Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva na novo objavenom ostrove, kam je poslané vyšetrovacie komando k prebádaniu terénu. Ich objav je šokujúci! Ostrov obýva obrovský varan a nenásytná kobra. A sú naozaj veľmi hladní. Celý tím musí nasadiť všetky svoje sily a postaviť sa dvom hrozivým predátorom. (oficiální text distributora)

Recenze (170)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je jen pár věcí, pro které stojí za to film sledovat. Exotické lokace, božský Paré a trosečnice Jerri Manthey. A vlastně i super americké pistole se zásobníky minimálně na 61 nábojů (schválně zkuste počítat, kolikrát Paré vystřelí hned poprvé na tu přerostlou obludu). To, že tam je nějaký přerostlý had a ještěrka je docela podružné a vlastně i nezajímavé. Poučení: Sexy samice neumírají. Škoda. 0,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, už dlouho jsem se takhle báječně neodreagoval. V haluznosti tenhle film snad překonají jen Birdemicy, Sharknada a možná ještě pár dalších kousků, na které si teď ovšem nevzpomenu, něco o arachnidech a tak podobně. Děj, herci, dialogy, triky - všechno je totálně megašílené a mozkorvoucí. To se nedá popisovat ani převyprávět, to se musí vidět. Pokud ale nemáte smysl pro kouzlo absurdity, nadsázku a nechtěnou humornost, jděte o film dál. Narazil jsem na tuhle pecku jen díky tomu, že v ní hraje známá mrcha Jerri ze Survivora (tedy z několika Survivorů). A bylo pro mě příjemným překvapením, že hrála ze všech zde zúčastněných prken bezkonkurenčně nejlíp. Nejlepší scéna... Sakra těch bylo... Už jenom ten prolog... Aha, už vím: pijavice! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

* a půl. V rámci béčkových "monster movies" se jedná o poměrně vydařený kousek. Několika minutová kreace drsňáka Paula Logana v úvodu filmu povyšuje toto veledílo o celou půlku hvězdičky nahoru:D Ještě než se vydal na lov "Mega Piraní," byl pověřen prozkoumáním ostrova, na němž probíhají vládní experimenty. On, ani jeho průzkumná jednotka však nemohli tušit, jakému nepříteli budou muset čelit. S průběhem děje, i scénářem jsem docela spokojena. Velmi poučné pro mě byly přednášky pohledné, černovlasé vědkyně. Dr. Richardsonová začala nezvaným návštěvníkům postupně objasňovat celý experiment. Nezapomněla přitom zmínit úspěchy, kterých při něm dosáhli. Poté připustila, že se jim vše vymklo z rukou. Takže se všichni musí urychleně dostat z ostrova. Během jejich dlouhé cesty se nám samozřejmě nabídne pohled na digitální kreatury, dočkáme se tradičních klišé, nelogiky i dramatických scén a dialogů (Pan generál zapáleně hovoří o tom, že zmiňovaný ostrov nechá bombardovat, dokud z něj nezbyde jen prach. Po provedené akci, kde shodili na celý ostrov asi tak 7 bomb, nebo co to bylo, ostrov stále stojí. Trochu se z něj kouří, ale vypadá to, že ostrovní flóra neutrpěla žádné větší újmy. Natož, aby bylo zcela jisté, že rozhodně zlikvidovali všechny "nepřátele":) Během sledování mě napadlo, že zřejmě asi sepíšu nějaký seznam na téma "Největší klišé a klasické postupy B - Monster a Katastrofických Movies." Závěr filmu nechává otevřený konec a zároveň navazuje na předchozí události a jeden "drobný" vedlejší problém, který experiment taktéž zapříčinil. A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ve skřecích zmutovaných plazů rozpoznal skřeky příšer z legendární hry Doom:) "Osmatřicítka nedokáže zastavit to, co je tady na ostrově.", "Vypěstovali jsme akr vysokou kukuřici, dalo se z ní upéct milion bochníků chleba." :D ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Někteří lidé tvrdí, že člověk by měl v životě zkusit všechno. Já se ale domnívám, že některým zkušenostem je lepší se vyhnout. Například tvrdým drogám, firemním maškarním večírkům a céčkovým filmům. Škoda, že jsem na posledně jmenovanou věc přišla, až když bylo pozdě. Nyní vám tedy v rámci ozdravné terapie svěřím, o co šlo… Parta eko-otrapů, jejíž členové nosí pekelně sexy tílka a od bezobratlých je dělí asi pět bodů IQ, se vylodí na ostrově, aby bojovali proti „brutálním kapitalistům“, kteří tam provádějí moc ošklivé věci se zkumavkami, zvířátky a kukuřicí. V hlavních rolích exceluje skupina posluchačů herecké pomocné školy, gumový had a gumová ještěrka… Začínám vážně uvažovat o změně kariéry. Takové silné téma, jako třeba "Kačer vs. kopací míč", by mě mohlo zajistit až do důchodu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak bando mám bezva nápad na horor. Natočíme varana, natočíme kobru, šoupneme je dopředu obrazovky aby vypadali obrovští a vsuneme tam natočené ječící lidi co jim budou běhat mezi nohama a pak..... Momeeeent...to nejde rejžo...Proč by to nešlo? No rejžo kobra přece nemá nohy. Ne jo? Aha...no nevadí...tak budou běhat jen mezi nohama varanovi a šoupneme tam třeba nějaké výbuchy koupil jsem petardy od číňana ve večerce. Jdeme na to klapka, kamera, akcééé joj to bude bomba. EHM ....Mno já jako divák říkám - Ne rejžo, nebyla to bomba. Byla to tragédie ale i tak díky celkem jsem se zasmál asi na pět minut ke konci filmu. Ale ten název je super :-D ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Stíhačky útočící na ostrov se změní z typu F-16 Falcon na typ F-4 Phantom II, a poté zpět zpět na F-16. (Stejšn)
  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí po kobře u domu, vypálí ze své pistole bez nabíjení sedmapadesátkrát v kuse. V další podobné scéně o několik minut později téměř stokrát. (Stejšn)
  • V českém dabingu se dozvídáme, že varan a kobra byli vybráni k vojenským experimentům, protože jsou obojživelníky. Ve skutečnosti patří oba tito živočichové mezi plazy. (pajik)

Reklama

Reklama