Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri scénke "Kate Winslet, jazyk a prsník" som sa nevedela prestať smiať. Nemám dôvod nedať plný počet bodov. Toto je typicky Gervaisovský britcom o dvoch mantákoch a svete šoubiznisu. Chvíľami na zamyslenie, chvíľami gulervúca sranda. V podstate aj tie morálne ponaučenia o dnešnej spoločnosti a moderných ľuďoch sú predkladané veľmi prirodzeným spôsobom a prezentované hlavne skrz trápne situácie - Ricky miluje kolosálnu trápnosť malých ľudských životov :-) A určite tak ľahko nezabudnem ani na skautíka Daniela Radcliffa - pozrite si Extras a už nikdy sa nebudete dívať na Harryho Pottera rovnakými očami! :-D ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Skvělý situačně komediální seriál, ve kterém se objevují jako hosté hollywoodské hvězdy největšího kalibru, ve kterých hrají sami sebe, ale spíše doufáte, že je to pouze mystifikace. Hlavní dvě postavy nejsou tak charismatické, jako jiné postavy v mých jiných oblíbených seriálech, chovají se někdy dost zvláštně a skoro si přejete, aby třeba Andy tu pravou roli nikdy nezískal. Na podnose jsou často nošeny takřka totožně trapné (pro "hrdiny") situace jako v Přátelích (ovšem bez přidaného smíchu), ale je to opravdu zábava a těch 30 minut uteče fakt rychle. Celkově se mi to jeví jako další (kvalitativně) úspěšný produkt mého milovaného HBO - zkrátka spokojenost. ()

Reklama

Ewey 

všechny recenze uživatele

Další povedený seriál od Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta. Konečně si Merchant taky napsat něco pro sebe - roli agenta, naprosto geniálního hlupáka:D Gervais je jako smolařský komparzista, docela sympatický. Někdy si říkáte, jak vůbec může někdo mít takovou smůlu, ale on si za to může sám, a když se o nějaký naprostý trapas nepostará on, jistě mu pomůže jeho trhlá kámoška. Občas se objeví ňáká ta celebrita, třeba Kate Winslet, která poradí jak na sex po telefonu i jak vyhrát oskara, nebo Sir Ian McKellen a jeho teploušská hra, popřípadě Daniel Radcliffe(s holkou to už rozhodně dělal). Vánoční speciál mi dojen sice trochu zkazil, ale jinak o srandu nouze není. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál, který je minimálně stejně dobrý jako předcházející The Office. Styl humoru Merchanta a Gervaise spočívá v trapnosti (takové divadlo krutosti vs. lidská komedie). Někdo si bude studem zakrývat zrak, mě ale postava Andyho Millmana věru potěšila a já se těším na další projekt této originální britské dvojice. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

No to je vážně drzost! Natočit dvě série seriálu, jen kvůli tomu abych se mohl sejít se svým hereckým (De Niro) a hudebním (Bowie) idolem. A Merchant ho klidně nechá. Tak snad ještě aby Gervais hodil roli svýmu nejlepšímu kámošovi (počkat, Jonathan Ross tam hraje taky). Zbytek se nějak dotočí. Tak nevim pane Gervais: Are you havin' a laugh? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)
  • Jména dvou postav, Damon Beesley a Iain Morris, jsou vypůjčené od dvou slavných britských producentů. (HappySmile)

Reklama

Reklama