Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadaná holčička Akeelah, intelektuálně převyšující své vrstevníky se dostává, po povinném školním kole spelování, do rukou bývalého učitele, který v Akeelah vidí veliký potenciál vyhrát celostátní soutěž. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

S Akeelah se dají udělat dvě věci.Buď film zavrhnout a poplivat za všechna žánrová klišé a že jich je, vykonstruovanost, předvídatelnost a blablabla... všechny ostatní žvásty, co používa(jí) zdejší přemoudřelá (j)elita. Nebo si film prostě a jednoduše užít a nechat se unést jednoduchým lidským příběhem o jednom splněném dětském snu. Strukturou je film naprosto totožný jako 99% amerických sportovních filmů (z outsidera/rebela hrdinou), takže pokud tento patos nesnášíte, filmu se vyhněte, pokud to máte rádi, tak můžu jen popřát dobrou zábavu a sem tam vám jistě zvlhnou oči. V mém případě průměrné hodnocení nic neřeší, takže v rozhodování mezi dvojkou a čtyřkou se přikláním k vyššímu číslu. Neškodné, naivní a sympatické. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Proč by někdo chtěl reprezentovat školu, která ani neumí dát dveře na záchodky?" Ačkoliv také nechápu, co je na spelovací soutěži tak úžasného, světoborného a uznávaného (jako to že si narvu do hlavy tisíce slovíček, naučím se jak se píšou, jaký mají původ a význam, to nepovažuju za to, že by se tím zvyšovala inteligence lidí... pomůže jim to s vhodným vyjadřováním, ale s inteligencí to nemá co společného a ani intelektem, abych odkazovala na text obsahu), musí se prostě nechat, že snímek mě dostal. A kašlu vám na nějaké citové vydírání či až moc velký happyend a docela lehkou předvídatelnost. Bylo to krásné a Akeelah mi přirostla k srdci. 4,5* ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu ne! Akeelah není výstižný název - Akeelah malá citová vyděračka, nebo snad ještě líp Akeelah a slzný plyn, by lépe vyjářily co divák může od filmu očekávat. Něco tak prvoplánového jsem už opravdu dlouho neviděla. Příběh ve zkratce - jak se z malé geniální černošky ( = outsiderky) stane díky odhodlání, tvrdé dřině a samozřejmě nezměrné lásce, hvězda a miláček celého národa. Koncentrát Ameriky. Doug Atchinson vzal snad všechna existující novodobá americká filmová klišé, slepil je dohromady hromadou odporně slizkého patosu a zasadil je kam jinam než do černošské chudinské čtvrti... A čeho dosáhl? 76% na čsfd a 7.7/10 na imdb. Asi budu taky brečet! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Akeelah si mě získala. Svou vyřídilkou, drzostí, hrdostí outsidera, který se z malých poměrů vypracuje. Film o dívce, která to někam dotáhla (i když "jen" v hláskování) má svoje modelové bolístky - sedřená nechápavá matka, problémový bratr, bezvýznamná škola a ze svrabu těchto podmínek se dívenka Akeelah jako David postaví prominentnímu zkušenému Goliášovi za usilovného koučování Laurencem Fishburnem. Film o dívce, která to někam dotáhla, má ale i ukázkově silná místa - v jednom se "skáče" přes švihadlo, v druhém se "splete" písmenko a ve třetím .... Víte co? Podívejte se na to. ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

Natolik prijemny snimek, ze mensi nedostatky v podobe ucinne nadsazenosti (hlavne v posledni tretine filmu), ktere objevite, velice rychle prejdete. Kouknete se na to tehdy, kdyz vase nalada nebude nejlepsi, tehdy, kdyz nebudete sami sobe duverovat. Ted me omluvte ceka mne T - H - E - R - M - O - D - Y - N - A - M - I - C T - R - A - F - F - I - C G - A - S ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Prvý film od štúdia Starbucks Coffee. (ShortyIC)
  • Film bol natočený za 31 dní. (ShortyIC)

Reklama

Reklama