Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

choze 

všechny recenze uživatele

Gervais v sitcomu (EXTRAS) o natáčení sitcomu (When a whistle blows), ve kterém evidentně zúročuje své zkušenosti ze svého předchozího sitcomu (KANCL)? To už je slušná haluz. Sitcom se skvělým Gervaisovým humorem střílejícím si z filmových hvězd s jejich naprosto luxusními a úžasně vtipnými cameo rolemi a s PŘÍBĚHEM s jasným dramatickým obloukem a vývojem hlavní postavy, vrcholícím epickým a dojemným finále (vánoční speciál). A opomenuti by neměly být ani Ashley Jensen a Stephen Merchant ve vedlejších rolích hrdinovy nejlepší kámošky Maggie a jeho mimózního agenta Darrena. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

sitcomom sa v US poslednu dobu nedari. v UK je to trocha lepsie, pravda aj tam je kopa nepozeratlenych hluposti, ale niekedy aj motyka vystreli. tak sa stalo aj v pripade extras, ziaden nenapadny popolnocny serial z bbc four, naopak, hlavny program dna a k tomua j kvalitne uzasne dokonaly. r. gervais sa po uspechu the office dokazal otocit o 180 stuponov, dokazal sa neopakovat a sporavit sucho suchy humor, kopu celebrit a ........ ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

"Já vám nevím. Obsadit do sitcomu hvězdu, to by bylo trapný." Konečně další nadupaný britcom. Má všechno, co na nich máme rádi, a navíc se v každém díle objeví hvězda, která neskutečným způsobem schodí samu sebe. Jako když se Orlando Bloom (hrající Orlanda Blooma) prezentuje jako zakyslý hezounek, který si malé sebevědomí kompenzuje pomlouváním Johnyho Deppa. Nebo Patrick Stewart, který "viděl všechno". Nebo Ian McKellen a jeho "propracovaná" herecká metoda ("Víš, já nejsem čaroděj, já jen předstírám, že jsem čaroděj.") A k tomu looser Andy, sympatický tlouštík, který od prvního dílu miluje svojí hloupou kamarádku (a ani o tom neví), kterému občas ujede nevhodná poznámka a který podstupuje trnitou cestu za slávou. Mimochodem, Gervais ho hraje skvěle, když se mu podíváte do očí, vidíte něco opravdového, co ho odlišuje od všech těch hostujících stars. Jenom doufám, že Komparz někdy uvidíme v pátek po jedenácté na ČT2. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál, který je minimálně stejně dobrý jako předcházející The Office. Styl humoru Merchanta a Gervaise spočívá v trapnosti (takové divadlo krutosti vs. lidská komedie). Někdo si bude studem zakrývat zrak, mě ale postava Andyho Millmana věru potěšila a já se těším na další projekt této originální britské dvojice. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Jména dvou postav, Damon Beesley a Iain Morris, jsou vypůjčené od dvou slavných britských producentů. (HappySmile)
  • Některé věty, které říkají v seriálu Ricky Gervais a Stephen Merchant, byly v Americe změněny a liší se tak od britského originálu. (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno