Reklama

Reklama

Projekt

  • angličtina Project (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1981, 6 min

Obsahy(1)

Plošková animace výstřižků a pixilovaná ruka projektanta, který na stole rýsuje panelový dům. Geniální metaforické přirovnání socialistického realismu a normalizace s panelákem, který rozmanitost životních stylů všech domácností zformátuje do jednotné šedé formy, až každý byt vypadá stejně. (ferrenc)

Recenze (7)

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov, ktorý vykreslili komunistickú ideológiu normalizácie a "králikární". Síce krátky, ale mimoriadni výstižný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na pracovním stole projektantovy ruce připravují pomůcky potřebné při navrhování projektu: tužky, pravítka, gumy, nůžky, barvy, tuš a papíry, kružidla, ořezávátko..Scénář : Jiří Barta. Kamera : Miloslav Špála. Hudba : Petr Skoumal ()

Mackin 

všechny recenze uživatele

Kritika potlačování jedinečnosti a individuality prostřednictvím neobvykle realizovaného stavebního výkresu panelového domu. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle více než třicet let starý Bártův kraťásek musím pustit sestře. Je v Brně na VUT na architektuře. Jen aby ten komunismus nepochytila :-D ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, výborně provedený a smutně pravdivý. I když vypovídá o době, kdy vzniknul (normalizace), tak je nadčasový, jenom se ty síly, které se lidi snaží uniformovat v každé době převlékají do jiných kabátků, běda, když je někdo osobytý a něčím se odlišuje. ()

Reklama

Reklama