Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadaná holčička Akeelah, intelektuálně převyšující své vrstevníky se dostává, po povinném školním kole spelování, do rukou bývalého učitele, který v Akeelah vidí veliký potenciál vyhrát celostátní soutěž. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Hodně odpočinková záležitost, která má všechno, co by měla mít. Je to citlivé, postavy jsou dobré a herecké výkony zrovna tak. Ano, je to plné klišé, ale kouká se na to skvěle. Jde přesně o ten typ filmu, kdy si ze začátku nejste jisti, jestli se vám to bude líbit a ke konci filmu se přistihnete, jak se vám zrychluje srdeční tep a potají Akkelhe fandíte. ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

Natolik prijemny snimek, ze mensi nedostatky v podobe ucinne nadsazenosti (hlavne v posledni tretine filmu), ktere objevite, velice rychle prejdete. Kouknete se na to tehdy, kdyz vase nalada nebude nejlepsi, tehdy, kdyz nebudete sami sobe duverovat. Ted me omluvte ceka mne T - H - E - R - M - O - D - Y - N - A - M - I - C T - R - A - F - F - I - C G - A - S ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Akeelah si mě získala. Svou vyřídilkou, drzostí, hrdostí outsidera, který se z malých poměrů vypracuje. Film o dívce, která to někam dotáhla (i když "jen" v hláskování) má svoje modelové bolístky - sedřená nechápavá matka, problémový bratr, bezvýznamná škola a ze svrabu těchto podmínek se dívenka Akeelah jako David postaví prominentnímu zkušenému Goliášovi za usilovného koučování Laurencem Fishburnem. Film o dívce, která to někam dotáhla, má ale i ukázkově silná místa - v jednom se "skáče" přes švihadlo, v druhém se "splete" písmenko a ve třetím .... Víte co? Podívejte se na to. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

velmi pohodova vec...aj ked priznam sa, zo zaciatku mi vobec nesedeli tie nadsene reakcie americkej verejnosti, ktora tuto sutaz berie smrtelne vazne..lizelo mi to na nervy..ale casom som si to vychutnaval, ako pravy amik..mala akeelah to zahrala proste perfektne, velmi zrely vykon..a zahanbit sa nedal ani laurence.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Fenomén hláskovacích soutěží v USA je pro mě stejně nepochopitelný jako třeba americký fotbal, ale i tak jsem musela obdivovat ta děcka, co suverénně vyhláskovala slova, která bych já měla problém i vyslovit a navíc nevím jak, ale tady se tvůrcům tak nějak povedlo navodit zdání, že by to nakonec mohlo být i napínavé. A hlavně jsem si ani nepředstavovala, že v závěru budu fandit nejen Akeelah, ale i jejímu z počátku nepříjemnému soupeři. Přes ten můj úvod o hláskování, Akeelah není jen filmem o jedné soutěži, ta je jen pozadím příběhu o ztrátách, o přátelských duších kolem nás i o tom, že ačkoliv je vítězství příjemná věc, ještě důležitější je najít v sobě odvahu zazářit i když ve vás okolí vidí podivína. A taky, že slova sama o sobě jsou jen prázdnou skořápkou, pokud je nenaplníme věděním, správným kontextem i pochopením. To všechno by mi na pět hvězd asi nestačilo, k tomu mě dotlačila až jedna trochu drzá a urputná mladá dáma, kterou prostě nešlo si nezamilovat, stejně tak jejího učitele v charismatickém podání Laurence Fisburnea. Jasně, že je to jedna velká hollywoodská pohádka, ale jak píše Ablablabla, kašlu vám na to, bylo to krásné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený za 31 dní. (ShortyIC)
  • Prvý film od štúdia Starbucks Coffee. (ShortyIC)

Reklama

Reklama