Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

misterz 

všechny recenze uživatele

Scoop je taká príjemná pohodička na relax so sympatickým hereckým obsadením a roztomilo neurotickým W. Allenom ako bonus. Čakal som však od neho viac. Napriek tomu, že tu pár krát zaperlil nejakú hlášku, tak celkovo mi tie dialógy prišli až moc odľahčené a menej humorné ako inokedy, pričom postrádali typickú Allenovskú iskru irónie a satiry. V jeho podaní tu v tejto rovine rezonovala iba jedna téma, téma antisemitizmu, ale to len tak veľmi na okraj, decentne a veľmi málo. Avšak to samotné pátranie po pravde a tarotovom vrahovi nebolo vôbec zlé a čo je hlavné tak nenudilo. Skrátka, keď tento film človek berie len ako jednoduchý komediálny krimi relax s občasným bonmotom, tak sa to dá. Viac ako lepší priemer však tomu dať nemôžem. 65/100 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně staromódní, jemně okoukaný a to, že je jednoduchý a několikrát viděný a že se ničeho nového prakticky nedočkáme, mi ani trochu nevadilo!! Několikrát mi sice v hlavě probleskla vtíravá otázka, zda-li jsem to a tamto někde neslyšel v lepší verzi. Woody si prostě hraje, plní si své a s každým novým nápadem hned utíká k psacímu stolu, aby rok co rok mohl roztočit další ze svých příběhů. Láska a smrt, Banáni, Annie Hall, Manhattan, Hana a její sestry a řada dalších.. jen málo současných autorů se může pochlubit takovými skvosty!! Oproti žánrově čistému Match Point je zcela jistě slabším dílkem, opět lehce nabourává britské tradice a opět nám představuje příslušníky vyšších vrstev. Prvních třicet minut ale ani zdaleka nenasvědčovalo tomu, že mé hodnocení půjde až na 4*. Brilantní dialogy, absurdní situace a zejména nadstandardní herecké výkony. Rozkošně koketující, potrhlá i naivní Scarlett je zde čistě allenovskou postavou, ale například vedle podobně laděného Kennetha Branagha (nervózního a koktajícího z Celebrit) vyšla zcela vítězně. Talentu má ve svém útlém věku na rozdávání. Typicky neurotický Woody s ošuntělými triky místy nestíhá, jistojistě v některých scénách otírá hranici svých hereckých možností. Příjemným překvapením je ale urostlý Hugh Jackman. Uvolněná, stále ještě nadprůměrná komedie!! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónovTržby USA $10,525,717Tržby Celosvetovo $39,215,642║ aspoň že ten Woody Allen vie točiť dosť úsporne _Nič nové pod slnkom Scarlett Johansson opäť ovládla tento film a drží ho svojím stvárnením nad vodou, Woody Allen a Hugh Jackman sú pri nej skoro neviditeľný. Príbeh nijak zvlášť náročný ale pár úsekov sa tu nájde čo pobavia prípadne potrápia myseľ. V každom prípade je to slušný priemer s vygradovaným koncom. A tak trošku je to v štýle úspešného Match Point ale dá sa to prekusnúť. /65%/ ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Obdivujem Woodyho Allena a jeho chut natocit minimalne jeden film rocne, pretoze sam mam este co dobiehat, co sa jeho filmografie tyka. Tato komedia ma celkom pobavila, pretoze niektore dialogy sa celkom vydarili, ale na takych DAREBACKOV (2000) nema. Scarlett Johansson sa mi tu velmi pacila, Hugh Jackman pohodak a Woody Allen vecny stresak. Proste pohodava komedia s klasickou hudbou, myslim ze z Labutieho jazera... 30.12.2008 ____ Scarlett Johansson - (Sondra Pransky) +++ Woody Allen - (Sid Waterman) +++ Hugh Jackman - (Peter Lyman) +++ Charles Dance - (Pan Malcolm) +++ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Tento film je druhým filmom scenáristu a režiséra Woodyho Allena, ktorý nemá premiéru v kinách v Spojenom kráľovstve. Ďalším filmom bol Hollywood Ending (2002). (Pat.Ko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. července 2006 v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama