Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 3

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 076)

imf 

všechny recenze uživatele

Trochu to drkotá, to jak si Del Toro do škodovky naložil o pár pytlů s pískem víc, než by bylo zdrávo, ale po nesmělém nakopnutí motoru (úvodní scéna ne a ne rozdmýchat pověstné kouzlo prvního dilu) vás do toho šílený Mexičan vtáhne třeba i proti vaší vůli. Pro fanoušky comicsu a pokleslých žánrů extáze, pro jiné dostatečně velký terč, ale jisté je, že Del Toro je největší hračička současného Hollywoodu a rozfofroval sto milionů, aniž by se nechal semlít megalomanskou lobby (viz Jacksonův King Kong) nebo příliš složitým příběhem. Hellboy 2 sice vypadá jako schody na zvonici, na kterých se občas zadýcháte, ale dolézt nahoru a zazvonit si určitě stojí za to. Už kvůli těm fantaskním výtvorům, které si pro nás autoři připravili. Invence tomuhle filmu crčí z uší... méně je sice někdy více, ale když vám jeden ze záporáků "rozkvete" před očima, nemůžete si pomoct. Rudoch vládne... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti místy táhnoucí se jedničce jednoznačný krok kupředu jak ve scénáři, tak filmařském umu. Del Toro naštěstí pochopil, že vyprávění striktně Hellboyova příběhu je po pár minutách patálií s Liz a slizkými potvorami docela nuda, a tak si malinko pohrál i s mým oblíbeným Abem, jenž se svým modravým kukučem a tělesnými grimasami (jestli něco takového existuje;) Douga Jonese strká do kapsy nejen Perlmana se Selmou, ale i nově příchozího hláškaře Johana. Jasně, občas to připomíná jízdu po děravých českých silnicích a Del Torovi příliš nevychází začleňování HBho "průšvihů" do lidské společnosti, ale akční scény jsou excelentní a závěrečná bitka by mohla stát mnohým příkladem v invenci i efektnosti. Nechápu, jak mohl Del Toro něco takového natočit za 90 milionů a zajímalo by mě, jak by si poradil se třetím dílem Transformers. ;) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Najfantastickejšie a najkrajšie fantasy od Návratu Kráľa. Guillermo del Toro tieto obludy miluje a z filmu to cítiť každým pórom. Pred lesným elementálom si kľakám na kolená. Hneď dva milostné motívy, tonáž cool humoru, vizuálna pestrofarebnosť citlivo zladená so svetom fantastična bez jediného gíčového záberu. A film NIE JE preplácaný ani chaotický, ako sa povráva. Del Toro je úprimný kúzelník s jasnou víziou a jej perfekcionistickou realizáciou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvý 'Hellboy' patrí u mňa k vrcholu comicsového žánru, dvojka to bohužiaľ nepotvrdila. Del Toro dostal od štúdia určite väčší priestor na svoje vízie, či to však pomohlo je pre mňa diskutabilné. Sám povedal, že chce do filmu prihodiť oveľa väčšie množstvo príšer. Je to však ten typ príšer a hrozivých podzemných bytostí, ktorý používa vo svojich dokonale temných horrorových fantasy drámach. Sú dokonalé, no tam by podľa mňa mali aj ostať. Akási poetickosť týchto bytostí sa mi vôbec do akčného žánru nehodila. Vec s lesným duchom na mňa síce zabrala, ale ostatné ani nie. Hellboy sa však drží svojho výkonu z prvého dielu. Nie len po akčnej stránke, ultimátne rozbíja svojou packou všetko čo mu príde do cesty, ale znova bezkonkurenčne hláškuje a všetko ostatné šlape ostošesť. Takže chcem trojku. 80%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to přesně, jak jsem čekal. Del Toro se dopustil stejné zásadní chyby jako v prvním díle. Hraje si. Blbne si se svými figurkami, dělá ze sebe vizionáře, cpe sem todle a támhleto a až příliš pozdě si uvědomí, že mu vlastně utíká čas. Finále tentokrát není až tak narychlo ušité jako v prvním díle, přesto působí navzdory vší té efektní nádheře až příliš chladně, odfláknutě a odtažitě. Jistě, je na co koukat, akci del Toro zvládá absolutně bez zaváhání, vtipné a sebeironické momenty taktéž pobaví a anděl smrti je v pravdě geniální, jako celek ale Hellboy absolutně nedrží pohromadě. Jsem velmi zvědavý, co na nás del Toro vymyslí ve třetím díle, doufám ale, že se bude držet na uzdě a natočí film, který bude oslavou Perlmanova suchého herectví a jeho drsného cápka v kabátu a s rohama. Ne pokusem o překonání světového rekordu v počtu obludek na jedno filmové políčko... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Ulice New Yorku byly postaveny v ateliérech. (Rodriguez)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama