Reklama

Reklama

Badgered

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Velká Británie, 2005, 6 min

Režie:

Sharon Colman

Hudba:

Peter Gosling

Obsahy(1)

Dvě na větvi sedící vrány stále svým krákáním obtěžují starého jezevce, který má kousek od jejich místa své obydlí, ani zdaleka netuší, že ony budou zanedlouho potrestány .. (ČSFD)

Recenze (9)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšií protivojnový film (!). V tom, že je animácia jednoduchá nevidím absolútne problém. Krásne dokresluje pohodovú, melancholickú atmosféru filmu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

krásná animace (kdo tvrdí, že je moc jednoduchá a tím špatná nechť je zbičován) je doplňována solidním příběhem, který jako by vypadl ze skleničky Martini v jednom stanu jedné polní nemocnice v Korei, naštěstí, protože jsem se chvíli bál, že budu muset vykřiknout "moc zelené!" ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jezevec spí ve své noře pod kopcem, na kopci sedí na stromu havrani. Idylku naruší vojenské rakety umístěné pod jezevcovo obydlí. Ten je nedopatřením odpálí. A vše je zas při starém. Takto jednoduché to je. Kresba je taky velice jednoduchá. Tempo pomalé. Je to celkem hezké, ale proč byl film nominován na Oscara 2006 v kategorii „Best Short Film“ mi trochu uniká. V seriálu „Mistři českého animovaného filmu“ vidíte v jednom díle hned několik kraťasů, které jsou bezpochyby nakreslené (popřípadě jinak animováné) lépe a i příběh je na vyšší úrovni. Čeští animátoři, vzchopte se! Badgered je průměr, vy máte na víc! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemná jednohubka o starém unaveném jezevci a protivných vránách. Příběh poučný a preventivní, takže si mé 4* zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste starý unavený jezevec, který si chce v klidu odpočívat ve své noře vykutané v obyčejném kopci. Jenže ty zatracené vrány nad vámi by pořád jen krákaly a váš spánek se promění v přerušované utrpení. To nejhorší vás ale teprve čeká, protože váš kopec má sloužit jako skladiště raket krátkého doletu. Film od skotské animátorky Sharon Colmanové vychází z její osobní zkušenosti. V kopcích, po kterých ve Skotsku chodívala, byly uložené rakety. A také jezevci. Napsala a nakreslila díky tomu krásnou taškařici, která velmi nenásilně poukazuje na ekologické problémy. Jednoduchá tradiční kresba se k filmu náramně hodí a dělá ze snímku velmi roztomilou záležitost. Palec nahoru. [Oscary 2005] ()

Reklama

Reklama