Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (653)

castor 

všechny recenze uživatele

Když divák začne postupně přemýšlet, že měl raději utřít prach než zapnout televizi, tak je asi něco špatně. Zvlášť, když si tvůrci do role Kaspiana vybrali další nesympatické dřevo. Pokračování Narnie je stejně bezkrevné a mdlé jako první díl, který oplýval neuvěřitelnou dějovou nudou, absencí emocí a kostrbatými triky. Takže nic nového pod sluncem, jen ten obří rozpočet mě dokonale vyděsil!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +temnější a to je dobře, mnohem lepší bitvy, i dětský čtyřlístek hraje lépe a chová se lépe, hudba, masky a různorodost postav -první hodinka je hodně roztahaná, příběh je směšně prostinký, český dabing není nic extra/// Lepší nebo horší než jednička? I předešlí díl odemně dostal 70% A kdybych hodnotil jen unylou a roztahanou první hodinku dvojky, tak by si jednička stála lépe. Jednička mi totiž hodně připomínala hru Heroes of Might and Magic mixnutou fanatasy pohádkou. Ovšem u dvojky musím vyzdvihnout hodně solidní bojové a akční scény, které měli drajv a koneckonců i dětští herci se posunuli kupředu. Edmud už není tak slizký, Lucinka je o něco méně sladká, Zuzka už konečně něco dělá a Petr není takový posera. Zato princ Kaspian má ještě co dohánět. No nakonec dám asi jen 3*, přeci jen jsem se ze začátku docela nudil a i příběh se mi zdal jakýsi vycucaný z prstu./// Celkem 70%/// ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Překvapení se už nekoná, ale zklamání také ne. Je to sice po filmařské stránce jedna velká vykrádačka, ale že by mi to nějak vadilo, to se říci nedá. Princ Kaspian nadále zůstává příjemnou pohádkou._______EDIT 10.4.2019: Výborná pohádka, kterou jsem si užil v míře vrchovaté. Mělo to napětí, spád a neuvěřitelně to odsýpalo. Navíc se v Praze prohánějí doubledeckery a v závěrečných titulcích je poděkování Pavlu Bémovi. Zkrátka absolutní spokojenost. Navíc tu výbornému Williamu Moseleymu skvěle sekunduje Ben Barnes. Na tyhle dva mladíky se zkrátka dobře kouká. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hrůzu a hnus. Místo toho jsem dostal docela šlušně dobrodružné fantasy s krásnou přírodou, skvělými akčními scénami, příjemný příběhem a místy stupidními dialogy. Oproti pitomé jedničce se tvůrci konečně nebáli bitev a tak jsem už hlavním hrdinům věřím jejich zabijácké pohyby a akční sekvence. Je to sice uherský rok, co jsem četl knihu, i tak co si pamatuji, tak hodně věcí bylo z děje vyškrtnuto, ale to vůbec nevadí, špíše potěší. Zkrátka, kdyby scénáristi nenapsali hlavním postavám tak stupidní kecy, tak bych tomu dal pětku, protože tohle je opravdu LOTR pro mladší. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Než jsem toto viděl včera v TV, někde jsem si přečetl, že Kaspiana hraje nějaká popová hvězda, pak jsem se podíval na fotky z filmu a byl tam - bezpohlavní šampón s účesem od "Metropolis Hairdressing". Skoro jsem se bál, že bobra bude hrát Justin Bieber a nějakou jinou artikulující potvoru Hannah Montana. A ve chvíli, kdy jsem si myslel, že se mé obavy rozplynuly jako radioaktivní oblak nad Brčálnílkem, přišel myšák s kordem. Sek jsem sebou o zem jako kuželka, z mrákot mě dostala až resuscitace v podobě hlasité televizní reklamy. A protože jsem člověk, co si televizi skoro neumí ani zapnout (zvlášť když k tomuto úkonu dnes potřebuje více jak jeden ovladač), tak jsem netušil, že Prima do filmu sází reklamy po 20 minutách. Což mě pekelně vytáčelo. Pročež jsem byl nucen poupravit své motto, které v upgradované verzi zní: "Mouše bych neubížil, ale pracovníkům Primy a Novy ano." Dobře, řekl jsem si, budu hodně pít a každou reklamu budu mít aspoň čas zajít si na WC. A ono celý film nic. Zato v noci jsem lítal na hajzlík jak beduín, co objevil v poušti oázu. Když skončil tenhle "film" napěchovaný příšernými herci (zvlášť ti mladí jsou úplně mimo), oddechl jsem si tak, až se vzedmuly i záclony. Mám dojem, že jsem vydržel do konce jen kvůli Peteru Dinklagovi, jehož skřetík byl fajn. Zbytek byl - %ˇ´=´=,-.§ůú=?."!ú( -------> ze strachu ze zabanování zašifrováno. PS: Táhněte do háje všichni, kdo tu melete o nějaké křesťanské propagandě. Lewis byl věřící no a? Se z toho pos****te?? ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • 19. června 2008 měl snímek v londýnské O2 Areně nejpočetnější premiéru v britské historii - zúčastnilo se jí 10 000 lidí. (Herr_Flick)
  • Režisér Andrew Adamson strávil hledáním nejvhodnějšího představitele prince Kaspiana více než rok. Nakonec do této zásadní role obsadil Bena Barnese jen tři a půl týdne před začátkem natáčení. (POMO)
  • Dřevěný most, který se objevuje ve vrcholné scéně, byl postaven přes řeku Soca ve slovinském kraji Bovec a jeho stavba trvala dvaceti konstruktérům a dělníkům měsíc. Roger Ford se při jeho navrhování inspiroval mostem, který postavil Julius Caesar přes řeku Rýn během bojů s Germány. Aby bylo možné Fordovy plány uskutečnit, museli konstruktéři dočasně odklonit tok řeky. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama