Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi biografie v rade, ktera krome Angeliny neni nicim moc zajimava. Opet tu mame cestu na vrchol, drogy a pad, proste totalni predvidatelna klasika. Ja vim, je to podle skutecnejch udalosti, ale stejne. Tady je film navic prokladanej otravnejma rozhovorama, ktery popisujou Giu a cely si to hraje na lehce dokumentarni styl. Navic clovek ani moc nemuze Gie fandit, chova se jak krava, bere drogy a vsechno si zpusobila sama. Navic nizsi rozpocet je misty znat. Nicmene Cristofer si tohle vsechno nastesti vcas uvedomil a zachranil to obsazenim hlavni role. Co muze bejt totiz lepsiho, nez sexy Angelina Jolie hrajici sexy modelku, nemajici problem ukazat kozy a zadek. No a krome toho, ze se obcas slikne a obcas si da nejakou odvaznejsi scenu, tak taky velice slusne hraje a v zaveru da vzpomenout na Naruseni, u kteryho bych si tipnul, ze zkusenosti z tohohle filmu vyuzila. Slabsi 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gia je jeden velký herecký koncert Angeliny Jolie, kterou jsem snad vážněji ještě neviděl zahrát. Přišlo mi ale, že tenhle film je jenom o hereckém talentu Angeliny Jolie. Jasný totiž je, že tenhle film bude jedna velká tragédie a od začátku do konce se sype stejně tak rychle, jako třeba takový domeček z karet. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Udatná valkýra showbyznysu, nespoutaná tělem ani duší. Vždycky svá a nikdy jiná. Krásná. Jedinečná. Taková byla Gia. A taková je i Angelina Jolie, takže proto ji ta role tak sedla a neslo rozeznat, kdo je kdo. Kdybych nevedel, ze se Jolie narodila jeste v dobe, kdy Curangi zila, tak bych si stal za tim, ze je to jeji reinkarnace. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem měl možnost vidět Giu, která Angelině nastartovala kariéru. Ta role zhýralé modelky ji neskonale sedla. Jeden z jejich nejlepších výkonů a stojí za tím, že tento víceméně levně vypadající televizní film má takové hodnocení jaké má. Život samotné Gii je typickým příkladem modelky, která neuřídí svůj život a podlehne nástrahám. Určitě škoda života. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie to zahrala dobre, pripúšťam. No nemôžem povedať, že ma dostatočne dojal "citlivý príbeh dietaťa strateného vo svete aj vo vlastnom vnútri" (meave). Angelina to zahrala až tak dobre, že keď som sledovala Giinu povahu, vôbec sa mi nezdala byť strateným dieťaťom - naopak, bola to panovačná, manipulatívna a zhýčkaná mrcha. Originálna charizmatická rebelka? Iste, veď presadzovala hlavne to, čo chcela ona a vďaka vrodenej kráse jej to ľudia žrali. Ak nie, terorizovala ich a aj tak si robila čo chcela. Potom si zničila život (doslova) a všetci plakali. Hmm. Jej príbeh bol však atraktívny, lebo v polovici 80. rokov bol AIDS veľkým strašiakom a vieme si predstaviť, ako smrť modelky otriasla módnym priemyslom. Keby bola zomrela na zápal pľúc, neštekol by po jej príbehu ani pes. Čím to je, že keď sa spoja celebrity, drogy a AIDS, robíme ikony z ľudí, ktorí by mali byť všetkým iným, len nie vzorom (to platí aj pre Freddieho Mercuryho, hoci milujem jeho hudbu, on vedel, kedy to posral). Ľutujem, ale nemám súcit s rozmaznanými superhviezdami, ktoré sú zdravé, krásne, úspešné, milované a bohaté a pritom majú tonu psychických problémov a drogujú, lebo sú zdravé, krásne, úspešné, milované a bohaté. Posrať si život drogami je každého výsostné právo, ale nemusím sa predsa tváriť, že ma to niečím inšpiruje. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Film získal kromě dalších prestižních cen i dva prestižní Zlaté Glóby. (Elisebah)
  • Gia Marie Carangi se narodila 29.ledna 1960 ve Philadelphii v Pennsylvanii, kam chodila i do školy. Vystudovala Abraham Lincoln High School. Její matka Kathleen Adams Carangi opustila celou rodinu, když bylo Gie jedenáct let. Později Gia pomáhala v bistru svého otce, Josepha Carangi, ale nakonec utekla do New Yorku, kde rozjela dráhu supermodelky. Měla ještě dva bratry, Michaela a Joea. Gia, která se nikdy netajila svoji lesbickou orientací, měla také velmi pozitivní vztah k drogám. Ke klasickému kouření cigaret postupně přibývala marihuanna, LSD, kokain a nakonec heroin, který se jí stal osudným, když se nakazila od použité jehly. Zemřela na AIDS 18.listopadu 1986 v Hahnemann University Hospital ve Philadelphii. Její pozůstatky jsou pohřbeny v Sunset Memorial Park, Feasterville v Pennsylvanii. (Rodriguez)

Reklama

Reklama