Reklama

Reklama

36/78 Rischart

všechny plakáty
Krátkometrážní
Rakousko, 1978, 3 min

Režie:

Kurt Kren

Recenze (3)

Radko 

všechny recenze uživatele

Plešina, okuliare, brada a cigaretľa pána režiséra dominuje viacexpozícii tváre a menej zreteľného pozadia ukazujúceho pohyb rušnej ulice. Pocitová jednohubka prchavých dojmov z prechádzok zachovaná v osobnej histórii. Použitý materiál pochádzal z nakrúcania dokumentu o Kurtovi Krenovi. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Kren snímá svou tvář jakoby nezrakově, hapticky. Opakovanými doteky se snaží zapamatovat si její rysy a znovu ji rekonstruovat někde hluboko, a skutečně se tak spatřit. Výsledek – vír proměnlivých podob s nejasným ohniskem – potvrzuje věčnou prchavost vlastní podoby, jen zdánlivě důvěrně známé. Silná portrétní miniatura. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je vzpomínkový snímek určený čistě pro Krena, samozřejmě experimentálně natočený, ale u mě se nějaký vzpomínkový pocit nedostavil (a vím, že Kren ho vytvořit umí, třeba ve Which Way to CA? (to není otázka, tak se ten film fakt jmenuje)). I tak je ale nutné ocenit, že Kren přišel s nápadem dělání selfie už v roce 1978. A že aspoň v jednom svém filmu je pořádně vidět, jak vlastně vypadal. 2* ()

Reklama

Reklama