravdu!Skvělý film pro milovníky černého humoru, detektivních zápletek,francouzského šarmu a pravd o ženách (být mužem v téhle rodině bych opravdu nechtěla,ale kdo by také chtěl,že?...).Z výtečného hereckého obsazení u mě zvítězila Fanny Ardant. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchý koncept, který si vystačí s 8 skvělými herečkami v jediném domě. No, uznejte: Vražda hlavy rodiny spáchaná jednou z osmi přítomných žen - manželka, tchýně, sestra, švagrová, dvě dcery a dvě služebné. Jsou uvězněny v domě a snaží se tedy přijít na to, která to udělala. A všechny skrývají až příliš tajemství. Jednoduchý nápad a skvělý scénář dávají možnost vyniknout všem herečkám různých generací...a ten konec, no prostě parada :) Jediným problémem je opravdu až přílišná divadelnost, ale proč vlastně ne... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kdybych šel na tuhle divadelní hru do divadla, po závěrečném pádu opony bych samozřejmě tleskal. Výborné herečky sice neměly zase tak moc co hrát, ale odvedly slušný standard. O co běží bylo jasné od začátku (a už jsem něco s takovou pointou četl i viděl víckrát). Tempo mě moc neuchvátilo (pohledů na hodiny víc než dost) a ani se mi nezdálo, že by filmové zpracování něco divadelní formě přidalo. Takže hodnocení možná až moc nadhodnocuji, na druhou stranu s mým nadržováním ptákovinám by 2 hvězdičky vypadaly jako mizerný film, a to bych zas byl asi až moc nepřejícný... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásný dům plný půvabných a elegantních žen, jeden nebožtík s kudlou v zádech, přestřihnutá telefonní šňůra, venku sněhová vánice a nepojízdné auto.. Tvůrci to rozehráli úchvatným způsobem, francouzská detektivka ve zcela nečekaném kabátku, s tancem, zpěvem a postupným odkrýváním jednotlivých tajemství.. Celé je to nesmírně hravé, zábavné a hlavně originální propojení žánrů, u mě filmová spokojenost.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Kostýmy byly vyrobeny podle módního katalogu z roku 1953. (cubajz)
  • Virginie Ledoyen, která hrála těhotnou Suzon, byla těhotná i ve skutečnosti. (Teres)

Reklama

Reklama