Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gia je jeden velký herecký koncert Angeliny Jolie, kterou jsem snad vážněji ještě neviděl zahrát. Přišlo mi ale, že tenhle film je jenom o hereckém talentu Angeliny Jolie. Jasný totiž je, že tenhle film bude jedna velká tragédie a od začátku do konce se sype stejně tak rychle, jako třeba takový domeček z karet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď pracuj, žít můžeš později!" Tak to je odvážné tvrzení ve světě, kde si dámy neobdařené tělesným tukem z nudy přepudrovávají nosy koksem a narušují celistvost žil pravidelnými vpichy jehel. Mne tedy svět modelek, supermodelek ani topmodelek absolutně nevzrušuje, ale Giina poloha rozpustile svérázného provokatéra mne dost bavila. Dramatická část však bohužel dostala větší prostor než ta pohodová a patrně proto pro mne Gia představuje jen průměrný životopisný film. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi biografie v rade, ktera krome Angeliny neni nicim moc zajimava. Opet tu mame cestu na vrchol, drogy a pad, proste totalni predvidatelna klasika. Ja vim, je to podle skutecnejch udalosti, ale stejne. Tady je film navic prokladanej otravnejma rozhovorama, ktery popisujou Giu a cely si to hraje na lehce dokumentarni styl. Navic clovek ani moc nemuze Gie fandit, chova se jak krava, bere drogy a vsechno si zpusobila sama. Navic nizsi rozpocet je misty znat. Nicmene Cristofer si tohle vsechno nastesti vcas uvedomil a zachranil to obsazenim hlavni role. Co muze bejt totiz lepsiho, nez sexy Angelina Jolie hrajici sexy modelku, nemajici problem ukazat kozy a zadek. No a krome toho, ze se obcas slikne a obcas si da nejakou odvaznejsi scenu, tak taky velice slusne hraje a v zaveru da vzpomenout na Naruseni, u kteryho bych si tipnul, ze zkusenosti z tohohle filmu vyuzila. Slabsi 4*. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Gia je podle mě jeden z nejlépe natočených životopisných snímků. Je to sice malý, nenápadný film, ale jeho hlavní myšlenka je plná naléhavosti a bezmocnosti.... Nádherná Angelina Jolie si tímto výkonem upevnila pozici jedné z nej hereček sídlící v Hollywoodu. Občas jsem si myslel, že natáčí opravdový život Giy a ne jen rekonstrukci.__Gia Marie Curangi je odstrašující případ drog, ale zároveň dokazuje, že i takovéhle problémy se dají řešit. Řešit ale jen s pomocí vůle. A pak, že slavní to mají lehké... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Gia. Stačí mi slyšel pouze to jméno a hned se mi vybaví celý film. Bohužel se mi vybaví pouze negativní část života této dívky, která odpovídá titulku snímku: Příliš krásná pro smrt. Příliš divoká pro život. Tento film jsem viděla poprvé jako hodně malá a přesto ve mě zanechal takový zážitek, který pouze zesílil postupem času, kdy jsem se na film dívala znovu a znovu. Dívka, která ze dne na den získala slávu, peníze a moc nad velkým množstvím osob a pak kvůli lásce vše opět ze dne na den ztratila. Kvůli lásce, která byla silnější než ona a nezvládla s ní bojovat. Bylo to silnější než ona. Poté, ve chvíli, kdy zjistila, že je na tom už opravdu hodně zle, tedy zatla zuby a snažila se být zase taková, jako dřív, ale přesto, zde byl další pád. Gia byla ke konci smířena s tím, že zemře a věděla, že to jinak nepůjde a snažila se, aby svým blízkým nějakým způsobem neublížila. Ale to už bylo příliš pozdě. Angelina Jolie je podle mého názoru pro tuto roli stvořena a zahrála ji velice přesvědčivým způsobem. Samozřejmě - což je jí vlastní, se nestyděla ani v určitých intimních či velice intenzivních scénách a ujala se své role na maximum. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočen podle skutečnosti. (Elisebah)
  • Film získal kromě dalších prestižních cen i dva prestižní Zlaté Glóby. (Elisebah)
  • Ve filmu sice nikde vidět podobizna skutečné Gii M. Carangi není, nicméně na dvou verzích originálního plakátu k filmu je  její obličej zachycen. (dickens)

Reklama

Reklama