Reklama

Reklama

Afričan

Trailer

Obsahy(1)

Podaří se Victorovi, žijícímu léta ve střední Africe, vymluvit krásné manželce nápad vybudovat na území přírodní rezervace středisko pro majetné klienty, kvůli němuž přiletěla z Paříže? Expařížan Victor žije ve vesnici u středoafrického Vilémova jezera. Je nejen pilotem správce přírodní rezervace, ale i ochráncem přírody. S domorodci vychází přátelsky, ale tvrdé boje svádí s pytláky v čele s Poulakisem. Do této atmosféry nečekaně přilétá z Paříže jeho manželka Charlotte s asistentem Planchetem. Chce si prohlédnout lokalitu, kde má vzniknout rekreační středisko. Victor naoko souhlasí, že je oba dopraví na požadované místo. Ve skutečnosti je vysadí hluboko ve vnitrozemí. Planchet ale ve vesnici objeví staré auto a dvojice se vydá zpět. Připletou se do cesty Poulakisovi, vraždícímu slony, i Victorovi, který na pytláky shazuje výbušninu. Pytláci unesou Plancheta. Charlottu, které se podařilo uniknout, najde a zachrání Victor. Po strastiplném putování dorazí k Pygmejům, kteří je ochrání před Poulakisovými muži. Charlotta se vrací do Paříže s odhodláním znovu se věnovat etnografii a také čekat na návrat Victora. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborné obsadenie, pár vtipných momentov a snaha filmu poukázať na skutočné bohatstvá. P. Noiret i C. Deneuveová sa k sebe hodia, ich zbližovanie dostáva vo filme najviac priestoru. Od filmu o Afrike by som čakal podstatne viac scén so zvieratami a možno to celé chcelo trochu vážnejší pohľad na tému pašovania a obchodovania so slonovinou. Záporáci sú tu skôr iba komické figúrky, ktoré by obabrali i malé deti a celkovo mi ten zábavný tón filmu, nie vždy sedel. Ideálna love story to teda nie je, na komédiu málo vtipné, na dobrodružný film málo dobrodružné a ako seriózny film o vážnosti témy vraždenia slonov neobstojí vôbec. Iba priemer. 60%. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Film stojící na slovních přestřelkách dvou hereckých veličin, ale jinak nic moc nenabízí. Trochu dobrodružné akce (ale jenom opravdu drobounko), pár vtipných hlášek (taktéž poskrovnu), sympatické hrdiny a hezkou přírodu. Noirret si svého lehce neurotického chlapa střihl s gustem o tom žádná a s Catherine se k sobě parádně hodí, ale je to málo... chtělo by to přitlačit na všech frontách. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová záležitost, která stojí na třech pilířích. Afrika a Catherine Deneuve  s Philippem Noiretem. Příběhy o svérázných chlápcích, kteří si dokáží poradit s krokodýly, revolucionáři, nebo pytláky, ale s ženskou vybojují sotva remízu, mě prostě baví. Přitom je to naprosto neoriginální a předvídatelné. U těchto filmů na tom ale nezáleží, jsou určeny k tomu, aby jste si otevřeli láhev vína, přilípli se k drahé polovičce a prostě se bavili na úkor jiného párečku láskotrumberů. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Báječná komedie s dvěma francouzskýma megastar CATHERINE DENEUVE a PHILIPPE NOIRET. To vás potom mine komentovat děj, protože se soustředíte jenom na herecký koncert těchto velkých herců. On je nerudný cestovatel ona krásná ženská, která sice furt protestuje proti něčemu, ale zároveň toho "bručouna" bezmezně miluje. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Afričan je zářným příkladem toho, že i některé filmy mohou stárnout. Je to celkem škoda. Film je sice sympatický, pobaví, potěší, ale už ne tak jako před lety, kdy jsem jej viděl poprvé. Ten humor není nadčasový, ale stárne. Ale najde se i něco co nestárne. Catherine Denevau a Philipe Noiret. Věčné popichování této dvojice v tomto filmu je tím nejzábavnějším a uznávám, že některé dialogy budou sledovatelné ještě i za několik let. Taky nestárne jejich herectví. Oba hrají naprosto dokonale. Charlotta je sice "jenom" krásná ženská, která se často dostává do problémů a Victor pravý chlap na pravém místě, ale stále je na co koukat. Sympatické, uvidím jaké to bude zase za pár let. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se také v Keni a Zairu (nyní Demokratická republika Kongo). (Martrix)
  • Při natáčení v Senegalu Noireta poštípalo hejno komárů a přestože byl očkován, dostal záchvat malárie a s touto nemocí se potom potýkal ještě deset let. (Locksley)

Reklama

Reklama