Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Angelina je vážně výborná herečka a tady měla obrovskou příležitost se předvést a taky se předvedla. Z obrazu téměř nezmizí: mluví, nadává, fetuje, miluje, pózuje a všechno na plný pecky. Z filmu, který je krapet tendenčně natočen a v podstatě od začátku můžete předvídat, kam se děj bude ubírat a to i režijně (takže žádné obrazy pozpátku, vložené anime, atd.), udělala Angelina právě svým přesvědčivým projevem něco velmi zvláštního. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o "celebrite", ktorej prínosom tomuto svetu bolo vystavovanie peknej tváre vyšperkovanou bezuzdnou nahotou, lesbicko- homosexuálne orgie a keď už ani to nestačilo tak bolo nutné vyskúšať všetky omámne látky a drogy, aké boli len dostupné. Klasický životný príbeh každej modelky, rozumej lacnému kusu mäsa v pozlátku noblesy. Len s tým, že táto krásavica stihla dostať aj špeciálnu chorobu ako čerešničku na torte. Krásny príklad pre ďalšie mladé následovníčky. Či Angelina naozaj hrala, o tom by som veľmi pochyboval. Hrala asi tak ako Charlie Sheen v Dva a pol chlapa. Z veľkej časti seba, aspoň čo sa jej mladosti týka. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších filmov. Koniec ma vážne prekvapil, i keď som od začiatku tušil, že to s tými drogami ani inak nemôže dopadnúť. Ale na druhú stranu ma to dosť prekvapilo. Giu zaraďujem k tomu najlepšiemu, čo Angelina Jolie vo svojej bohatej hereckej filmografií stvárnila. S námetom si poradila s nonšalanciou sebe vlastnou. Dokázala ma rozosmiať aj dojať, skrátka zapísať sa nezmazateľne do srdca. Navyše nám ukázala skoro všetko a s krásnou Elizabeth Mitchell natočila jednu z pre mňa najerotickejších filmových scén. Nádherná dráma. Doporučujem. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Módní průmysl - nejzbytečnější a nejtrapnější průmyslové odvětví všech dob. Ale o tom tenhle film zas tak moc není. Je to o holce, která zkrátka neuhlídala sama sebe. O hezké, svobodomyslné, sebestředné a naivní holce, které nedokázala pomoci ani zamilovanost do jiné osoby. Nebudu spekulovat nad tím, jak moc je film pravdivý a jak moc kopíruje skutečnost v rámci biografie. Budu se soustředit na to, co jsem viděl. A Angelina Jolie zvládla svou roli více než dobře, stejně jako drtivá většina ostatních herců a (hlavně) hereček. Elizabeth Mitchell nebyla rozhodně jen tak ledajakou vedlejší rolí. A vztah jejich rolí, tedy Angeliny a Elizabeth, byl asi tím nejzajímavějším na celém snímku. Celý ten módní byznys se podařilo tvůrcům docela dobře a nekřečovitě vyobrazit, tedy ty jednotlivé náhledy pod pokličku, takže jsem se musel chvílemi ironicky usmívat...jako kdybych se díval na opravdovou módní přehlídku. A na závěr citát z filmu: ,,Móda není umění. Móda není ani kultura. Móda je reklama...a reklama jsou peníze. A za úplně každý dolar, který vyděláš, musí někdo zaplatit.´´ ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Aby měl takovýto tragický životní příběh, u něhož víme jak dopadne, nějakou výpovědní hodnotu, musí být podle mě víc než kdy jindy postaven na kvalitním hereckém výkonu. To co Angelina předvádí je přinejmenším nadstandard. Mladičká, citlivá, začínající modelka - na všechny strany rozdává lásku, které se jí neopětuje.Ve svém nitru zmatená, přichází do velkého světa modního businessu, ve kterém se postupně ztrácí a přichází o poslední zbytky své křehké osobnosti. Kolotočem událostí je semletá a vyplivnutá dřív, než si stihne vše uvědomit a na poslední chvíli se pokusit zatáhnout za záchrannou brzdu. V momentě, kdy se snaží vymanit z drogové závislosti, je už totiž postavena před jednu předem prohranou bitvu. Film se nepokouší nuceně moralizovat (čehož jsou důkazem výpovědi členů rodiny - hlavně maminky,která by si ráda umyla ruce a zbavila zodpovědnosti, přestože v nejvypjatějších situacích nebyla Gie nikdy oporou a právě ona nese viny největší podíl), ale jen vše otevřeně a relativně objektivně zobrazit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Gia Marie Carangi se narodila 29.ledna 1960 ve Philadelphii v Pennsylvanii, kam chodila i do školy. Vystudovala Abraham Lincoln High School. Její matka Kathleen Adams Carangi opustila celou rodinu, když bylo Gie jedenáct let. Později Gia pomáhala v bistru svého otce, Josepha Carangi, ale nakonec utekla do New Yorku, kde rozjela dráhu supermodelky. Měla ještě dva bratry, Michaela a Joea. Gia, která se nikdy netajila svoji lesbickou orientací, měla také velmi pozitivní vztah k drogám. Ke klasickému kouření cigaret postupně přibývala marihuanna, LSD, kokain a nakonec heroin, který se jí stal osudným, když se nakazila od použité jehly. Zemřela na AIDS 18.listopadu 1986 v Hahnemann University Hospital ve Philadelphii. Její pozůstatky jsou pohřbeny v Sunset Memorial Park, Feasterville v Pennsylvanii. (Rodriguez)
  • Film je natočen podle skutečnosti. (Elisebah)
  • Film získal kromě dalších prestižních cen i dva prestižní Zlaté Glóby. (Elisebah)

Reklama

Reklama