Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (489)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemného prekvapenia sa mi dostalo pri sledovaní tejto žánrovej mierne klišovitej, ale na druhú stranu veľmi dobre remeselne vykonanej variácie na tému invázie lupičov tiel z vesmíru. Ku kladom snímky patrí bezpochyby hlavne v jeho druhej polovici skvele hrajúca Nicole Kidman, ktorej obstojne sekunduje vo svojej menšej úlohe Daniel Craig. Film sa nesie v znamení komornejšej atmosféry, ktorú naruší až jeho posledná tretina, pri ktorej sa dočkáme akčnejšieho poňatia, dobrej pointy a hlavne niekoľkých podnetov na zamyslenie ohľadom správania ľudí voči sebe a ich neutíchajúcej potrebe pôsobiť jeden druhému bolesť a utrpenie. Môj obľúbený film pri ktorom som získal veľa pekných spomienok. Toto nové prepadnutie planéty je jedným z lepších kúskov sci-fi žánru. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Třetí remake klasického sci-fi horroru z padesátých let dopadl pro mě nad očekávaní dobře. Mnohem lépe než předchozí příšerná béčková military pitomost, a v některých momentech stejně dobře jako úspěšná verze z roku 1978. Jednotlivé postavy mi nepřidaly jako idioti, i když občas klouzaly na vlně tradičních klišé, napětí fungovalo prvotřídně, některé momenty byly výborné a kupodivu jsem dobře snášel i jindy protivnou Nicole Kidman. Bavila mě nenápadnost útoku, který neřval z každého záběru "já jsem invaze," ale spíš se schovával za záda lidí, kteří budili hrůzu svým znepokojivě organizovaně zombifikovaným chováním. Možná proto jsem filmu odpustil ten trochu divoký přechod od komorního ke spektáklově akčnímu i závěr, kde ten finální zvrat a léčení vzali možná až příliš hopem. Příjemnou třešinkou pak byla Veronica Cartwright, která si zahrála i ve verzi z roku 1978. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viete, čo potrebuje každý Čech? Pevnú ruskú topánku na chrbte. Alebo: Viete čo je pre Rusko Československo? Rohožka... Takéto krásne výroky zazneli v sci-fi brynde s dobrým začiatkom a potom sódovým finále. Chýba lepšia atmosféra, Nicole vyzerala výnimočne super, ale inak v jadre filmu sa nenápadne tiahne proamerický pátos. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Každý filmový školák vie, že ak je odkladaná premiéra, menia sa režiséri, prepisuje sa scenár (počas nakrúcania) a producenti sa s výslednou krvavou verziou na niekoľko rokov mlčanlivo zamknú v strižni, väčšinou (ale nie vždy – LIBERTIN) to nedopadne dobre (VIKINGOVIA, VYHÁŇAČ DIABLA: POČIATOK). INVÁZIU, entú adaptáciu "infekčného" sci-fi románu Jacka Finneya (napr. INVÁZIA LUPIČOV TIEL s Donaldom Sutherlandom), nakrútil nemecký režisér PÁDU TRETEJ RÍŠE. Ale producent Joel Silver (PREDÁTOR) sa začal o výsledok báť, najal bratov Wachowských (MATRIX) na prepis scenára, niektoré scény vyhodil a iné pretočil James McTeigue (V AKO VENDETA). Výsledok so zákulisným bordelom bohužiaľ plne korešponduje. Najhoršie je, že z niektorých scén stále cítiť onú „nevyhovujúcu“ atmosféru (neakčný, zato mrazivý psychologický paranoický triler), ktorú tomu dal pôvodne oslovený režisér a ktorá producentovi nevyhovovala, lebo chcel mať akčné trikové orgie a nie mrazivý psychologický triler. Škoda, lebo ak by Silver dovolil narodiť sa tvrdému psychologickému sci-fi hororu pre dospelých, mohla to byť šupa. Rovno medzi oči. Takto výslednú zákulisnú masakru nezachránia ani snaživí herci, ani stopové prvky desuplnej atmosféry. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film se loudá jako housenka po vydatném obědě. Není mi jasné, jaký žánr chtěli vůbec tvůrci točit. Drama?? Akční?? Sci-fi?? Snímek je slepencem všech a zároveň nevyniká v žádném. Ani jedna scéna mě nenadchla, nezaujala, nevyděsila. Tempo zoufale zbrklé a tím nudné, dialogy ohrané, děj předvídatelný, závěr odfláknutý. Jediné, co se mi líbilo, byla Nicole Kidman, Craig neměl co hrát. Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal. A nic nedostanou ani tvůrci, jelikož film finančně propadl. 80 miliónů dolarů(rozpočet)/40 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Toto je čtvrtá adaptace románu Jacka Finneyho "Únosci těl" od roku 1955. (Terva)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama