Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Některé fanouškovské projekty si zaslouží uznání i obdiv, mnohdy jsou na velice solidní úrovni – ovšem tady jsem dost na vážkách. Za vůbec nejslabší věc označím bohužel český dabing – moc se mi nelíbil i přes snahu jeho tvůrců, dále pak výběr představitelky hlavní hrdinky – nic moc, jinak to ovšem zas až taková hrůza nebyla. Akční pasáže (souboje) celkem dobré, skřeti taky nebyli špatní – to ten skalní troll – raději se nebudu vyjadřovat – nicméně to byl poloamatérský počin, který alespoň divákům nabídne Aragornovo zrození a patálie jeho rodičů i lidu…A režisérka se ukázala býti celkem dobrou herečkou – rozhodně byla pěknější coby hraničářka, než samotná hlavní hrdinka a matka Aragorna…50% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sláva Kate Madison! Realizace takového projektu ji musela sežrat obrovské množství času a prostředků... Na jednu stranu bych ocenil přístup k věci trošku víc... Testosteronový, přeci jen, ty kostýmy a chlapíci v nich navlečení ochotni vyblbnout se před kamerou k dispozici byli, zatímco takhle je klad na romantickou složku možná až moc velký. Závěrečný boj ve vesnici dokonce působil opravdu epicky a následující děj zas emotivně. Toho, že kulisy jsou ze tří domů a bojovníků je na každé straně maximálně dvacet si stejně ani moc nevšimnete. Jeden z nejlepších fan filmů všech dob, překonávající předchozí Lov na Gluma o půl námořní míle ()

Reklama

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Jako třeba v případě Hunt for Gollum, poměr cena-výkon je základním měřítkem kvality fanouškovských amatérských filmů tohoto střihu. Tenhle je hezky udělaný, pokrývá dosud nezfilmovaný zajímavý úsek příběhu a za to si zcela právem vysluhuje 4 hvězdičky. Největší minus ve zpracování je, že Arador, a většinou i Arathorn, úzkostlivě lpějí na nošení koruny, a to často, i cestou do terénu za skřety - vypadá to velmi divně. Ale celkově výborný dojem! ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Další amatérská výprava do středozemě nám odvypráví starý příběh o setkání Arathorna a Gilraen,kteří přivedli na svět Aragorna.Příběh vypráví o statečnosti hraničářů jejich životě a jechi prvotnímy problémy s nájezdy skřetů.Výborná a za zmínku stojí akční stránka filmu hlavně tedy pak ona konečná obrana vesnice.Občas film působí zdlouhavě,ale tvůrci nás chtěli co nejvíce seznámit s historiií středozemě.Výborně natočené až se mi nechtělo věřit že jde o amatérský fanfilm.Hudba střih i dokonce herecké umění je opravdu na hranici profesionální úrovně-někteří profesionální režiséři by si měli brát velký příklad jak se dělá film.Hodnotím na plný počet právě s nadhledem že se jedná o fanfilm. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jedna vesnice po druhé jsou likvidovány pod nájezdy skřetů - z jedné takové se jen tak tak zachrání mladá Gilraen se svými rodiči. I na útěku jsou ale skřety pronásledováni, a když už to s nimi nevypadá moc dobře, jsou naštěstí zachráněni skupinou Dúnadanů pod vedením Arathorna (Christopher Dane), syna Aradorova a dědice Isildorova. I v těchto temných dobách ale kvete láska, a i když královská linie visí na vlásku, naděje bude zachována ve spojení Arathorna s Gilraen a v jejich synovi - Aragornovi ... Pán Prstenů, ať již jako kniha nebo jako film, patří k mým nejoblíbenějším dílům vůbec - Tolkienovi se podařilo vytvořit dokonalý svět, ze kterého je stále kde čerpat. Tento film natočila skupina fanoušků v kulisách z Pána prstenů (samozřejmě za vydatné pomoci Weta Workshop) - což je samo o sobě již polovinou úspěchu. Sice je chvilkama znát mizivý rozpočet, ale od doby, co jsem viděl Tolkienova Hobita v divadle, tak jsem si jistý, že celá Středozem jde v pohodě ztvárnit i na dětském pískovišti. Co bych ale filmu vytkl je trochu plytký příběh (ono když je jasné, že Aragorn musí přežít, tak je těžko co vymýšlet) a taktéž někteří herci mi dvakrát nesedli (třeba paní Gilraen, že ano). Každopádně je ale skvělé, že takovéto filmy vznikají - aspoň člověk dokáže nějak překlenout to tíživé období mezi posledním Pánem Prstenů a očekávaným Hobitem... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Úvahy nad natočením Born of Hope sahají až do listopadu 2003. Tehdy ale nápad ztroskotal na nedostatku zkušených a ochotných lidí. Po dvou letech se tým dal skutečně dohromady a v dubnu 2006 byly nafilmovány materiály pro budoucí trailery a featurette. V červenci 2008 se pak začal točit samotný film. (gogos)
  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)
  • Elfové Elrohir (Sam Kennard) a Elladan (Matt Kennard) jsou syny Elronda (Hugo Weaving), vládce z Roklinky, který se objevuje v sérii Pán prstenů. Proto byl také Aragorn (Viggo Mortensen) vychováván v Roklince, kde potkal budoucí lásku Arwen (Liv Tyler), sestru Elladana a Elrohira. (ricky4)

Reklama

Reklama