Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Smok 

všechny recenze uživatele

Nech robím, čo chcem, viac ako 3 sa tomuto filmu nedajú dať. A to som sa naň tak veľmi tešil... Totálne nevyužitý nápad s internetovým ocenením Darwinovych cien a navyše ostatok je tak réžijne nedotiahnutý a scenáristicky plytký, že mi to až je ľúto. Chytiť tento skvelý nápad s "blbečkovskými nehodami" do rúk možno niekto iný... Veľká škoda. K pozitívam aspoň uvediem dobré herecké obsadenie a malé roličky dvojice Mythbusterov, Lawrenca Ferlinghettiho a samozrejme Metallica. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Metallica a Boriči mýtov boli zaujímavý a celkom potešili. Námet bol taktiež výborný ale celkové spracovanie ma trochu sklamalo. Chýbal tomu nejaký ten hlavný smer, ktorým sa to celé uberá... Na konci keď som si v hlave prešiel ešte raz celý film, prišlo mi to ako neuveriteľná zlátanina Darwinových prípadov, z ktorých sa režisér snažil vytvoriť nejaký ten záver a aplikovať to na dolapenie zločinca. Budiš 51% ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Vyjma asi 5 vtipných scének (ale ne zas tak moc, abych měl z toho astmatický záchvat kašle, jak tady pár uvědomělých fanynek srdceryvně sípajíc popisuje) se jedná o neskutečně natahovaný sopel, který se díky své pevné konzistenci neustále vleče a vleče a vleče...Jediný, kdo si opravdu zaslouží pochvalu za odvahu, je pan Arquette, který se ale bohužel v nadzvukové automobilní rychlosti rozmrdal o nedalekou skálu a užil si tedy jenom pár filmových minut). Zamilovanému Shakespearovi bych jeho smysl pro psychopacii snad i věřil, z toho jeho úchylného výrazu a hemzů jde vážně strach, Winona by zase zasloužila celoživotní cenu za trpělivou filmovou slepici, která když zrovna nekdáká, tak jenom blbě čumí...............moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Darwinove ceny sú značne netradičný film, na ktorom vidieť, že chce vyzerať ako nezávislý film v štýle Coenovcov, ale takisto obsahuje veľa vecí typických pre mainstreamové filmy. Táto kombinácie nie je vôbec šťastným riešením, pretože funguje iba v prípade scén osudov laureátov Darwinových cien, pri ktorých pohodová hudba a podobne robená réžia vôbec neprekáža, keďže tam ide najmä o vtipnosť týchto scén. Keby niet týchto častí, tak film by bol úplným prepadákom. Našťastie je ale film postavený práve na nich, aj keď režisér mohol dať viac scén ocenených. Alebo lepšie urobiť vcelku zbytočné výplne. Takto to ale vychádza na úplne priemerný film, pri ktorom vcelku nechápem nasadenie v našej distribúcii, ale čo už. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem se bál podle komentářů že to bude nuda, nebo to bude klišoidní teen komedie. Ale opak je pravdou já se královsky bavil. A dokonale jsem se bavil u každé scény. Styl jakým je film odvyprávěn mi dokonale seděl, epizody ze života blbých lidí ještě víc. A navíc to herecké obsazení. Dokonalé. Ale tak či onak nemůžu dát plné hodnocení. Prostě mě to nějak úplně nenaplnilo. Ale rozhodně doporučuji. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)
  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama