Reklama

Reklama

Biznis

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Frankie, mladík na útěku ze špinavého ghetta v jižním Londýně, plánuje svůj útěk a začátky nového života ve slunném Španělsku – přesněji na Costa Del Sol. Vybaven ničím více než jen pár drobnými se vydává na cestu a to aniž by věděl, že tato nepatrná suma ho zavede do lákavého světa bývalého gangstera Charlieho. Dříve než si to sám stačí uvědomit, Frankie dostane více než po čem toužil – je jedním z Charlieho gangu a náhle se ocitá uprostřed světa organizovaného zločinu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Frankie went to Hollywood. Nick Love, cosi jako expert na britskou pokleslost, nabízí v Byznysu hodinu a půl trvající variaci na videoklipy Duran Duran. Plus hulení, kokain a pomerančově zrzaví gangsteři pálící po sobě ručními zbraněmi v pomerančovníkových hájích Costa del Sol. Všimněte si, že nezmiňuji motiv filmu ani děj. Není důvod. Chlapi pašují drogy, šukají děvky, prohánějí po mizerných španělských silnicích drahé německé vozy, utrácejí peníze a tancují v legračních outfitech na to, co se v neméně pokleslé střední Evropě považuje za "klasiku". Ale Danny Dyer smažky umí a nepostrádá to podmanivý dovolenkový retro-styl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Sammy byl něco jako Robin Hood........akorát že bral všem a dával jenom sobě." Nick Love natočil film ne nepodobný Fotbalové fabrice, což umocňovali Dan Dyer a Tamer Hassan v hlavních rolích, ale to vůbec není na škodu. Není to sice tak natřískaný hláškama, ale ten vtip, spád a nulový morální ponaučení je tu taky, takže pokud táta řikal "Jestli nechceš dopadnout jako já, vyhejbej se zločinu, děvkám a drogám.", tak vemte krk na to, že mlel pěkný blbosti.85% ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Hoci uznávam, že po obsahovej stránke to nie je nič extra a príbeh by sa dokonca dalo označiť za tuctový (v klasickej rovnici - rýchly vzostup a ešte rýchlejší pád), mne sa to páčilo tak či tak. Nemôžem si pomôcť, no tá štýlovosť, krásne prostredie, hity osemdesiatych rokov a tak ďalej proste mali niečo do seba. Teda minimálne dopomohli navodiť fantastickú atmosféru, ktorá má obrovský šmrnc! Na vizuálnu stránku filmu bol tentokrát kladený asi skutočne vysoký dôraz, to je vidno prakticky v každom zábere. Skvelá práca kameramana. No a keď sa to tak vezme, mne vlastne neprekážal ani ten obohraný tuctový príbeh, taká klasika v rámci gangsteriek, ktorá v žiadnom prípade neurazí (teda aspoň nie milovníkov daného žánru). Páčilo sa mi okrem iného aj to, že sa Nick Love podobne ako v jeho predošlom Football Factory dištancoval od akéhokoľvek moralizovania, z ničoho si nerobil ťažkú hlavu a zobral to s patričným humorom, tak ako sa na britskú tvorbu patrí. Inak, Danny Dyer a Tamer Hassan boli podľa mňa skvelí (osvedčili sa už viackrát), pričom ostatní sa tiež nenechali nijak zahanbiť, postavy boli jednoducho vo všetkých smeroch (a bez ohľadu na ich "živobytie" :-) nadmieru sympatické, podobne ako aj celý film. Taký príjemný retro úlet, ktorý mňa osobne vcelku potešil. 4/5 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Britská variace na kultovní Scarface zasazaná do prostředí Španělska. Vcelku zábavné, ale poněkud laciné. Chybí osobnost, která by film lépe táhla a trochu poutavější scénář. Koukat se na to ale dá dobře a pokud jste fanoušky podobných gangsterek, tak se vyplatí dát tomuhle snímku šanci. Atmosféra 80. let se povedla zejména díky stylovému oblečení :) Hudba samozřejmě také skvělá, ale možná je jí až příliš. Lepší tři hvězdičky. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

80-ky, disco, košile, teplákovky, kabrieloty, zbraně, drogy, ženy, Vice City a pořádný Biznis k tomu. Já se při téhle anglické retro gangsterce docela bavil, a to i přes to, že příběh by dokázala napsat i opravdová od Matela... Asi tou rozvlátou atmosférou nebo co... The geezer was so hard even his nightmares were scared of him. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama