Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

misterz 

všechny recenze uživatele

Potreba lásky a pocitu, že na tomto svete nie sme osamotení je veľmi dôležitá, no žiaľ občas sa stáva, že to dostane patologický rozmer. Hlavne keď v minulosti zasiahla človeka nejaká ťažká trauma... Asi najvýraznejšia herecká rola A. Jolie. Maximálne herecky presvedčivá, maximálne charizmatická, maximálne živelná a hlavne diabolsky krásna... Nemôžem povedať, že by súkromný i profesný život prvej supermodelky na svete menom Gia Marie Carangi nebol dostatočne zaujímavý, no samotné spracovanie, i keď informačne veľmi hutné a realistické (niečo na spôsob životopisnej dokudrámy), nemalo na mňa taký emotívny účinok ako som čakal. Ale koniec bol veľmi silný a smutný - prvá slávna ženská obeť AIDS. To ako tam opísali jej smrť, no hrôza, hlavne keď si uvedomíme akou krásou skutočná Gia oplývala. Na hranici 3-4 hviezd. 69/100 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala znovu po deseti letech a už mi nepřišel, tak dokonalý, jako když jsem ho viděla poprvé, proto snižuji hodnocení. Angelina je pořád skvělá a tenhle herecký výkon považuji za jeden z jejích nejlepších v její kariéře. Ale vadí mi dost styl, jakým je film natočený. V jedné scéně se objeví jeden moment třikrát za sebou, zřejmě, aby zdůraznili tu důležitost, ale tohle mi extrémně vadilo. Celkově mi vlastně postava Gii přišla i dost odměřená, takže jsem si k ní nenašla to pouto. Na poprvé mě film rozbrečel, tentokrát jsem z toho necítila žádnou emoci. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď pracuj, žít můžeš později!" Tak to je odvážné tvrzení ve světě, kde si dámy neobdařené tělesným tukem z nudy přepudrovávají nosy koksem a narušují celistvost žil pravidelnými vpichy jehel. Mne tedy svět modelek, supermodelek ani topmodelek absolutně nevzrušuje, ale Giina poloha rozpustile svérázného provokatéra mne dost bavila. Dramatická část však bohužel dostala větší prostor než ta pohodová a patrně proto pro mne Gia představuje jen průměrný životopisný film. ()

Luciana 

všechny recenze uživatele

Živoucí, sexy, divoká, s nevyhraněnou sexualitou a lehkými sklony k sebedestruktivitě. Taková byla nejen Gia (celým jménem Gia Marie Carangi), ale donedávna i její (filmové) druhé já - Angelina Jolie (tuhle divoženku zklidnilo až mateřství). Role Gii byla pro tehdy nepříliš známou herečku nejen velkou výzvou, ale především zatěžkávací zkouškou z které se dostávala bezmála rok, natolik ji úloha ztroskotavší modelky vyčerpala. Nutno podotknout, že tento vcelku povedený snímek, zachycující jak vzestup tak tvrdý pád modní ikony let osmdesátých, obsahuje i několik velmi žhavých (nejen lesbických) erotických scén, ve kterých Angie odhalí téměř vše. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý životopisný film o krásné dívce se zlatými vlasy, ke které chodili lidé a každý si odnesl pramínek aniž jí za něj cokoli dal. Hledala v životě záchytný bod, ale všechny se jí rozpadaly pod rukama. A na ten poslední, který jediný byl stálý, už neměla odvahu ani sílu. Prohnala se životem, zazářila jako nikdo jiný, stejně rychle zhasla a na její místo čekala už řada dalších. Rychlost, žár a marnost, takový pocit jsem z filmu měla. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočen podle skutečnosti. (Elisebah)
  • Angelina Jolie (Gia) řekla o Gie Carangi: „Když je volná a sama sebou, je neuvěřitelná. To je ta tragédie jejího příběhu. Myslíte si: ,Sakra, vždyť nepotřebovala drogy, to ona byla droga.‘“ (TheRay97)
  • Ve filmu sice nikde vidět podobizna skutečné Gii M. Carangi není, nicméně na dvou verzích originálního plakátu k filmu je  její obličej zachycen. (dickens)

Reklama

Reklama