Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 077)

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti místy táhnoucí se jedničce jednoznačný krok kupředu jak ve scénáři, tak filmařském umu. Del Toro naštěstí pochopil, že vyprávění striktně Hellboyova příběhu je po pár minutách patálií s Liz a slizkými potvorami docela nuda, a tak si malinko pohrál i s mým oblíbeným Abem, jenž se svým modravým kukučem a tělesnými grimasami (jestli něco takového existuje;) Douga Jonese strká do kapsy nejen Perlmana se Selmou, ale i nově příchozího hláškaře Johana. Jasně, občas to připomíná jízdu po děravých českých silnicích a Del Torovi příliš nevychází začleňování HBho "průšvihů" do lidské společnosti, ale akční scény jsou excelentní a závěrečná bitka by mohla stát mnohým příkladem v invenci i efektnosti. Nechápu, jak mohl Del Toro něco takového natočit za 90 milionů a zajímalo by mě, jak by si poradil se třetím dílem Transformers. ;) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hezké obrázky, nesmysly, patos a "hodnoty" (Hellboy > teh world = lol). Guillermo del Toro je normální sračkář, it's official. ... 2,5* nahoru za sympatického bělovlasého metalistu, Barloweova Anděla smrti a "I'm not a baby, I'm a tumor." ... Zajímavé komentáře: Mi Nü-Chai, Pedestrian ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro po druhé pokouší své rudé štěstí. Nejde o druhé šlápnutí do stejné řeky. Bohužel... Del Toro se pokusil ukázat svůj pohled na Hellboye a jeho život. Není na tom nic špatného, dokud se nezačne zbytečně věnovat romantickým záležitostem, které vyvrcholí v závěru. Osobně bych si představoval film více černo humorný jako první díl, minimálně stejně akční a stále stejně odvážný. Tentokrát uvidíme velkou hromadu prapodivných postav, které jsou chvílemi možná až na hraně trapnosti a geniality (ukázkový příklad Johann Krauss, který působí zábavně a v jedné scéně trochu nuceně trapně...). Velké překvapení jsem zažil při setkání s Andělem smrti, který je fantastický a poukazuje na obsah příštího dílu, jehož se doufám del Toro dočká a dokončí svou pekelnou trilogii. Tempo je slušné, ale chvílemi se ve filmu nic moc neděje. Závěr filmu odhadnete už velmi brzo, jen jeho forma bude efektivnější. Přesto nejde říct, že je druhý díl horší než první. Je prostě jiný. Více se v něm mluví, je v něm více lásky, romantiky i zbytečností. Doufám, že ve trojce se vše promíchá do neodolatelného mixu, protože tím druhý díl není ... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale v případě Helboye je druhý díl lepší prvního, což je jinak ve filmovém průmyslu proti empirickým pravidlům. Hellboy 2 je skutečně výtečným filmovým komiksem a kvůli tomu gejzíru až surrealistické obrazotvorné invence a kvůli zobrazení trollího trhu jsem koketoval s myšlenkou, že dám tomuto komiksu absolutní hodnocení... Hellboy ale nemá jen pozitiva - jeho dějová linie je schématická a průhledná, ten dějový vzorec je skutečně už tak obehraný, že místy to zavánělo přítomností žánrových klišé, ani armáda zlatých robotů nepůsobila ve finále tak velkolepě, jak to bylo původně asi zamýšleno, to ale ani vlastně není podstatné, když film vymýšlí a svou imaginací zaplňuje Guillermo del Toro - jeho eruptivní fantazie je tak úchvatná a strhující, že sama vizuální složka je schopna utáhnout celý film. Del Toro je navíc schopný a zručný režisér, má cit pro načasování akčních scén a hlavně je schopen dělat trikové efekty na takové úrovni, že jsou jeho filmy nezaměnitelně originální a osobité - del Torův rukopis je tak výrazný, že už se nedá k ničemu přirovnávat, del Toro už dávno není ničí epigon, on je sám stylotvorný... Velká škoda, že režisér tentokráte nevytvořil nějakou hlouběji propracovanou mytologii, jako třeba v případě úchvatného Faunova labyrintu, ale že v Hellboyovi požívá mytologické jen jako (hodně ploché) synkretické pozadí. Přesto i zde se dají nalézt silné momenty - ekologický podtext při rozhodování zničit x nezničit Strážce lesů (navíc poslední bytost svého druhu na Zemi), setkání se Smrtí atd. Jindy a jinde bych to nenapsal, ale už se těším na díl třetí... Podobné filmy: Hellboy, Faunův Labyrint, Hulk, trilogie Pána Prstenů ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Přepálená maškaráda, ve které se Hellboy ztratil. A po které se Hobita docela dost bojím. Del Toro pořád umí akci, jeho filmy vypadají tak dvakrát dráž, než kolik doopravdy stojí, a nedělá mu problém za sebe skládat scény vtipné i magické... ale tentokrát to nejde příliš dohromady a vyprávění (místy dost připitomělé a poslepované) pěkně drhne. Jednička byla subtilnější a díky tomu měla větší tah. Tady se sice objeví asi milion a pět potvor, sám hláškař v rudé mezi nimi ale zaniká. A spolu s ním vyprchávají i všechny ty motivy, které určitě šlo rozehrávat stejně osudově jako v Temném rytíři. Del Toro ovšem na rozdíl od Nolana zvládl jen fragmenty - film jako celek se mu rozklížil v nákladnou přehlídku masek, jejíž vnitřní dramatičnost vyšumí nepříjemně rychle. V hlavě zůstane spíš šašek Krauss a pár fórů pro děti do dvanácti let, než červený superbouchač, kterým Hellboy před pár lety byl. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • V prvním díle útočily ohromné příšery a tak si režisér pohrával s myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby najednou zaútočily malé potvůrky, které jsou vlastně roztomilé. Zrodili se z toho zubatí skřítci, kteří mají neutuchající chuť na železo a nejraději ho získávají z lidského masa. (Rodriguez)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama